Check snel via deze pagina wat er komende week allemaal te doen is in onze regio:

Zaterdag 27 oktober

 • om 17u. wordt in het Bosmuseum te Gerhagen-Tessenderlo ‘In Pursuit of Silence’ vertoond. in deze film worden de betekenis en het effect van geluid op ons geëxploreerd. Je maakt het gratis mee. Reserveren kan via gerhagen@tessenderlo.be.
 • tussen 17 en 20u. wordt een kindvriendelijke Halloweentocht georganiseerd van aan Basisschool Herckerhof te Herk-De-Stad met enkele leuke opdrachtjes. Na afloop kan je je tegoed doen aan griezelige hapjes en drankjes… Deelnameprijs: 2 euro.
 • van 18 tot 22u. organiseert vzw De Maagdentoren aan de voet van de Maagdentoren in Zichem een Halloweenfeest onder het motto “Griezelen onder de Toren”. Daar borrelen de ketels en vliegen de heksen! Vanaf 18u. is er gratis choco voor alle kinderen onder de 12 jaar die verkleed zijn. Rond 22u. kan iedereen de heksendans uitvoeren.
  Het geheel wordt afgesloten met vuurwerk! De inkom is gratis!
 • om 19u. vindt in Huize Ernest Claes te Zichem een vertelavond plaats over Ernest Claes. Deelname: 5euro. De reservatie is verplicht via toerisme@scherpenheuvel-zichem.be – of bel naar 013/77 20 81.
 • om 19u. kan je gratis komen meestappen in de Stiltewandeling in Averbode Bos en Heide.
  Die vertrekt aan de abdij van Averbode.
 • om 20u. vindt in het Veilinghuis aan de Tongersesteenweg in Sint-Truiden ‘TreAde live’ plaats. Guy Swinnen, Xandee en verschillende artiesten van The Voice Van Vlaanderen zorgen voor de ambiance. Een ticket kost 10 euro.
 • om 20u. is het Echt Antwaarps Teater te gast in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Ik wil maar ik kan niet’. In Afrika is Filip verliefd geworden op Elke, een Belgische dokter zonder grenzen. Thuis hebben zijn ouders een nog grotere verrassing voor hem…
 • om 20u. organiseert de Landelijke Gilde van Schaffen een kaas- en wijnavond in ontmoetingscentrum Scafnis te Schaffen.
  Reserveren is noodzakelijk en gebeurt via Lgschaffen@telenet.be.
 • om 20u. vindt in de Akker te Rillaar ‘Quiz For Life’ plaats. Per ploeg tot 5 personen betaal je 30 euro. De opbrengst gaat naar Huize Sint-Vincentius.
 • om 20u. brengt Tejater Feminis in den Hoek te Kortenaken een opvoering van het muzikaal blijspel ‘Nonnen op tournee’. De nonnen uitgenodigd voor een optreden in de States. Zij gaan aan de slag om hun Engels bij te spijkeren en bovendien wordt één van de zusters verliefd op een Amerikaanse priester met hun uittreding tot gevolg – maar ook een huwelijk dat goedkeurend wordt gevierd door de andere nonnen. Een ticket kost 10 euro en is te bestellen via marijke@telenet – of door te bellen naar 0479/65 12 31.
 • om 20u15kan je in de Bogaard te Sint-Truiden komen kijken naar ‘En toen waren er nog…’.
  In deze thriller van Agatha Christie leren 10 mensen elkaar kennen op een afgelegen eiland. Telkens als één van hen verdwijnt, staat er één poppetje minder op de schoorsteenmantel. Entree: 12 euro.
 • om 20u30 brengt toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest ‘Red Star Line’. Een groep Vlamingen emigreert op 22 december 1906 naar Amerika. Je volgt hun reis van de voorbereidingen tot hun aankomst in New York. Daarvoor kan je reserveren via info@uilenspiegel.nu – of door te bellen naar 013/31 27 62. Een los ticket kost 12 euro.
 • VOETBAL:
  – om 18u.: Betekom B – Zichem
  – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Rupel Boom // RWL Sport B – Testelt //
  Sparta Schaffen – Keiberg B //
  – om 20u.: Keiberg – Haacht // Donk – Thes Sport Tessenderlo B //
  – om 20u30: Sint-Truiden – Club Brugge //
  VOLLEYBAL heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Lanaken //

