Zaterdag 20 oktober.

 • vertrekt aan de Kortakker te Rillaar de Tienbundertocht voor een afstand van circa 12 km over trage landelijke wegen. Je stapt mee voor 1,5 euro. Starten kan tussen 7u. en 15u.
 • tussen 11u30 en 14u. – en van 16u30 tot 19u. – organiseert Chiro Scherpenheuvel in de Keyt te Messelbroek een Italiaanse eetdag. Je kunt er proeven van spaghetti bolognaise, carbonara, vegetarisch en croque Italiano. Volwassenen betalen 9 euro – kinderen 6 euro.
 • van 13u. tot 23u. houdt de Objectieve Bier Academie Diest haar bierfestival in de Lakenhalle. Daar worden een honderdtal streekbieren aangeboden – aangevuld met nieuwe en speciale bieren. Gratis toegang.
 • is in Molenstede de ‘Dag van de Trage Weg’. Het betreft een begeleide en gecommentarieerde wandeling langs een uitzonderlijk traject. Afspraak aan Paviljoen Dassenaarde tegen 13u30. Deelnameprijs: 3 euro.
 • van 16u30 tot 21u. organiseert het Oudercomité van ’t Belhameltje Keiberg een spaghettiavond in de Cayberg. Reserveren kan op ocbelhameltjekeiberg@gmail.com.
  De opbrengst gaat integraal naar de leerlingen.
 • vanaf 18u. is het Elzenhof te Aarschot ‘Halloween Town’ met een compleet nieuwe route. Gratis parking is voorzien aan de achterkant van het station van Aarschot. Deelname: 10 euro.
 • vanaf 18u30 belegt het Roemeniëcomité van Diest vanuit de Halve Maan een Draculatocht.
  Je kunt mee komen griezelen aan 7 euro.
 • van 19u. tot 22u. word je aan het Wolfcafé in Langdorp verwacht om te proeven van de ‘Nacht van de Duisternis’. Aan de Demerrand staan de leden van Helios paraat met hun telescopen.
  Je beleeft het allemaal gratis.
 • om 20u. brengt het Flanders Boys Choir in de Sint-Sulpitiuskerk van Diest het ‘Requiem’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Toegang: 20 euro. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Martine Van Camp voor de realisatie van het dagcentrum op de ‘Poels’-site.
  Het evenement is uitverkocht.
 • om 20u. begint in het Speelhof te Sint-Truiden de ‘Nacht van de Duisternis’. Een wandeling, een vuuract en een knetterend kampvuur werken compleet ontstressend. Je stapt mee aan 5 euro.
 • om 20u. presenteert de harmonie Sint-Jan Berchmans haar herfstconcert in de kerk van Kaggevinne. Dat wordt opgeluisterd door Ange De Wulf van het Aarschotse Operettegezelschap Aquila. Op het programma staan fragmenten uit musicals en films.
 • om 20u. brengen Chris Lomme, Katelijne Verbeke & Simone Milsdochter met ‘Adela en Helena’ in het Loo te Tessenderlo het verhaal over drie krachtige vrouwen. Dat is gebaseerd op de levensverhalen van de moeders van Jean Kluger en Hans Kusters. Toegang: 8 euro.
 • om 20u30 brengt Snakes in Exile ‘25 years of Irish Folk’ in de Harmoniezaal te Herk-De-Stad.
  Je kunt er genieten van eigen werk van de band en van Ierse en Schotse traditionals. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, doe je er best aan om tijdig te reserveren. Dat kan via www.demarkthallen.be – of door te bellen naar 013/35 99 50. Een ticket kost 12 euro.
 • om 20u30 brengt toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest ‘Red Star Line’. Een groep Vlamingen emigreert op 22 december 1906 naar Amerika. Je volgt hun reis van de voorbereidingen tot hun aankomst in New York. Daarvoor kan je reserveren via info@uilenspiegel.nu – of door te bellen naar 013/31 27 62. Een los ticket kost 12 euro.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Langdorp – Meensel-Kiezegem // Halen – Hoeselt //
  – om 20u.: Tielt-Winge – Butsel //
  VOLLEYBAL – dames: om 20u30: Averbode – Haacht B.

