Zaterdag 8 september

 • tussen 10 en 12u. organiseert fanfare de Sint-Jansvrienden een workshop muziekinitiatie in het oud-gemeentehuis van Averbode. Daar bevinden zich nu hun nieuwe lokalen.
 • vanaf 10u. wordt aan het Loo in Tessenderlo de Memorial Rally van Looi georganiseerd. Op het programma staan een rondrit van ca. 150 km voor sportieve oldtimers en look-a-like rally auto’s. Uiteraard is er ook randanimatie.
 • om 12u. kan je in de -L.-Vrouwkerk te Sint-Truiden gaan luisteren naar een gratis Marktconcert door organist Luc Ponet. Hij brengt werk van J.S. Bach, C.P.E. Bach en J.L. Krebs.
 • van 14 tot 18u. vindt de Dag van de Bierconsument plaats in het Begijnhof van Diest. Het betreft een open bierdegustatie. Iedere deelnemer brengt drie flesjes interessant (en gekoeld) bier mee of één fles van 75 cl. In ruil daarvoor kan je proeven van de bieren die de anderen hebben meegebracht.
 • van 16 tot 20u. organiseert N-VA Scherpenheuvel-Zichem een Zomerbarbecue in de Keyt te Messelbroek.
 • houdt de Lelielaan in Scherpenheuvel een straatfeest.
 • vindt de Monumentenrun plaats in Sint-Truiden. Het betreft een loopwedstrijd langs en doorheen openbare gebouwen en monumenten met start op Grote Markt.
  De Kidsrun over 1 km vertrekt om 19u. Deelname: 3 euro. De 5 km-run begint om 19u45. Deelname: 8 euro. Voor de 10 km kan men vertrekken om 20u30. Deelname: 10 euro.
 • om 20u. brengt Compagnie Cecilia ‘Zingarate’ in den Amer te Diest. Daarin worden zowel de kneuterigheid van het bestaan als de waarachtige emoties belicht. Bij mooi weer gebeurt dat in openlucht, zoniet in de loods.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Langdorp – Scherpenheuvel // Begijnendijk – Zichem //
  – om 20u.: Keiberg – Wezemaal // Tielt-Winge B – Sparta Schaffen // Beringen – Herk FC //
  – om 20u15: Glabbeek – Waanrode //
  BASKETBAL: om 20u30: Aarschot – Tongeren //
  om 20u45 : Toyota Wouters Diest – Opwijk B

Zaterdag 8 en zondag 9 september

 • vanaf 11u30. nodigt de fanfare Strijd naar Eendracht je in zaal Concordia in Testelt uit voor een Mosselfeest. Op de kaart staan ook videe, een visschotel, koude schotel en curryworst.
  Het restaurant is open op zaterdag is tot 20u. – en op zondag tot 15u.
 • van 14 tot 17u. zijn de Catharinakerk en het Begijnhof gratis toegankelijk voor het publiek.
 • om 20u. kan je bij dansclub Diest in de Ketel te Kaggevinne deelnemen aan gratis proeflessen ‘stijldansen’.
 • worden in Wolfsdonk ‘Wolfsfeesten’ gehouden. Daarbij wordt aandacht besteed aan de Amerikaanse B-17 bommenwerper die daar op17 aug. 1943 neerstortte. Het verhaal verschijnt ook in de editie van ‘Verhalen verbinden platteland’.

Zondag 9 september

 • tussen 8 en 12u. is in de Sporthal van het Oud Atheneum aan de Zoutstraat in Sint-Truiden een ruilbeurs munten en varia geopend.
 • wordt in Diest Filips Willem van Oranje herdacht, die 400 jaar geleden werd begraven in de Sint-Sulpitiuskerk. Tussen 12u30 en 18u. loopt daar een tentoonstelling met aandacht voor voorwerpen, meubels, schilderijen en beelden uit de tijd van toen. Tussen 10 en 18u. kan je op ontdekking in diverse monumenten. De Ezeldijkmolen is uitzonderlijk toegankelijk. In het Dambord aan de Ketelstraat loopt een fototentoonstelling. Om 12u30, 14u., 15u30 en om 17u. kan je op wandel op de kerkgewelven! Om 14u. geeft stadsbeiaardier Teun Michiels een beiaardconcert te zijner ere. Om 14 en om 16u. vertrekt een wandeling langsheen de monumenten. De Diestse Gidsenbond organiseert om 14u45 een geleid bezoek aan de Mosterdpot en zijn beiaard.