 

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober

 • houdt houtatelier Beate, Pottelbergstraat 4 te Kortenaken opendeurdagen. Zaterdag kan je er terecht van 14 tot 18u. en op zondag van 10 tot 17u. voor houten kerstdecoratie, geschenken en demonstraties.
 • organiseert vzw Truckers for Life Bekkevoort in zaal De Kring een mosselfeest. Op zaterdag kan je aanschuiven vanaf 16 tot 22u. en op zondag van 11 tot 21u.
 • organiseert voetbalclub Halen in de Rietbron restaurantdagen. Op het menu staan mosselen, koude visschotel, videe, stoofvlees en curryworst. Het restaurant is open op zaterdag van 17 tot 20u. – en op zondag van 11 tot 15u. en tussen 17 en 20u. Bestellen doe je via vandepoel@skynet.be.
 • brengen Danni Heylen en Linda De Ridder de theatershow ‘Danni & De Ridder’ in theater de Roxy aan de Rijschoolstraat te Sint-Truiden. Zaterdag begint de voorstelling om 20u15 en zondag om 15u. Je betaalt 15 euro. Reserveer door te bellen naar 0479/02 70 52.

Zondag 28 oktober

 • om 10u. wordt aan de Knoet te Aarschot de start gegeven van de Hageland Marathon. Er worden geen straten afgesloten – de deelnemers dienen zich dus aan de verkeersregels te houden. Inschrijven aan 12 euro kan tot en met donderdag 25 oktober in de Knoet.
 • tussen 11u. en 19u30 houdt KFC Diest een mosselsouper in de Gildezaal te Schaffen.
  Inschrijven kan via de website van de club, in de Biertempel en in Café De Zwaan.
 • organiseert serviceclub Inner Wheel een speur- en spaghettiwandeling met vertrek aan het Molenhuis te Molenstede. De wandeling met enkele ludieke vragen en opdrachten is in feite een verkenningstocht in de gemeente. Je kunt er voor 5 euro tussen 13 en 15u. aan beginnen. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 17u30. Van 12 en 18u. kan iedereen genieten van een rustig aperitiefmoment – gevolgd door een spaghetti met dessert. De spaghetti en de vegetarische maaltijd kosten 15 euro. Kinderen betalen 8 euro. Bij voorkeur schrijf je vooraf in bij Katrien Quintijn: quintijn@gmail.com. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.
 • om 14u. kan je gratis op stap met de boswachter op de Sint-Jansberg.
  Afspraak aan het Bezoekerscentrum Halve Maan te Diest.
 • tussen 14 en 18u. nodigt Samana Engsbergen je in het Goor te Tessenderlo uit voor een pannenkoekendag.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Herk FC – Achel //
  – om 15u.: Bekkevoort – Tielt-Winge // Betekom – Racing Mechelen // RWL Sport A – Butsel //
  Waanrode – Langdorp // Rummen – Scherpenheuvel // Kortenaken – FC Geetbets //
  Lummen – Linkhout // Loksbergen – Zelem //

Dinsdag 30 oktober

 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden het filmdrama ‘Cold War’ gedraaid. Een Poolse muzikant en zijn blonde minnares vluchten in de jaren vijftig naar het Westen.
  Een ticket kost 7,5 euro.
 • om 20u30 is het Caroll Vanwelden Kwartet te gast in het Jazzcafé van den Egger te Scherpenheuvel. Een ticket kost 12 euro.

Woensdag 31 oktober

 • van 17 tot 19u. worden kinderen in de Bib van Aarschot getrakteerd op griezelig gezellige voorleesverhaaltjes over boekenheksen en leesmonsters. Ze mogen hun draculacape omslaan en duivelshoorntjes opzetten. De toegang is gratis.
 • organiseert KWB Schoonderbuken een Bezembinderstocht van circa 6 km door de bossen en velden met onderweg een aantal griezelstanden. Je kunt vertrekken tussen 18u30 en 20u30 aan het voetbalveld van Schoonderbuken. Prijs voor volwassenen: 5 euro – en voor kinderen tot 12 jaar 3 euro. Een ticket geeft recht op een kop warme pompoensoep of een frisdrank.
  De organisatoren vragen je om geen hond mee te brengen.
 • vertrekt aan de kantine van SK Waanrode een Halloweentocht. De start van de kindvriendelijke versie is voorzien om 19u30. De durvers beginnen eraan vanaf 21u30.
  Je betaalt 4 euro – en kunt vooraf inschrijven via info@sk-waanrode.be.
 • om 20u15 brengt Gers Pardoel in de Markthallen te Herk-De-Stad een try-out van zijn theatertour ‘Bijzonder’. Een ticket kost 17 euro en kan besteld worden via demarkthallen.be – tel. 013/35 99 50.

Donderdag 1 november

 • vanaf 7u30 vindt in de Allerheiligenkapel in Diest de Allerheiligenbegankenis plaats. Ex-voto’s worden er geofferd ter genezing voor allerlei kwaaltjes. In het centrum kan je terecht op de jaarmarkt.
 • om 10u. gaat aan de Knoet te Aarschot de recreatieve Run-Bike-Run van start. Die bestaat uit 5 km lopen – 25 km fietsen – en nogmaals 5 km lopen. Voor deelname betaal je 6 euro.
  Je kunt ook meedoen aan de Duo-Run-Bike. Daarbij wordt de afstand afgelegd door twee deelnemers – één met de fiets en de andere lopend. Beiden wisselen af, maar blijven bij mekaar. Let op: gezien het parkoers is een koersfiets op tubes minder geschikt!
 • om 17u50 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘Niet Schieten’ gedraaid. De 9-jarige David Van de Steen ziet hoe zijn ouders en zus worden doodgeschoten bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985. Om 20u30 kan je er kijken naar ‘Bohemian Rhapsody’. Deze film brengt een ode aan Queen, hun muziek en aan Freddie Mercury.

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 november

 • brengt toneelgezelschap Uilenspiegel ‘Red Star Line’ in het Uilenspiegeltheater te Diest. Reserveren gebeurt via info@uilenspiegel.nu – of door te bellen naar 013/31 27 62. Een groep Vlamingen emigreert op 22 december 1906 naar Amerika. Je volgt hun reis van de voorbereidingen tot hun aankomst in New York. Zaterdag begint de voorstelling om 20u30 – en zondag om 19u.! Een los ticket kost 12 euro.

Vrijdag 2 november

 • om 15u. vertrekt aan het Bezoekerscentrum Halve Maan te Diest de Martine van Camp Wandeltocht. Je kunt daarbij kiezen voor een parkoers van 4 tot 21 km. De opbrengst gaat integraal naar goede doelen.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Lean on Pete’ gedraaid. In de film maken we kennis met de introverte tiener Charley. Hij werkt bij een paardentrainer. Wanneer een versleten renpaard dreigt verkocht te worden aan een slachthuis, gaat Charley er met het dier vandoor. Een ticket kost 6 euro.

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november

 • om 20u. verwacht Tejater Feminis je in den Hoek te Kortenaken voor een opvoering van het muzikaal blijspel ‘Nonnen op tournee’. De nonnen worden uitgenodigd voor een optreden in de States. Zij gaan aan de slag om hun Engels bij te spijkeren en bovendien wordt één van de zusters verliefd op een Amerikaans priester met hun uittreding tot gevolg – maar ook een huwelijk dat goedkeurend wordt gevierd door de andere zusters. Een ticket kost 10 euro en is te bestellen via marijke@telenet – of door te bellen naar 0479/65 12 31.

Zaterdag 3 november

 • om 9u. vindt in de Allerheiligenkapel te Diest een broodwijding rond Sint-Hubertus plaats.
  Om 15u. is er de dierenwijding.
 • van 11u30 tot 20u. kan je in de Hemmekes te Zichem het buikje rond eten op de Eetdag van de Zichemse Carnavalvrienden. Op het menu staan steakgerechten, stoofvlees, videe en zalm. Kinderen kunnen ook opteren voor curryworst. Kaarten zijn verkrijgbaar in de lokale cafés en online op zichemcarnaval@gmail.com.
 • om 16u. gaat de Loterbol open in de Michel Theysstraat te Diest. Tijdens een rondleiding verneem je meer over de productie van o.a. Roodebol, Loterbol, Tuverbol en Sint-Jan.
  Groepen spreken bij voorkeur op voorhand af via loterbol@skynet.be.
 • om 19u. brengt toneelgezelschap Bronks een productie met als titel ‘Rita’. In deze mix van dans en theater maken we kennis met een alleenstaande vrouw op leeftijd. Met haar liefde voor opera probeert ze de dagelijks sleur en de ouderdom angstvallig te ontvluchten. Entree: 8 euro.
 • om 20u. treden in Jeugdclub Tijl in Diest achtereenvolgens Six Hands en The Ex op.
 • om 20u. staat in den Egger te Scherpenheuvel ‘ABBA Gold: The Concert Show’ op het programma. Speciaal geselecteerde musici en zangers brengen de onvergankelijke hits van dé succesgroep uit Zweden. Het evenement is uitverkocht. Maar je kunt nog kaartjes verkrijgen voor het extra concert op 27 februari 2019!
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Bekkevoort B – Linden B // Langdorp – Rummen //
  – om 20u.: Tielt-Winge – Holsbeek //
  BASKETBAL: heren: om 18u.: Aarschot B – Antwerpen
  om 20u30: Aarschot – Vilvoorde  // Clem Scherpenheuvel – Stevoort //
  om 20u45 : Toyota Wouters Diest – Merchtem //
  BASKETBAL: dames: om 16u.: Aarschot – Wemmel //
  om 18u15: Clem Scherpenheuvel – Zaventem //
  VOLLEYBAL: dames: om 20u.: Molenstede – Betekom B

Zaterdag 3 en zondag 4 november

 • van 10 tot 16u. organiseert de Gezinsbond van Aarschot een tweedehands beurs in zaal Demervallei te Langdorp. Je vindt er o.m. kleding, speelgoed, boeken, fietsen en kleine meubelen. De toegang is gratis.

Zondag 4 november

 • tussen 8 en 14u. serveert volleybalclub Herk-De-Stad in de parochiezaal van Schulen een herfstontbijt. Je kunt je er o.a. tegoed doen aan spek met eieren, diverse soorten beleg en broodsoorten. Je komt je buikje vullen voor 15 euro.
 • om 10u. opent de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten in het begijnhof van Diest. In Literatuur op Zondag om 11 u. in het Diesterse begijnhof zijn Geert Buelens en Benny Madalijns te gast. Ze hebben het over de cultuur van de jaren ’60 – d.w.z. 50 jaar na mei ‘68.
 • vanaf 10u30 vindt aan de kerk van Langdorp een Sint-Hubertusviering plaats met dierenwijding en wildverkoop. Na de misviering gaat men in stoet achter de kerk door waar de dieren worden gewijd. Ter plekke wordt wild per opbod verkocht en verloot men twee everzwijnen. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel. De deelname is gratis.
 • om 11u. brengt fanfare Sint Pietersvrienden in haar lokaal aan de Gaspeldoornstraat in Langdorp een aperitiefconcert. Entree: 6 euro.
 • om 14u. vertrekt op het Pleintje van Kerkom Dorp een klimaatwandeling met gids. Onderweg word je getrakteerd op een gratis wafel en chocomelk en na afloop op een gratis consumptie in brouwerij de Bink. Je kunt inschrijven vanaf 13u30 aan de ‘cabine’. Deelnameprijs: 4 euro.
 • om 15u. wordt in de basiliek van Scherpenheuvel het lof gezongen, waarna de Kaarskensprocessie naar de Mariahal trekt. In het centrum prijzen de marktkramers van ’s morgens tot ’s avonds hun waren aan.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Averbode-Okselaar – RWL Sport A // Testelt – Roosbeek-Neervelp //
  Molenbeek – Glabbeek B // Deurne – Tielt-Winge B // Zichem – Langdorp B //
  Halen – ’s Herenelderen // Linkhout – Kattenbos // Zelem – Lommel //
  Thes Sport Tessenderlo B – Lummen // Berbroek-Schulen – Loksbergen //
  – om 15u.: Scherpenheuvel – Glabbeek // FC Geetbets – Vissenaken // KFC Diest – Grimbergen
  – om 20u.: Sint-Truiden – Zulte Waregem //
  VOLLEYBAL: heren: om 15u.: Averbode B – Hofstade B //
  TAFELTENNIS: om 18u.: PW Diest – Védrinamur in het Peter Dorlandcentrum.