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober

 • toont Scherpzicht het resultaat van één jaar passionele fotografie op de parking van den Egger te Scherpenheuvel. Je bent er gratis getuige van digitale reeksen op groot scherm.
  Zaterdag is dat van 14 tot 22u. – en op zondag van 10 tot 17u.
 • organiseren Keanu en Nyana steakdagen in de Hemmekes in Zichem. Je kunt er smullen van steakgerechten, videe, visschotel of tomaat garnaal. Voor de kinderen is er ook curryworst. De keuken is zaterdag open vanaf 16u. en op zondag om 12u. – telkens tot 21u.
  Kaarten zijn verkrijgbaar bij Anita Vos op 0476/45 53 56 of via vos.anita@hotmail.com.

Zondag 21 oktober

 • van 11 tot 14u. en tussen 17 en 19u. wordt in de Pelgrim te Scherpenheuvel een barbecue georganiseerd t.v.v. het missiewerk van zuster Marleen Renders. Voor 16 euro krijg je drie stukken vlees met groenten en brood of gebakken aardappeltjes. Een kindermenu kost 6 euro. Om organisatorische redenen schrijf je bij voorbaat in bij André Keppens op 0494/18 74 92 of via a.keppens@scherpenheuvel.be.
 • van 11u30 tot 19u30 organiseert basketbalclub Clem Scherpenheuvel in de Keyt te Messelbroek een mosselfeest. Inschrijven kan via evenementen.clem@hotmail.com.
 • van 11u30 tot 20u. organiseert harmonie ‘De Koorgalmen’ een mosselfeest in de Rietbron te Halen. Je kunt reserveren via koorgalmen.halen@gmail.com of bel naar 0498/31 02 71.
 • van 13u. tot 16u. is de tweedehands speelgoedbeurs open in de Griffel te Tessenderlo.
 • van 13u. tot 17u. vindt in het Loo te Tessenderlo een Indian Summer Market plaats.
 • organiseren de Sint-Jorisvrienden van Motbroek een geleide wandeling van circa 6 km naar ‘Den Hoek en Kraasbeek’. Afspraak tegen 14u. aan de Sint-Jan Berchmanskapel aan de Leuvensesteenweg te Sint-Joris-Winge. Onderweg krijg je uitleg betreffende de Kiekenboshoeve, de nieuwe stelplaats van De Lijn, het Manhof en de Bremberghoeve. De wandeling eindigt bij de chrysanten in kwekerij Bart Blondeel. De deelname is gratis.
  Meer info bij Joachim Smets via joachimsmets@hotmail.be of op 016/63 36 29.
 • om 14u. gaat aan de pastorie van Halen een herfstwandeling van start in de Vallei van de Zwarte Beek.
 • VOETBAL:
  – om 14u.: Averbode-Okselaar B – Tielt-Winge B
  – om 15u.: KFC Diest – Hoeilaart // Aarschot – Bierbeek // Scherpenheuvel – Waanrode //
  Averbode-Okselaar – Houtem-Oplinter // FC Geetbets – Glabbeek //
  Molenbeek – Drieslinter // Deurne – Langdorp B // Zichem – Sparta Schaffen //
  Linkhout – Donk // Zelem – Houthalen //
  VOLLEYBAL – dames: za. 20 okt. om 20u30: Averbode – Haacht B.

Dinsdag 23 oktober

 • tussen 7u. en 15u. kan je vanuit VK Penarol aan de Lindenstraat te Tessenderlo beginnen aan de Goortocht. Je hebt de keuze tussen een afstand van 4, 7, 9, 12, 16 en 20 km.
  Je betaalt 1,5 euro en je aankomst wordt verwacht uiterlijk om 17u30.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo in Sint-Truiden ‘The Guilty’ vertoond. Een gekidnapte vrouw slaagt erin naar de nooddienst te telefoneren. Maar de lijn wordt brutaal verbroken.
  De politie staat voor een moeilijke taak. Inkom: 7,5 euro.
 • om 20u30 halen Gravity & Other Myths halsbrekende toeren uit in den Amer te Diest.
  De voorstelling is uitverkocht!

Woensdag 24 oktober

 • om 13u30 trekt OKRA Scherpenheuvel op wandel. Afspraak op de parking van den Egger.
 • om 20u. organiseert CM Diest in de Gildezaal te Schaffen een samenkomst onder het motto ‘Lekker eten met de nieuwe voedingsdriehoek’. Gastspreekster is diëtiste Babette Demuynck.
  Inschrijven is noodzakelijk via leuven@cm.be of bel naar Corinne Daerden op 016/35 96 00.

Donderdag 25 oktober

 • om 8u. begint een rondleiding doorheen de Citadel van Diest. In de namiddag gaat men in de stad op zoek naar oude verhalen, legenden en gebruiken. Ook Elckerlyc en Wannes Raps komen aan bod. Inschrijven via Toerisme Diest is noodzakelijk.
 • om 14u. vindt in de Pelgrim te Scherpenheuvel een kaart- en bingonamiddag plaats.
 • om 20u. komt Fons Bonroy in Cultuurcentrum Begijnhof Diest spreken over Prins FilipsWillem van Orange Nassau. Inkom: 5 euro.
 • om 20u. wordt in den Egger te Scherpenheuvel ‘Vapeurs’ opgevoerd. Het is een herkenbare komedie voor vrouwen die de overgang achter de rug hebben. De voorstelling is uitverkocht!
 • om 20u. wordt in UGC te Aarschot het filmdrama ‘Disobedience’ gedraaid. Na de dood van haar vader keert Ronit terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze haar jeugdvriendin Esti terugziet, flakkert de liefde tussen de twee weer op.
  Een ticket kost 7,5 euro.
 • om 20u. verwacht komiek Steven Goegebeur je in het Loo te Tessenderlo voor de voorstelling ‘De man van morgen’. Die zakt af naar vandaag om je naar een stralende toekomst te leiden. Een ticket kost 15 euro.
 • om 20u30 staat Dimitri Leue met de theaterproductie ‘Braempraat’ op de scène van den Amer te Diest. Aan de kassa betaal je 18 euro. Hij gaat aan de slag met ‘Het Lelijkste Land Ter Wereld’ – een tekst van Renaat Braem uit 1968 – o.m. over de lintbebouwing in België.

Donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober

 • kan je in de Bogaard te Sint-Truiden komen kijken naar ‘En toen waren er nog…’. In deze thriller van Agatha Christie leren 10 mensen elkaar kennen op een afgelegen eiland. Telkens als één van hen verdwijnt, staat er één poppetje minder op de schoorsteenmantel. Op donderdag begint de toneelopvoering om 18u30 – vrijdag en zaterdag is dat om 20u15. Entree: 12 euro.

Vrijdag 26 oktober

 • 18u. vertrekt aan woonzorgcentrum Voortberg te Testelt een Halloweentocht. Daarna kan je de heksensoep proeven.
 • om 19u30 geeft Sis van Eeckhout in de kerk van Meensel een lezing over Wereldoorlog II. Hij zet het werk verder van zijn vader, Ludo Van Eck, en gaf diens ‘Boek der Kampen’ een update met kersverse informatie en nieuw fotomateriaal. Iedereen is welkom bij gratis toegang.
  Een vrije bijdrage als steun voor de vereniging is welkom.
 • om 20u. wordt de eerste vraag afgevuurd op de teams tot 5 personen, die deelnemen aan een algemene quiz. Die wordt door FC Averbode Okselaar georganiseerd in de Hemmekes te Zichem. Je kunt vooraf intekenen via businessclub@fcao.be.
 • om 19u. kan je terecht aan het Goor te Tessenderlo voor de Bietentocht. Je draagt je eigen bietenlichtje mee naar het kampvuur , waar je getrakteerd wordt op glühwein of warme chocolade en een wafel. Kostprijs: 1,5 euro.
 • om 20u15 kan je in de Keizerszaal aan de Diesterstraat te Sint-Truiden. Jan Vermeulen en Veerle Peeters brengen vierhandige klaviermuziek van Franz Schubert. Een ticket kost 16 euro.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Under the tree’ vertoond. Een vrouw zet haar man het huis uit en wil niet dat hij hun dochter nog ziet. Hij gaat bij zijn ouders wonen die in een heftige burenruzie verwikkeld zijn over een boom. Een ticket kost 6 euro.
 • VOETBAL: om 20u30: Beringen – Zonhoven

Vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober

 • om 20u. brengt Tejater Feminis in den Hoek te Kortenaken een opvoering van het muzikaal blijspel ‘Nonnen op tournee’. De nonnen uitgenodigd voor een optreden in de States. Zij gaan aan de slag om hun Engels bij te spijkeren en bovendien wordt één van de zusters verliefd op een Amerikaanse priester met hun uittreding tot gevolg – maar ook een huwelijk dat goedkeurend wordt gevierd door de andere nonnen. Een ticket kost 10 euro en is te bestellen via hendrickx.marijke@telenet – of door te bellen naar 0479/65 12 31.
 • om 20u30 brengt toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest ‘Red Star Line’. Een groep Vlamingen emigreert op 22 december 1906 naar Amerika. Je volgt hun reis van de voorbereidingen tot hun aankomst in New York. Daarvoor kan je reserveren via info@uilenspiegel.nu – of door te bellen naar 013/31 27 62. Een los ticket kost 12 euro.

Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober

 • brengen Danni Heylen en Linda De Ridder de theatershow ‘Danni & De Ridder’ in theater de Roxy aan de Rijschoolstraat te Sint-Truiden. Vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20u15 en zondag om 15u. Je betaalt 15 euro. Reserveer door te bellen naar 0479/02 70 52.

Zaterdag 27 oktober

 • om 17u. wordt in het Bosmuseum te Gerhagen-Tessenderlo ‘In Pursuit of Silence’ vertoond. in deze film worden de betekenis en het effect van geluid op ons geëxploreerd. Je maakt het gratis mee. Reserveren kan via gerhagen@tessenderlo.be.
 • tussen 17 en 20u. wordt een kindvriendelijke Halloweentocht georganiseerd van aan Basisschool Herckerhof te Herk-De-Stad met enkele leuke opdrachtjes. Na afloop kan je je tegoed doen aan griezelige hapjes en drankjes… Deelnameprijs: 2 euro.
 • van 18 tot 22u. organiseert vzw De Maagdentoren aan de voet van de Maagdentoren in Zichem een Halloweenfeest onder het motto “Griezelen onder de Toren”. Daar borrelen de ketels en vliegen de heksen! Vanaf 18u. is er gratis choco voor alle kinderen onder de 12 jaar die verkleed zijn. Rond 22u. kan iedereen de heksendans uitvoeren.
  Het geheel wordt afgesloten met vuurwerk! De inkom is gratis!
 • om 19u. vindt in Huize Ernest Claes te Zichem een vertelavond plaats over Ernest Claes. Deelname: 5euro. De reservatie is verplicht via toerisme@scherpenheuvel-zichem.be – of bel naar 013 77 20 81.
 • om 19u. kan je gratis komen meestappen in de Stiltewandeling in Averbode Bos en Heide.
  Die vertrekt aan de abdij van Averbode.
 • om 20u. vindt in het Veilinghuis aan de Tongersesteenweg in Sint-Truiden ‘TreAde live’ plaats. Guy Swinnen, Xandee en verschillende artiesten van The Voice Van Vlaanderen zorgen voor de ambiance. Een ticket kost 10 euro.
 • om 20u. is het Echt Antwaarps Teater te gast in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Ik wil maar ik kan niet’. In Afrika is Filip verliefd geworden op Elke, een Belgische dokter zonder grenzen. Thuis hebben zijn ouders een nog grotere verrassing voor hem…
 • om 20u. organiseert de Landelijke Gilde van Schaffen een kaas- en wijnavond in ontmoetingscentrum Scafnis te Schaffen.
  Reserveren is noodzakelijk en gebeurt via Lgschaffen@telenet.be.
 • om 20u. vindt in de Akker te Rillaar ‘Quiz For Life’ plaats. Per ploeg tot 5 personen betaal je 30 euro. De opbrengst gaat naar Huize Sint-Vincentius.
 • VOETBAL:
  – om 18u.: Betekom B – Zichem
  – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Rupel Boom // RWL Sport B – Testelt //
  Sparta Schaffen – Keiberg B //
  – om 20u.: Keiberg – Haacht // Donk – Thes Sport Tessenderlo B //
  – om 20u30: Sint-Truiden – Club Brugge //
  VOLLEYBAL heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Lanaken //

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober

 • organiseert vzw Truckers for Life Bekkevoort in zaal De Kring een mosselfeest. Op zaterdag kan je aanschuiven vanaf 16 tot 22u. en op zondag van 11 tot 21u.
 • organiseert voetbalclub Halen in de Rietbron restaurantdagen. Op het menu staan mosselen, koude visschotel, videe, stoofvlees en curryworst. Het restaurant is open op zaterdag van 17 tot 20u. – en op zondag van 11 tot 15u. en tussen 17 en 20u. Bestellen doe je via Benny.vandepoel@skynet.be.

Zondag 28 oktober

 • om 10u. wordt aan de Knoet te Aarschot de start gegeven van de Hageland Marathon. Er worden geen straten afgesloten – de deelnemers dienen zich dus aan de verkeersregels te houden. Inschrijven aan 12 euro kan tot en met donderdag 25 oktober in de Knoet.
 • tussen 11u. en 19u30 houdt KFC Diest een mosselsouper in de Gildezaal te Schaffen.
  Inschrijven kan via de website van de club, in de Biertempel en in Café De Zwaan.
 • tussen 11u30 en 15u. wordt in buurthuis de Kriekel te Schoot-Tessenderlo een smuldag georganiseerd t.v.v. de plaatselijke kleuterschool. Op het menu staan stoofvlees, kipfilet, koude schotel en vegetarisch – ook in kinderporties. Nadien kan je nog kiezen voor een dessert.
 • organiseert serviceclub Inner Wheel een speur- en spaghettiwandeling met vertrek aan het Molenhuis te Molenstede. De wandeling met enkele ludieke vragen en opdrachten is in feite een verkenningstocht in de gemeente. Je kunt er voor 5 euro tussen 13 en 15u. aan beginnen. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 17u30. Van 12 en 18u. kan iedereen genieten van een rustig aperitiefmoment – gevolgd door een spaghetti met dessert. De spaghetti en de vegetarische maaltijd kosten 15 euro. Kinderen betalen 8 euro. Bij voorkeur schrijf je vooraf in bij Katrien Quintijn: katrien.quintijn@gmail.com. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.
 • om 14u. kan je gratis op stap met de boswachter op de Sint-Jansberg.
  Afspraak aan het Bezoekerscentrum Halve Maan te Diest.
 • tussen 14 en 18u. nodigt Samana Engsbergen je in het Goor te Tessenderlo uit voor een pannenkoekendag.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Herk FC – Achel //
  – om 15u.: Bekkevoort – Tielt-Winge // Betekom – Racing Mechelen // RWL Sport A – Butsel //
  Waanrode – Langdorp // Rummen – Scherpenheuvel // Kortenaken – FC Geetbets //
  Lummen – Linkhout // Loksbergen – Zelem //

Dinsdag 30 oktober

 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden het filmdrama ‘Cold War’ gedraaid. Een Poolse muzikant en zijn blonde minnares vluchten in de jaren vijftig naar het Westen.
  Een ticket kost 7,5 euro.
 • om 20u30 is het Caroll Vanwelden Kwartet te gast in het Jazzcafé van den Egger te Scherpenheuvel. Een ticket kost 12 euro.