 

 • kan jong en oud in Kortenaken deelnemen aan een gratis fietszoektocht van zo’n 22 km. Onderweg kan je de historisch waardevolle hoeves ontdekken. In één daarvan staat een korte rondleiding geprogrammeerd. Afspraak aan den Hoek te Kortenaken tegen 10u.
 • neemt de molenaar je in de Lindemolen aan de Halve Maan in Diest mee naar de zolders. Dat kan om 10u., om 13u., om 15u30 en om 16u. Op de site word je helemaal ‘molenwijs’ gemaakt.
 • tussen 10 en 18u.kan je in Sint-Truiden een bezoek brengen aan de Academiezaal in de Plankstraat. Eveneens toegankelijk zijn dan het stadhuis, het kasteel van Duras, het begijnhof en de benedictijnenabdij – inclusief toren. Van 13 tot 18u. ben je welkom in Brouwerij en Alcoholstokerij Wilderen.
 • van 10u30 tot 16u30 zet het Moment aan de abdij van Averbode zijn deuren open.
  Vanaf 14u. ben je ook welkom in de abdij zelf met o.a. de refter, de kapittelzaal en de sacristie.
 • van 11 tot 18u. zet het Sint-Jansklooster in Zelem zijn deuren open. Je kunt reserveren via info@sint-jansbergklooster.be.
 • van 11 tot 20u. organiseert voetbalclub KVV Scherpenheuvel een mosselfestijn in haar kantine te Schoonderbuken. Je kunt het buikje ook vullen met koude schotel, stoofvlees of curryworst.
 • van 13 tot 22u. vinden de Torenfeesten plaats aan de Maagdentoren van Zichem onder het oog van de Heer en de Vrouwe van Zichem. Je wordt er opgewacht door ridders en jonkvrouwen. Er wordt aan boogschieten gedaan, je bent welkom in het kampement en ambachtslui wekken verbazing met hun vakmanschap. Wie durft, waagt zich aan een rondje middeleeuws voetbal. Kinderen amuseren zich met pony rijden en volksspelletjes. De hele tijd kan je hapjes en tapjes verkrijgen. Voor het middeleeuwse eetfestijn moet je evenwel vooraf inschrijven – o.m. via Leo Lemmens op 0477/78 81 73. Verder is de inkom helemaal gratis.
  Een jaarabonnement op het tijdschrift van de heemkring kost 15 euro.
 • van 14 tot 17u. houdt het Kant- en Textielcentrum in het Begijnhof te Diest een opendeurdag. De leden stellen werk tentoon en geven demonstraties. Ook inschrijven voor de cursussen kan.
 • tussen 14 en 18u. staat de laatste Schulense panoven in de kijker. Dat valt te combineren met een natuurwandeling met tussendoor meer uitleg naar waar ooit andere panovens stonden.
 • organiseren de Sint-Jorisvrienden van Motbroek een geleide en gratis wandeling van 6 km doorheen het Walenbos met o.m. een beklimming van de Alsberg. Onderweg brengen ze een bezoek aan het waterzuiveringstation en besteden ze aandacht aan drie bomkraters uit WO II. Afspraak tegen 14u. aan het gesloopte café ’Bij Plas’ aan de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge. Bij voorkeur draag je stevig schoeisel. Wegens bramen is het parkoers ongeschikt voor honden. Verdere info bij Boni Lemmens bonilemmens@skynet.be – of telefonisch op 016/63 49 40.
 • vindt de clubdag plaats van voetbalclub Averbode-Okselaar in de kantine aan de Vorststraat te Averbode.
 • om 17u. brengen Bruno Deneckere & Nils De Caster country, blues en folk in de Loods te Aarschot.
 • om 18u. organiseert Optimi in Zichem een open dansdag ‘Country & Linedance’.
 • verschijnt het boek ‘125 historische plaatsen en gebouwen in Diest’. De Diestse afdeling van Familiekunde Vlaanderen biedt een historische schets van bestaande of verdwenen locaties. Het werk kost 16 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel aan de Grote Markt van Diest.
 • VOETBAL:
  – om 14u.: Averbode-Okselaar B – Bekkevoort B
  – om 15u.: KFC Diest – Herent // Aarschot – Borght-Humbeek // Averbode-Okselaar – Butsel //
  FC Geetbets – Budingen // Kortenaken – Meensel-Kiezegem // Deurne – Keiberg B //
  Rummen – RWL Sport B // Halen – Schoonbeek-Beverst // Molenbeek – Atlas Linter

 

Maandag 10 september

 • vanaf 18u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Ook familie en vrienden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.

Dinsdag 11 september

 • om 19u30 organiseert Optimi in Zichem een open dansdag ‘Zumba’.
 • om 19u30 kan je bij dansclub Diest deelnemen aan een gratis proefles ‘line dance’ in de Ketel te Kaggevinne. Om 20u30 staat ‘BBB’ op het programma.

Woensdag 12 september

 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Michel – acteur verliest de woorden’ vertoond. De prent brengt een ontroerend portret van acteur Michel Van Dousselaere, bij wie afasie werd vastgesteld. Basisprijs: 6 euro.

Donderdag 13 september

 • om 20u. organiseert Neos in de aula van het Begijnhof van Diest een voordracht over de Eerste Wereldoorlog. Oud-Kolonel Ronny Vandenbroele belicht vanuit originele invalshoeken het uitbreken en verloop van de oorlog – ondersteund door film- en geluidsfragmenten. Leden van Neos en van het Davidsfonds betalen 8 – en de anderen 10 euro. Meer info betreffende het programma en de manier van betalen krijg je bij Philippe Derveaux op 0477/37 82 33.

Vrijdag 14 september

 • vanaf 17u. zijn alle Herkenaars welkom in sportcentrum Herkules om kennis te maken met de werking en activiteiten van de indoor sportclubs en het aanbod van de dienst Sport. Ze kunnen deelnemen aan enkele groepslessen. De opbrengst van de cava- en cocktailbar gaat naar ‘Kom op tegen Kanker’.
 • wordt van aan het voetbalterrein van Rillaar Sport in de Langestraat de Wijnbergloop betwist. De 5 en 10 km starten om 19u. Er zijn jeugdreeksen van 200, 400 en 600m. Deelname: 5 euro.
 • om 19u30 vindt een kienavond plaats in de voetbalkantine van Hoepertingen. De hoofdprijs is een waardebon van 200 euro van Delhaize in Hoepertingen. Daarnaast zijn uiteraard nog tal van andere prijzen te winnen.
 • om 20u. vindt een infoavond plaats in de Hemmekes te Zichem. Het ligt in de bedoeling om coöperanten te vinden die bereid zijn om te investeren in zonnepanelen op de zaal. Voor meer informatie en inschrijving ben je welkom op ikstroommee@hagelandstroomt.be.
 • om 20u30 kan je op het Boerenkrijgplein aan de Omer Vanaudenhovelaan in openlucht kijken naar de Pixar-topper ‘Coco’. De film gaat over Miguel die ervan droomt om een muzikant te worden – ondanks het feit dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Three Billboards Outside Ebbing Missouri’ gedraaid. In de film ontmoeten we een alleenstaande moeder haar ongenoegen wil uiten over de stilte in het onderzoek naar de moord op haar tienerdochter. De basisprijs bedraagt 6 euro. Reserveren kan door te bellen naar 013/46 06 40.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 september

 • vindt het familiefestival Lolands plaats aan de Oude Tiensebaan in Schoonderbuken.
  Vrijdag om 20u. sluiten the Scabs daar hun zomertoernee af. Ook de lokale bands Cash Reloaded en Kräkers staan op het podium. Op zaterdag opent de festivalweide omstreeks 8u. Vanaf dan kunnen de fietsers vrij starten aan de ‘Eddy Haesen Classic’ over 40 of 80 km. Omstreeks 10u. is er een begeleide groepsstart. Eveneens om 10u start de Viking Kubb, waar er gestreden wordt om de ‘Pino Latino Wisselbeker’. De animatie komt de ganse dag aan bod met o.m. springkastelen, laser shooting, vertelcaravans en theater. Omstreeks 15u. gaan de optredens van start met o.a. de Ketnetband, Josefien Deloof, Tom Helsen en K’s Choice.
  Jeroen Meus tekent op beide dagen voor present met zijn Foodtruck.
  Tickets voor vrijdag kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Voor zaterdag betaal je 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa – maar kinderen tot en met 12 jaar komen gratis binnen. Je kunt nu al bestellen via www.lolands.be. De opbrengst van de tweedaagse gaat naar het onderzoek inzake de zenuw- en spierziekte A.L.S.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september

 • viert de Chiro van Bekkevoort haar 55-jarig bestaan. Vrijdag om 19u. staat een bingoavond op het programma. Zaterdag gaat om 17u. een kinderfuif van start. Om 21u. treedt de covergroep Boost op en dan volgt een megabal. Zondag is de familiedag met een wandelzoektocht door Bekkevoort. Na de zangstonde kan je aanschuiven aan een kampmaaltijd. Hiervoor schrijf je in via chirobekkevoort.be.

Zaterdag 15 september

 • om 11u30 organiseren de Seniorenadviesraad en De Cirkel op campus Amandina te Herk-De-Stad een Seniorennamiddag met feestmaaltijd. Naast enkele toespraken brengt ’t Kafkoor bekende nummers vanaf de jaren ’60. Tijdens de pauze is er koffie en taart.
  De toegang bedraagt 5 euro. Meer info krijg je via decirkel@herk-de-stad.be – of 013/52 26 64.
 • vanaf 12u. presenteert Chiro JIB Looi haar Bikkebik Foodtruck-festival aan de oude molen van Tessenderlo. Op het menu staan o.m. pizza, pasta, Oosterse gerechten, burgers, croques en dessertjes. Akoestische muzikanten en dj’s zorgen voor ambiance. De toegang is gratis.
  Er is een fietsenparking voorzien.
 • om 14u. organiseren Cindy Laevers en Danny Landélo hun fandag in De Ketel te Kaggevinne. Op de affiche staan ook Tina Rosita en het danskoppel Remy en Rachel.
 • tegen 14u. kom je naar het Boerenkrijgplein in Diest voor ‘Demerdag – Diest demerkracht’. De wandeling laat je kennismaken met het leven op en naast de Demer. Je kunt ook met de fiets tot aan de Maagdentoren in Zichem. Het geheel wordt afgerond met een hapje en een drankje.
 • van 17 tot 23u. organiseert Jeugdhuis Bunker in zaal Glazuur te Glabbeek een kaas- en wijnavond ten voordele van Kom op tegen Kanker. Voor een kaas- of vleesschotel betaal je 15 euro. Voor kinderen is dat 9 euro. Na reservatie kunnen je de bestelling ook komen afhalen. Reserveren kan via Hilde Buve op hilde.buve@hotmail.com – of bel naar 0497/26 17 10.
 • om 20u. viert de Landelijke Gilde Onze-Lieve-Vrouw Tielt haar 125-jarige bestaan met een boerenbal in de Jongensschool aan de Blerebergstraat. Er staat een optreden van de coverband VC De Gies op de agenda. In voorverkoop betaal je 5 – en aan de kassa 7 euro.
  Voor kaarten in voorverkoop kan je terecht op olvtielt@belgacom.net.
 • om 21u. organiseert Optimi in Zichem een open dansdag ‘stijldansen – swing – disco en salsa’.
 • om 20u. organiseert de Gezinsbond in zaal Concordia te Testelt een quiz voor ploegen tot 5 personen. Iedereen gaat naar huis met een prijs. Per team betaal je 20 euro.
  Inschrijven kan via testelt@scarlet.be.
 • om 20u. presenteert Sinfonia haar openingsconcert in cultuurcentrum De Zwaneberg te Heist-op-den-Berg. Op het programma staan het ‘Keizersconcerto’ en het enige vioolconcerto van Beethoven door het Vocaal Ensemble van de Heistse academie en door het Orkest Diamond Symphonic. In voorverkoop betaal je 20 euro. Daarvoor stuur je een berichtje naar zwaneberg.be of je belt naar 015/25 07 70.
 • VOETBAL:
  – om 19u30 : Bekkevoort B – Aarschot B // Sparta Schaffen – Korbeek //
  – om 20u.: Thes Sport Tessenderlo – FC Dender // Betekom – Bilzen Waltwilder //
  Tielt-Winge – Haacht // Beringen – Koersel // Donk – Meldert //
  BASKETBAL: om 20u30: Clem Scherpenheuvel – Hasselt B //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Kapelle-op-den-Bos
  om 16u.: Averbode B – Averbode A

 

Zaterdag 15 en zondag 16 september

 • organiseert volleybalclub Averbode haar startweekend in de sporthal van Averbode. Zaterdag om 16u. speelt de A-ploeg van Averbode tegen de B-ploeg. Om 19u. volgt de galamatch tussen Roeselare en Aalst. Zondagnamiddag spelen de twee vrouwenteams van Averbode.
 • organiseert fanfare Sint Pietersvrienden uit Aarschot in de Gaspeldoornstraat een mosselweekend. Op de kaart staan eveneens videe, frikadellen, curryworst, pannenkoeken en ijs. De keuken is open op zaterdag om 17u. en op zondag is dat om 14u. – telkens tot 21u.

Van zaterdag 15 tot en met donderdag 20 september

 • viert Loksbergen kermis op de Panoven. Zaterdag om 21u. begint de fuif. Zondag om 17u. treden the Fatbirds op en om 20u. komt een special act. Maandag opent de kermis om 17u. Donderdag gaat het kermiscafé open om 17u. De toegang is alle dagen gratis.

Zondag 16 september

 • vindt in het centrum van Aarschot de Openstratendag met Zeepkistenrace plaats.
  Van 9 tot 13u. ben je op de Grote Markt welkom voor de kinderrommelmarkt. Tussen 13 en 15u. is er voor de kinderen op de Bonewijk ‘Alles op wielen’. De zeepkistenrace vertrekt aan de Orleanstoren en komt aan op de Grote Markt. Voor de 12- tot 15-jarigen gaat die van start tussen 14 en 15u. Voor de ouderen is dat tussen 15 en 18u. De toegang is gratis.
 • om 9u45 wordt in het kader van ‘Robuuste Riviervalleien’ een fietstocht georganiseerd van aan de kerk van Deurne-Diest tot in Zichem. Je verneemt er hoe de Demer en de Demervallei een rol kunnen spelen bij het opvangen van de problemen als gevolg van de klimaatverandering.
 • van 10 tot 18u. zet de brandweer van Diest de deuren open van haar kazerne in de Schaluinstraat. De toegang is gratis.
 • kan je in het Schulensmeer zwemmen met vinnen. Wie kiest voor de 100 of 1000 m gaat om 13u. het water in. Voor de 2000 en 4200 m is dat om 13u30. Er is een briefing om 12u30 in Het Vloot. De prijsuitreiking is voorzien om 16u30.
  Inschrijven kan via Jos Leemans: 0478/48 56 86 of leemans.jos@scarlet.be.
 • om 14u. vertrekt aan het Bosmuseum van Gerhagen een paddenstoelenwandeling. Je kunt er kennismaken met het mysterieuze leven van de zwammen en stapt gratis mee.
 • kan je met de Sint-Jorisvrienden van Motbroek op wandel. Iedereen kan gratis mee van aan ‘Den Hagelander’ in Houwaart Centrum. Onderweg doen de wandelaars de Sint-Denyskerk en de erebegraafplaats aan, evenals de wijngaarden op de Houwaartseberg. In het Walenbos nemen ze een kijkje aan de 400-jarige eik. Info bij André Van Winkel: avanwinkel@yahoo.com – of op 016/63 50 43.
 • van 14 tot 17u. houdt het Kant- en Textielcentrum in het Begijnhof te Diest een opendeurdag met tentoonstelling van werken en demonstraties. Je kunt er inschrijven voor de cursussen.
 • om 14u30 kan je in Cultuurcentrum Begijnhof Diest kijken naar de Nederlandstalige versie van de Pixar-topper ‘Coco’. De film gaat over Miguel die ervan droomt om een succesvol muzikant te worden – ondanks het feit dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen.
 • om 15u. brengt het Toneelateljee in het Uilenspiegeltheater te Diest een herhaling van ‘Armandus de Zoveelste’. De vrouw van koning Armandus is op onverklaarbare wijze in een eeuwige slaap gesukkeld. Hij zal alles doen om haar daaruit te bevrijden.
  Je kunt reserveren op info@uilenspiegel.nu – of door te bellen naar 013/31 27 62.
 • VOETBAL:
  – om 15u.: Bekkevoort – Averbode-Okselaar // RWL Sport – Binkom // Rummen – Glabbeek //
  Waanrode – Kortenaken // Meensel-Kiezegem – Vissenaken // Lummen – Hamont //
  Testelt – FC Geetbets // Linkhout – Wijchmaal // Loksbergen – Grote Brogel //
  VOLLEYBAL – dames: om 18u.: Averbode – Sint-Joris-Weert C
  TAFELTENNIS: in de Superliga: om 18u30: PW Diest – Nodo Ekeren.

 

Dinsdag 18 september

 • om 14u. begint in de Stadsfeestzaal van Aarschot een variétéshow met Paul Severs, Lia Linda en Yves Segers. Inkom: 6 euro.
 • om 20u. komt Theo Francken in Cultuurcentrum Begijnhof Diest zijn beleid toelichten.
  De toegang is gratis.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – telkens op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé.
 • kan je reserveren voor ‘Paringsdans’ – een parel voor theaterliefhebbers van Eric Assous in een regie van Marc Stroobants & Mieke Laureys. Het KVT opent daarmee zijn 170e seizoen in een vernieuwde zaal aan de Nijverheidslaan te Diest. De speeldata zijn 21, 22, 28 en 29 september – 2, 5, 6, 8, 12 en 13 oktober – telkens om 20u30. Xavier heeft zijn vriend Bob uitgenodigd zonder met zijn vrouw Delphine te overleggen. Bob is gescheiden en Delphine kiest resoluut partij voor diens vrouw. Er hangt dus onweer in de lucht.
 • kan je inschrijven voor ‘Loop je te gek’ op vrijdag 28 september van 19u. tot 21u30. Die is bedoeld voor zowel wedstrijdlopers als recreatieve joggers. De route van 1 km is gratis. Voor de 3, 6 en 9 km betaal je 3 euro bij inschrijving vooraf op www.diest.be/loopjetegek.

Tot en met…

 • 14 september kan je intekenen voor de geleide bezoeken op zaterdag 29 september om 14 en 15u. in Fort Leopold te Diest. Dat gebeurt in een groep van maximum 25 personen.
  Je inschrijving wordt ingewacht bij de Dienst Toerisme Diest.
 • 15 september exposeert fotoclub LichtVast een 20-tal opnames in Het Dambord aan de Ketelstraat in Diest. Dat staat in het teken van de herdenking van Filips-Willem van Oranje – en is te bekijken van woensdag tot vrijdag.
 • 15 september kan je deelnemen aan de zoektocht ‘gluren bij de buren’ van Toerisme Herk-de-Stad. Je steekt de gemeentegrenzen over om op ontdekking te gaan in Halen en Lummen.
  De route is ongeveer 25 km lang en de vragen zijn geschikt voor het hele gezin. Deelnemingsformulieren kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Toerisme Herk-de-Stad en in brasserie Olmenhof.
 • 16 september exposeert Desiré Duwaerts een collectie van 40 keramieken beelden in stadsmuseum De Hofstadt te Diest. Die is toegankelijk op dinsdag – en van donderdag t/m zaterdag tussen 10 en 12 en van 13 tot 17u. Op woensdag en zondag is dat enkel tussen 13 en 17u. Maandag gesloten!
 • 17 september kan je reserveren voor de infonamiddag over reuma die CM kern Scherpenheuvel-Zichem organiseert op zaterdag 22 september om 14u. in zaal ‘De Keyt’ te Messelbroek. Gastspreker is reumatoloog Johan Waes. Leden betalen 3,5 – en niet-leden 5 euro – koffie en taart inbegrepen. Inschrijven is verplicht bij Sofie Marsoul op 016/35 96 00.
 • 21 september wordt een fietszoektocht georganiseerd door het Vliegend Wiel Averbode.
  Je gaat in de omgeving op zoek naar 32 foto’s en beantwoordt de bijhorende vragen.
  De brochure kan je voor 4 euro kopen bij Boekhandel ‘de Noene’ aan de Westelsebaan.
 • 22 september kan je intekenen voor het Feest van de Burgemeester en zijn ploeg. Dat vindt plaats op zaterdag 29 september van 16 tot 20u. in den Egger te Scherpenheuvel. Het basistarief voor de maaltijd bedraagt 26 euro. Jongeren vanaf 12 jaar en studenten eten mee voor 18 euro. Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen 10 euro. De allerkleinsten (d.w.z. tot 3 jaar) eten gratis mee. De opbrengst gaat naar een goed doel in Scherpenheuvel-Zichem.
  Inschrijven kan o.m. via claes@skynet.be – tel. 0475/65 96 14.
 • 30 september blijft het historische stadhuis van Zoutleeuw toegankelijk voor het publiek.
  Voor reservatie kan je contact opnemen met de toeristische dienst.

 

 • 30 september kan je deelnemen aan een wandelzoektocht in Langdorp. Je hebt de keuze uit een route van 6 km en een rolstoelvriendelijke van 2 km. Na afloop steek je het antwoordblad in de bus van in ’t Hof van Vlaanderen te Langdorp. Zo maak je kans op een verwenontbijt. De winnaar daarvan wordt op 1 oktober bekendgemaakt. Een deelnameformulier is tegen 2 euro te verkrijgen in ’t Hof van Vlaanderen aan de Langdorpsesteenweg, een arbeidszorgproject.
 • 30 september kan je naar bib-aarschot@bibliotheekaarschot.be maximaal drie foto’s sturen. Het ligt daarbij in de bedoeling dat de foto op de kaft van een boek samenvloeit met de omgeving. Concreet hou je bvb. die met een gezicht van iemand anders erop voor je eigen gezicht – of je laat een fles wijn erop overgaan in een echte fles.
  Een jury pikt er drie winnaars uit. De hoofdprijs is een ballonvaart over Aarschot.
 • 30 september ben je in het Sportimonium te Hofstade welkom voor de tentoonstelling ‘100% Wielemie’. Daarin worden de sportieve hoogtepunten van de Diestse rolstoelatlete Marieke Vervoort in de kijker gezet. De expo is toegankelijk op weekdagen van 10 tot 17u.
  In het weekend kan je er ’s zondags terecht van 11 tot 17u.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Agenda