 

Maandag 5 november

 • om 14u. brengt Stijn Meuris voor 55+ers ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ naar de Markthallen in Herk-De-Stad. Hij vertelt er o.m. hoe de Limburgse bevolking omging met die duistere periode. Vooraf inschrijven is niet nodig. Entree: 5 euro.
 • om 14u. spreekt Bert De Craene in Cultuurcentrum Begijnhof Diest over ‘Tsaar Poetin, Rusland en zijn leiders’. De journalist vertelt over het moderne Rusland en zijn onvoorspelbare machthebbers. Hij gaat daarbij de vragen die de hele wereld bezig houden niet uit de weg. Entree: 8 euro.

Dinsdag 6 november

 • kan je tijdens de gewone openingsuren in het stadhuis van Diest terecht voor het projectcafé ‘Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel’. Het ligt in de bedoeling om het netwerk van oude bedevaartwegen naar Scherpenheuvel weer open te stellen – met inbegrip van verhalen en voorwerpen dienaangaande. Verdere info op www.pelgrimswegen.be.
 • om 20u15 brengt Casco Phil in de Academiezaal te Sint-Truiden een concert met muziek van Joseph Haydn en Kurt Weill. Een ticket kost 26 euro.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont,
  de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo om in te tekenen voor een opvoering van de revue ‘Santee’– of door te bellen naar 0494/16 13 85. De revue staat geprogrammeerd in het SOK-café te Deurne-Diest tussen 16 november en 2 december.
 • kan je inschrijven voor deelname aan de infodag ‘Actief leven met/na borstkanker’. Die wordt georganiseerd door nodigt Borstkanker Vlaanderen op zaterdag 17 november in de Aula Fernand Nédée aan het Universiteitsplein te Antwerpen. Voor meer informatie en om in te schrijven wend je je tot borstkanker-vlaanderen.be/inschrijven-infodag.html.
 • kan je inschrijven voor een infomoment betreffende woonvormen voor 65-plussers. Dat wordt georganiseerd op donderdag 22 november door CM in haar kantoor aan de August Reyerslaan te Aarschot. Je aanmelden gebeurt via www.cm.be/agenda – of je belt naar Astrid Lemmens op 016/35 96 00.
 • zijn tickets verkrijgbaar in den Egger te Scherpenheuvel voor het extra concert op 27 februari 2019 van ‘ABBA Gold: The Concert Show’. Speciaal geselecteerde musici en zangers brengen de onvergankelijke hits van dé succesgroep uit Zweden. Snel handelen is de boodschap!

Tot en met…

 • 9 november kan je intekenen voor sagen en legenden uit een onnoemlijk ver verleden. Daarop word je getrakteerd op vrijdag 23 november door Wiske Strik, Finne de Doos en Pieje Pek. Dat gebeurt in een groep van maximum 25 personen. Je betaalt 5 euro en schrijft je in bij Toerisme Diest. De dag zelf is de plaats van afspraak de Grote Markt van Diest tegen 19u.
 • 15 november kan je bij de cultuurdienst van Scherpenheuvel-Zichem een kandidatuur indienen met het oog op de Cultuurprijs in Scherpenheuvel-Zichem. In aanmerking komt een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren buitengewoon heeft ingezet op cultureel gebied. Je wendt je tot cultuurdienst@scherpenheuvel-zichem.be.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws