Zaterdag 1 september

 • van 10 tot 14u. krijgt de zaterdagmarkt in Sint-Truiden een creatief kantje. Er zijn demonstraties van diverse ateliers van Academie Haspengouw Beeld met werk van leerlingen.
 • organiseren de supportersclub van Sparta Schaffen en de vereniging ‘Schaffen Leeft’ een boerenmarkt op en rond het Sint-Hubertusplein. Van 10 tot 17u. is er ook een streekbierenfestijn, rommelmarkt en kinderanimatie. De opbrengst gaat naar de nieuwe accommodatie van Sparta Schaffen op het Oosterlindeveld. De toegang is gratis.
 • tussen 10 en 18u. ben je welkom op de opendeurdag ‘Forrest & Friends’ in de Lindeboomwijk te Diest. De toegang is gratis. Naast het knuffelen van de ruim 150 dieren van diverse pluimage kan je kijken naar de film ‘Live and let live’ en luisteren naar de lezing van Melanie Jacques over het leven van een veedier. De organisatoren voorzien drank, burgers en desserts! Omdat de dieren vrij rondlopen, wordt aangeraden om je niet in allerbeste kleding aan te bieden.
 • komt het Ernest Claesgenootschap voor het laatst samen in de Abdij van Averbode.
  Om 15u. begint de bijeenkomst waarop ook niet-leden welkom zijn.
 • van 17u30 tot 23u. houdt Dansstudio Devotion te Rillaar een Opendeuravond met gratis inkom.
 • om 20u45 wordt het muziekspektakel ‘Rubens’ opgevoerd in het kasteeldomein de Merode te Westerlo met in de hoofdrol Jan Schepens. Vooraf ben je welkom in het Rubensdorp.
  Tickets aan 29,95 en 65,95 euro zijn te bestellen via info@historalia.be – of op 014/53 81 41.
 • om 21u. organiseren de Scouts van Averbode aan de Boonstraat een optreden van de groep Katastroof. Tickets via scoutspop.be.

Zaterdag 1 en zondag 2 september

 • vindt in Molenbeek-Wersbeek de Muggenberg Kermis plaats. Zaterdag om 10u. komen de joggers aan hun trekken met een parkoers over 4, 8 of 12 km. Om 17u. begint de kaas- en wijnavond. Zondagnamiddag wordt een wielerwedstrijd voor nieuwelingen verreden.
  Om 19u. treedt het accordeonduo Kriebel en Huksel op.
 • tussen 12u. en 14u30 organiseert voetbalclub Averbode-Okselaar een mosselfeest in de kantine aan de Vorststraat te Averbode. Je kunt ook kiezen voor videe, koude schotel of curryworst.
 • organiseert Chiro Jevati een weekendje spiegeltent op het Dorpsplein in Tielt-Winge. Zaterdag gaat de kinderboerderij open om 13u. Vanaf 20u. zorgen optredens en de 70-80-90-fuif voor ambiance. Zondag ben je welkom op het foodfestival tussen 12 en 20u.
  Alle info op weekendjespiegeltent.be.
 • tegen 14u. nodigen de Sint-Jorisvrienden van Motbroek uit voor een wandeling van 5 km door de boomgaarden van Kiezegem en omgeving. Onderweg is er aandacht voor de Zilverberghoeve, voor de Sint-Pieterskerk van Kiezegem en de nieuwe watertoren en de gerenoveerde kapel van Spikdoorn. Bijzondere aandacht gaat ook naar het geboortehuis van Eddy Merckx. Tot slot kan je, vrijblijvend, terecht in ‘Lokaal44’ waar Jos Lemmens uitleg geeft over de dramatische gebeurtenissen in Meensel-Kiezegem aan het einde van WO II. Vertrek aan het Ontmoetingscentrum aan de Kapellekensweg te Meensel-Kiezegem.
  Meer info bij Davy Ickx op davy.ickx@scarlet.be – of via 016/63 24 16.
 • van 14 tot 17u. zijn de Catharinakerk en het Begijnhof gratis toegankelijk voor het publiek.
 • vanaf 14u. staat Sprankelend Hageland in het teken van de wijnbouw in Aarschot, Bekkevoort en Holsbeek. Je bent welkom in Vinobelga aan de Diestse steenweg in Rillaar, waar wijlen Jos Daems de eerste druivenranken in deze regio plantte.
  In Wijndomein Kluisberg aan de Rijnrode in Assent kunnen de kinderen zich uitleven in het springkasteel. De volwassenen krijgen een rondleiding door de wijnmakerij met gids. Gevolgd door een gratis proevertje.
  In Wijndomein Petrushoeve aan de Halensebaan in Molenbeek-Wersbeek wandel je over het wijndomein en daal je af in de oude wijnkelder. Ook hier kunnen de kinderen leven zich uit in een springkasteel en tussen de dieren.
  In Wijndomein Ten Bunder aan de St. Jobsweg te Nieuwrode zijn er, voor wie zich daarvoor heeft ingeschreven, aangepaste tapas bij de wijn in de degustatieruimte. Met een gids kan je op stap door de wijngaard.
  In Wijndomein Chartreuzenberg te Holsbeek leer je tijdens een wandeling over het domein met gids zowat alles over de teelt en de productie van hun witte, rode en Belgische schuimwijn.
  De kinderen leven zich ondertussen uit in het maïsdoolhof en in het springkasteel.
 • vindt de Dag van de Molenheide plaats aan de Heimolen in Langdorp. Zaterdag om 18u. opent het avondterras. Zondag om 13u. gaan de Molenfeesten van start met o.a. optredens, huifkartochten en ponyrijden. Verder ben je welkom op de markt van streekproducten en ambachten. Uiteraard kan je ook de Heimolen bezoeken. Met een gids kan je mee op wandel door het natuurgebied en de omliggende bossen.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Geel // RWL Sport B – Scherpenheuvel //
  Bekkevoort B – Korbeek // Sparta Schaffen – Haasrode B //
  – om 20u.: Sint-Truiden – Oostende // Donk – Ham United // Betekom – Lierse-Berlaar //
  Tielt-Winge – Averbode-Okselaar // Thor Hasselt – Halen.

Van zaterdag 1 september tot en met 31 december

 • wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Zondag 2 september

 • organiseert wandelclub De Grashoppers Keiberg haar Wittetocht vanuit de sporthal van Averbode een afgepeild parkoers van 5, 10, 12, 15, 20, 25 of 30 km. Inschrijven doe je tussen 7 en 15u. Voor meer info bel je naar Eddy Vuchelen op 0498/74 51 10. De basisprijs bedraagt 1,50 euro. Federatieleden betalen 1,10 euro. Kinderen onder 12 jaar stappen gratis mee.
 • van 8 tot 16u. organiseert muziekvereniging Bekkevoort een rommelmarkt op de parking van zaal De Kring en in de aanpalende straten.
 • van 9 tot 16u. wordt een rommelmarkt gehouden aan het Poortveldenplein te Aarschot. De toegang is gratis. In het Buurtcafé zijn taart en koffie verkrijgbaar.
 • staat het Begijnhof van Diest in het brandpunt van de belangstelling. Om 10u. opent de beurs van tweedehands boeken en oude documenten. Om 18u. wordt hulde gebracht aan de laatste twee begijntjes die er hebben verbleven. Vanaf 19u. kan je het domein bewonderen bij kaarslicht. De toegang voor dat alles is gratis.
 • van 10 tot 18u. verandert de Grote Markt van Diest in een mini-racebaan. Twintig teams scheuren in de tent met telegeleide wagentjes door de bochten of bedwingen rotspartijen op een parkoers van 8 op 20 meter. Deze editie is bedoeld als demonstratie en niet als wedstrijd. Voor het publiek is de toegang gratis.
 • vanaf 13 tot 17u. organiseren de jeugdraad en jeugddienst van Tessenderlo een kindermarkt op het marktplein. De kinderen spelen marktkramertje om oude speelgoedjes en/of zelfgemaakte werkjes te koop of te ruil aan te bieden.
 • van 13 tot 18u. kan je aan Huize Ernest Claes te Zichem ravotten met De Witte.
 • van 13u30 tot 16u30 opent de Gezinsbond van Messelbroek in de Keyt een tweedehands beurs.
 • om 13u30 verwelkomt de gemeente Kortenaken haar nieuwe inwoners in Sporthal De Vruen voor informatieve namiddag. Om 14u30 vertrekken ze met de bus voor een trip door de fusiegemeente. Het geheel wordt afgerond met een gezellig samenzijn.
 • om 14u. vertrekt op de Grote Markt van Aarschot een wandeling, waarbij je een idee krijgt van hoe de wederopbouw van de stad werd aangepakt na afloop van de Eerste Wereldoorlog.
 • tussen 14 en 16u.kan je van in zaal Glazuur op wandel voor ‘Glabbeek proeft’. Daarna ben je welkom aan de eetstandjes. De ambiance blijft erin met muzikale en humoristische optredens.
 • van 14 tot 19u. worden op het Klokkeveld te Tessenderlo paardenkoersen gehouden in verschillende reeksen en disciplines. In en rondom de feesttent kan je terecht voor muziek, hapjes, drankjes en kinderanimatie. Inkom: 6 euro.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Herk FC – Zonhoven //
  – om 15u.: Meensel-Kiezegem – Glabbeek // Testelt – Vissenaken // Waanrode – Rummen //
  Zichem – Deurne // Lummen – Hechtel // Linkhout – Gestel // Zelem – Winterslag //
  Loksbergen – Verbroedering Lommel // Bekkevoort – Houtem-Oplinter //
  BASKETBAL: Beker van België: om 15u.: Aarschot – Limburg United B
 • tussen 18 en 20u. kan je op Radio Diest opnieuw luisteren naar het Sportcafé.

Vanaf maandag 3 september

 • heet Radio Diest Radio Demerstad.

Woensdag 5 september

 • tussen 7 en 15u. vertrekt aan het Sparrenhof te Tessenderlo een Najaarstocht in wandelpark Gerhagen – een organisatie van wandelclub WSV Blijf Jong Genebos. Deelname: 1,5 euro.

Vrijdag 7 september

 • om 17u. begint op de Kaai te Diest het volksfeest “Aper’eau”.
 • om 19u30 organiseert Optimi in Zichem een open dansdag ‘Lady’s dance’.
 • organiseren de Sint-Jansvrienden een optocht van zaal Familia naar haar nieuwe stek, het oud-gemeentehuis van Averbode. Om 19u30 biedt de fanfare daar een gratis concert aan.
 • om 20u. brengt Xander De Rycke in jeugdhuis ’t Perron te Testelt een try-out van’Xander houdt het voor bekeken’. Tickets aan 10 euro zijn te bekomen via comedy.jhtperron.be.
 • om 21u. zorgen de vijf muzikanten van Kontrair op het Knoetterras te Aarschot voor ambiance met Nederlandstalige muziek. Gratis inkom.

Zaterdag 8 september

 • vanaf 10u. wordt aan het Loo in Tessenderlo de Memorial Rally van Looi georganiseerd. Op het programma staan een rondrit van ca. 150 km voor sportieve oldtimers en look-a-like rally auto’s. Uiteraard is er ook randanimatie.
 • om 12u. kan je in de -L.-Vrouwkerk te Sint-Truiden gaan luisteren naar een gratis Marktconcert door organist Luc Ponet. Hij brengt werk van J.S. Bach, C.P.E. Bach en J.L. Krebs.
 • van 14 tot 18u. vindt de Dag van de Bierconsument plaats in het Begijnhof van Diest. Het betreft een open bierdegustatie. Iedere deelnemer brengt drie flesjes interessant (en gekoeld) bier mee of één fles van 75 cl. In ruil daarvoor kan je proeven van de bieren die de anderen hebben meegebracht.
 • van 16 tot 20u. organiseert N-VA Scherpenheuvel-Zichem een Zomerbarbecue in de Keyt te Messelbroek.
 • houdt de Lelielaan in Scherpenheuvel een straatfeest.
 • vindt de Monumentenrun plaats in Sint-Truiden. Het betreft een loopwedstrijd langs en doorheen openbare gebouwen en monumenten met start op Grote Markt.
  De Kidsrun over 1 km vertrekt om 19u. Deelname: 3 euro. De 5 km-run begint om 19u45. Deelname: 8 euro. Voor de 10 km kan men vertrekken om 20u30. Deelname: 10 euro.
 • om 20u. brengt Compagnie Cecilia ‘Zingarate’ in den Amer te Diest. Daarin worden zowel de kneuterigheid van het bestaan als de waarachtige emoties belicht. Bij mooi weer gebeurt dat in openlucht, zoniet in de loods.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Langdorp – Scherpenheuvel // Begijnendijk – Zichem //
  – om 20u.: Keiberg – Wezemaal // Tielt-Winge B – Sparta Schaffen // Beringen – Herk FC //
  – om 20u15: Glabbeek – Waanrode //
  BASKETBAL: om 20u30: Aarschot – Tongeren //
  om 20u45 : Toyota Wouters Diest – Opwijk B

 

Zaterdag 8 en zondag 9 september

 • vanaf 11u30. nodigt de fanfare Strijd naar Eendracht je in zaal Concordia in Testelt uit voor een Mosselfeest. Op de kaart staan ook videe, een visschotel, koude schotel en curryworst.
  Het restaurant is open op zaterdag is tot 20u. – en op zondag tot 15u.
 • van 14 tot 17u. zijn de Catharinakerk en het Begijnhof gratis toegankelijk voor het publiek.
 • om 20u. kan je bij dansclub Diest in de Ketel te Kaggevinne deelnemen aan gratis proeflessen ‘stijldansen’.
 • worden in Wolfsdonk ‘Wolfsfeesten’ gehouden. Daarbij wordt aandacht besteed aan de Amerikaanse B-17 bommenwerper die daar op17 aug. 1943 neerstortte. Het verhaal verschijnt ook in de editie van ‘Verhalen verbinden platteland’.

Zondag 9 september

 • tussen 8 en 12u. is in de Sporthal van het Oud Atheneum aan de Zoutstraat in Sint-Truiden een Ruilbeurs munten en varia geopend.
 • wordt in Diest Filips Willem van Oranje herdacht. De prins werd exact 400 jaar geleden begraven in de Sint-Sulpitiuskerk. Tussen 10 en 18u. kan je zelf op ontdekking in diverse monumenten. Zo is o.m. de Ezeldijkmolen uitzonderlijk toegankelijk. In het Dambord aan de Ketelstraat loopt een fototentoonstelling. Rond het graf organiseren de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk tussen 12u30 en 18u. een tentoonstelling waarbij de aandacht gevestigd wordt op een 40-tal voorwerpen, meubels, schilderijen en beelden uit de tijd van toen.
  Om 12u30, 14u. 15u30 en om 17u. kan je op wandel op de kerkgewelven! Om 14u. geeft stadsbeiaardier Teun Michiels een beiaardconcert te zijner ere. Om 14 en om 16u. vertrekt een wandeling langsheen de monumenten. De Diestse Gidsenbond organiseert om 14u45 een geleid bezoek aan de Mosterdpot en zijn beiaard.
 • neemt de molenaar je in de Lindemolen aan de Halve Maan in Diest mee naar de zolders. Dat kan om 10u., om 13u., om 15u30, en om 16u. Op de site word je helemaal ‘molenwijs’ gemaakt.
 • tussen 10 en 18u.kan je in Sint-Truiden een bezoek brengen aan de Academiezaal in de Plankstraat. Eveneens toegankelijk zijn dan het stadhuis, het kasteel van Duras, het begijnhof en de benedictijnenabdij – inclusief toren. Van 13 tot 18u. ben je welkom in Brouwerij en Alcoholstokerij Wilderen.
 • van 10u30 tot 16u30 zet het Moment aan de abdij van Averbode zijn deuren open.
  Vanaf 14u. ben je ook welkom in de abdij zelf met o.a. de refter, de kapittelzaal en de sacristie.
 • van 11 tot 18u. zet het Sint-Jansklooster in Zelem zijn deuren open. Je kunt reserveren via info@sint-jansbergklooster.be.
 • van 11 tot 20u. organiseert voetbalclub KVV Scherpenheuvel een mosselfestijn in haar kantine te Schoonderbuken. Je kunt het buikje ook vullen met koude schotel, stoofvlees of curryworst.
 • van 13 tot 22u. vinden de Torenfeesten plaats aan de Maagdentoren van Zichem onder het oog van de Heer en de Vrouwe van Zichem. Je wordt er opgewacht door ridders en jonkvrouwen. Er wordt aan boogschieten gedaan, je bent welkom in het kampement en ambachtslui verbazen met hun vakmanschap. En wie durft, mag zich wagen aan een rondje Middeleeuws voetbal. Kinderen amuseren zich met pony rijden en volksspelletjes. De hele tijd kan je hapjes en tapjes verkrijgen. Voor het middeleeuwse eetfestijn moet je evenwel vooraf inschrijven – o.m. via Leo Lemmens op 0477/78 81 73. Verder is de inkom helemaal gratis.
  Een jaarabonnement op het tijdschrift van de heemkring kost 15 euro.
 • tussen 14 en 18u. staat de laatste Schulense panoven in de kijker. Dat valt te combineren met een natuurwandeling langs plaatsen waar ooit andere panovens stonden.
  Tussendoor krijg je er meer uitleg over.
 • organiseren de Sint-Jorisvrienden van Motbroek een geleide en gratis wandeling van 6 km doorheen het Walenbos met o.m. een beklimming van de Alsberg. Onderweg brengen ze een bezoek aan het waterzuiveringstation en besteden ze aandacht aan drie bomkraters uit WO II. Afspraak tegen 14u. aan het gesloopte café ’Bij Plas’ aan de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge. Bij voorkeur draag je stevig schoeisel. Wegens bramen is het parkoers ongeschikt voor honden. Verdere info bij Boni Lemmens bonilemmens@skynet.be – of telefonisch op 016/63 49 40.
 • vindt de clubdag plaats van voetbalclub Averbode-Okselaar in de kantine aan de Vorststraat te Averbode.
 • om 17u. brengen Bruno Deneckere & Nils De Caster country, blues en folk in de Loods te Aarschot.
 • om 18u. organiseert Optimi in Zichem een open dansdag ‘Country & Linedance’.
 • verschijnt het boek ‘125 historische plaatsen en gebouwen in Diest’. De Diestse afdeling van Familiekunde Vlaanderen biedt een historische schets van bestaande of verdwenen locaties. Het werk kost 16 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel aan de Grote Markt van Diest.
 • VOETBAL:
  – om 14u.: Averbode-Okselaar B – Bekkevoort B
  – om 15u.: KFC Diest – Herent // Aarschot – Borght-Humbeek // Averbode-Okselaar – Butsel //
  FC Geetbets – Budingen // Kortenaken – Meensel-Kiezegem // Deurne – Keiberg B //
  Rummen – RWL Sport B // Halen – Schoonbeek-Beverst // Molenbeek – Atlas Linter

Maandag 10 september

 • vanaf 18u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Ook familie en vrienden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.

Dinsdag 11 september

 • om 19u30 organiseert Optimi in Zichem een open dansdag ‘Zumba’.
 • om 19u30 kan je bij dansclub Diest deelnemen aan een gratis proefles ‘line dance’ in de Ketel te Kaggevinne. Om 20u30 staat ‘BBB’ op het programma.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – telkens op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé.
 • ligt het prentenboek ‘Viktor’ in de Diestse boekhandel. Lise Breakers en Jacques Maes brengen het verhaal van een jager, die overvallen wordt door empathie en berouw nadat hij een cheeta voor eigen plezier heeft neergeschoten. Het boek kost 17,99 euro.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor het familiefestival Lolands op vrijdag 14 en zaterdag 15 september in Schoonderbuken. Vrijdag sluiten the Scabs daar hun zomertoernee af. Zaterdag is familiedag met o.a. de Ketnetband en K’s Choice. Jeroen Meus tekent op beide dagen voor present met zijn Foodtruck. Tickets voor vrijdag kosten 15 euro in voorverkoop en – aan de kassa betaal je 20 euro. Voor zaterdag betaal je 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa – maar kinderen tot en met 12 jaar komen gratis binnen. Je kunt bestellen via lolands.be.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor het openingsconcert van Sinfonia op zaterdag 15 september om 20u. in cultuurcentrum De Zwaneberg te Heist-op-den-Berg. Op het programma staan het ‘Keizersconcerto’ en het enige vioolconcerto van Beethoven door het Vocaal Ensemble van de Heistse academie en door het Orkest Diamond Symphonic. In voorverkoop betaal je 20 euro. Daarvoor stuur je een berichtje naar zwaneberg.be of je belt naar 015/25 07 70.

Tot en met…

 • 7 september zijn kaarten aan 5 euro verkrijgbaar in De Cirkel te Herk-De-Stad voor de Seniorennamiddag van zaterdag 15 september. Die wordt vanaf 11u30 georganiseerd door de Seniorenadviesraad en De Cirkel in de feestzaal op de campus Amandina. Meer info krijg je via decirkel@herk-de-stad.be – of 013/52 26 64.
 • 15 september exposeert fotoclub LichtVast een 20-tal opnames in Het Dambord aan de Ketelstraat in Diest. Dat staat in het teken van de herdenking van Filips-Willem van Oranje – en is te bekijken van woensdag tot vrijdag.
 • 15 september kan je deelnemen aan de zoektocht ‘gluren bij de buren’ van Toerisme Herk-de-Stad. Je steekt de gemeentegrenzen over om op ontdekking te gaan in Halen en Lummen.
  De route is ongeveer 25 km lang en de vragen zijn geschikt voor het hele gezin. Deelnemingsformulieren kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Toerisme Herk-de-Stad en in brasserie Olmenhof.
 • 16 september exposeert Desiré Duwaerts een collectie van 40 keramieken beelden in stadsmuseum De Hofstadt te Diest. Die is toegankelijk op dinsdag – en van donderdag t/m zaterdag tussen 10 en 12 en van 13 tot 17u. Op woensdag en zondag is dat enkel tussen 13 en 17u. Maandag gesloten!
 • 17 september kan je reserveren voor de infonamiddag over reuma die CM kern Scherpenheuvel-Zichem organiseert op zaterdag 22 september om 14u. in zaal ‘De Keyt’ te Messelbroek. Gastspreker is reumatoloog Johan Waes. Leden betalen 3,5 – en niet-leden 5 euro – koffie en taart inbegrepen. Inschrijven is verplicht bij Sofie Marsoul op 016/35 96 00.
 • 21 september wordt een fietszoektocht georganiseerd door het Vliegend Wiel Averbode.
  Je gaat in de omgeving op zoek naar 32 foto’s en beantwoordt de bijhorende vragen.
  De brochure kan je voor 4 euro kopen bij Boekhandel ‘de Noene’ aan de Westelsebaan.
 • 22 september kan je intekenen voor het Feest van de Burgemeester en zijn ploeg. Dat vindt plaats op zaterdag 29 september van 16 tot 20u. in den Egger te Scherpenheuvel. Het basistarief voor de maaltijd bedraagt 26 euro. Jongeren vanaf 12 jaar en studenten eten mee voor 18 euro. Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen 10 euro. De allerkleinsten (d.w.z. tot 3 jaar) eten gratis mee. De opbrengst gaat naar een goed doel in Scherpenheuvel-Zichem.
  Inschrijven kan o.m. via claes@skynet.be – tel. 0475/65 96 14.
 • 30 september blijft het historische stadhuis van Zoutleeuw toegankelijk voor het publiek.
  Voor reservatie kan je contact opnemen met de toeristische dienst.
 • 30 september kan je deelnemen aan een wandelzoektocht in Langdorp. Je hebt de keuze uit een route van 6 km en een rolstoelvriendelijke van 2 km. Na afloop steek je het antwoordblad in de bus van in ’t Hof van Vlaanderen te Langdorp. Zo maak je kans op een verwenontbijt. De winnaar daarvan wordt op 1 oktober bekendgemaakt. Een deelnameformulier is tegen 2 euro te verkrijgen in ’t Hof van Vlaanderen aan de Langdorpsesteenweg, een arbeidszorgproject.
 • 30 september kan je naar bib-aarschot@bibliotheekaarschot.be maximaal drie foto’s sturen. Het ligt daarbij in de bedoeling dat de foto op de kaft van een boek samenvloeit met de omgeving. Concreet hou je bvb. die met een gezicht van iemand anders erop voor je eigen gezicht – of je laat een fles wijn erop overgaan in een echte fles.
  Een jury pikt er drie winnaars uit. De hoofdprijs is een ballonvaart over Aarschot.
 • 30 september ben je in het Sportimonium te Hofstade welkom voor de tentoonstelling ‘100% Wielemie’. Daarin worden de sportieve hoogtepunten van de Diestse rolstoelatlete Marieke Vervoort in de kijker gezet. De expo is toegankelijk op weekdagen van 10 tot 17u.
  In het weekend kan je er ’s zondags terecht van 11 tot 17u.

Gaat niet door

 • het minifestival Boom Tower, dat gepland was voor zaterdag 8 september aan de Maagdentoren in Zichem. Dat heeft het stadsbestuur na advies van de politie beslist.
  De veiligheid kan namelijk niet worden gegarandeerd.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Agenda