Woensdag 31 oktober

 • organiseert KWB Schoonderbuken een Bezembinderstocht van circa 6 km door de bossen en velden met onderweg een aantal griezelstanden. Je kunt vertrekken tussen 18u30 en 20u30 aan het voetbalveld van Schoonderbuken. Prijs voor volwassenen: 5 euro – en voor kinderen tot 12 jaar 3 euro. Een ticket geeft recht op een kop warme pompoensoep of een frisdrank.
  De organisatoren vragen je om geen hond mee te brengen.
 • om 20u15 brengt Gers Pardoel in de Markthallen te Herk-De-Stad een try-out van zijn theatertour ‘Bijzonder’. Een ticket kost 17 euro en kan besteld worden via www.demarkthallen.be – tel. 013/35 99 50.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont,
  de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • kan je reserveren bij toneelgezelschap Uilenspiegel voor de opvoeringen van ‘Red Star Line’ via info@uilenspiegel.nu – of door te bellen naar 013/31 27 62. Een groep Vlamingen emigreert op 22 december 1906 naar Amerika. Je volgt hun reis van de voorbereidingen tot hun aankomst in New York. Er wordt ook gespeeld op 1, 2 en 3 november – telkens om 20u30. Er is ook een extra opvoering op zondag 4 november, maar die begint om 19u.! Een los ticket kost 12 euro.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor een opvoering van het muzikaal blijspel ‘Nonnen op tournee’. Dat wordt gebracht op vrijdag 2 en zaterdag 3 november – telkens om 20u. – door Tejater Feminis in den Hoek te Kortenaken. De nonnen uitgenodigd voor een optreden in de States. Zij gaan aan de slag om hun Engels bij te spijkeren en bovendien wordt één van de zusters verliefd op een Amerikaans priester met hun uittreding tot gevolg – maar ook een huwelijk dat goedkeurend wordt gevierd door de andere nonnen. Een ticket kost 10 euro en is te bestellen via hendrickx.marijke@telenet – of door te bellen naar 0479/65 12 31.
 • kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo om in te tekenen voor een opvoering van de revue ‘Santee’– of door te bellen naar 0494/16 13 85. De revue staat geprogrammeerd in het SOK-café te Deurne-Diest tussen 16 november en 2 december.
 • kan je inschrijven voor deelname aan de infodag ‘Actief leven met/na borstkanker’. Die wordt georganiseerd door nodigt Borstkanker Vlaanderen op zaterdag 17 november in de Aula Fernand Nédée aan het Universiteitsplein te Antwerpen. Voor meer informatie en om in te schrijven wend je je tot www.borstkanker-vlaanderen.be/inschrijven-infodag.html.
 • zijn tickets verkrijgbaar in den Egger te Scherpenheuvel voor het extra concert op 27 februari 2019 van ‘ABBA Gold: The Concert Show’. Speciaal geselecteerde musici en zangers brengen de onvergankelijke hits van dé succesgroep uit Zweden. Snel handelen is de boodschap!

Tot en met…

 • 22 oktober kan je inschrijven voor deelname aan een sessie pompoen bewerken met het oog op Halloween. Die wordt georganiseerd door KWB-Zichem in zaal Munte op woensdag 24 oktober. Er wordt in twee groepen gewerkt. De eerste begint eraan om 15u. – en de andere om 18u. De organisatie zorgt voor het nodige materiaal en deskundige uitleg. De pompoen breng je wel zelf mee! Per gezin betaal je 3 euro – maar voor KWB-leden is dat gratis. Inschrijven doe je op rsca2000@scarlet.be of via Karel Peeters op het nummer 0475/41.92.02 met aangeven van gekozen uur!
 • 28 oktober kan je dagelijks vanaf 13u. terecht in het Cultuurhuis te Tessenderlo voor een groepstentoonstelling van de Kunstkring. In de week is die open tot 16u30 en op zaterdag en zondag tot 18 u.
 • 15 november kan je bij de cultuurdienst van Scherpenheuvel-Zichem een kandidatuur indienen met het oog op de Cultuurprijs in Scherpenheuvel-Zichem. In aanmerking komt een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren buitengewoon heeft ingezet op cultureel gebied. Je wendt je tot cultuurdienst@scherpenheuvel-zichem.be.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws