Zaterdag 10 november

 • opent in de galerij van den Egger te Scherpenheuvel de tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog’. Die belicht een aantal aspecten uit de nadagen van de Eerste Wereldoorlog. Je kunt ervoor terecht t/m 10 januari tijdens de gewone openingsuren.
 • tussen 11u30 en 20u. nodigt het oudercomité van ’t Stokpaardje je uit aan tafel in de Hemmekes te Zichem. Op het menu staan Belgische gerechten zoals videe, stoofvlees, frikadellen, ribbetjes en ratatouille – geserveerd met wortelpuree of frietjes.
 • van 13u30 tot 16u30 organiseert de Gezinsbond van Scherpenheuvel een tweedehands beurs voor baby- en kinderspullen in den Egger.
 • vindt van 17u30 tot 20u. in het Technisch Heilig-Hartinstituut te Tessenderlo een steakavond plaats. Met de opbrengst worden educatieve activiteiten voor de kinderen van Effata in Roemenië ondersteund.
 • om 18u. gaat bij dansclub Optimi in Zichem een speciale reeks van 6 lessen Café Boogie van start. Leden betalen 21 euro. Voor niet-leden bedraagt de deelname 39 euro.
 • vanaf 19u30 opent het Muziekcafé van harmonie De Koorgalmen in de Rietbron te Halen met het optreden van drie lokale live bands. Een ticket kost 7 euro.
 • om 19u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de documentaire ‘They call me Busker’ voorgesteld over het leven van straatartiest Steven Luca. Na de vertoning kan je bij een hapje en drankje napraten met de makers van de film. Gelieve te reserveren via look@busker.info want het aantal plaatsen is beperkt.
 • om 19u30 wordt sporthal De Vruen te Waanrode omgetoverd tot een sportparadijs tijdens de Nacht van de Sport. Tal van niet-alledaagse sporten worden op de aanwezigen losgelaten zoals Kangoo Jump, Pound, Martial arts, Streetboxing, Glowrobics, Rocycling. Elke sportsessie duurt maximum 30 minuten. Je kunt je ook laten verwennen door een massagespecialist. De inkom bedraagt 5 euro – inclusief drankje. De avond wordt omstreeks 22u45 afgesloten met een optreden van coverband Festeyn.
 • om 20u. wordt in den Egger te Scherpenheuvel ‘De moeder en haar drie soldaten’ opgevoerd door theatergezelschap Het Gevolg – gebaseerd op het werk van Ernest Claes. Tickets zijn aldaar verkrijgbaar. Een weduwe krijgt te horen dat drie Duitse soldaten in de schuur van haar hoeve komen logeren. Ze vreest ervoor dat haar dochter met de mannen in contact zou komen – en dat terwijl haar zonen aan het IJzerfront zitten.
 • VOETBAL:                                                                                                                                                                     – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – RWDM // Sparta Schaffen – Bekkevoort B //                        – om 20u.: Hasselt – Cappellen // Betekom – Leopoldsburg // Keiberg – Binkom //                           VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Blaasveld C // Averbode – Lot //

Zaterdag 10 en zondag 11 november

 • tussen 10 en 17u. wordt in Karteria te Diest een rommel- en brocantemarkt georganiseerd. De inkom bedraagt 2 euro, maar kinderen onder 12 jaar komen gratis binnen. Tussen het station en Karteria rijdt op beide dagen een gratis pendelbus.
 • herdenken het zangkoor Ma Cantare en het kinderkoor Ma Kanda in het Uilenspiegeltheater te Diest in ‘Wakker voor Vrede’ het einde van de ‘Groote Oorlog’. De tekst werd geschreven op basis van het dagboek van soldaat Louis Van Loon. De voorstelling begint zaterdag om 20u. en zondag om 15u. Kaarten zijn te bestellen aan 10 euro via info@uilenspiegel.nu – of bij de deelnemende koren.

Van zaterdag 10 t/m maandag 12 november

 • telkens om 19u. – kan je in het Veilinghuis te Sint-Truiden gaan kijken naar de revue ‘Grùne & Ziever 28’. De Boerebloos brengen sketches – afgewisseld door filmpjes met de Boere in de hoofdrol. Een kaartje kost 12 euro. Dat kan besteld worden door te bellen naar 0496/75 75 87 of via een mail naar boerebloos@gmail.com. Indien gewenst kan je vooraf – om 19u. – deelnemen aan een 3-gangen diner. Voor het diner mét revue betaal je 50 euro.

Zondag 11 november

 • (dus: 11/11!) openen de Lustige Hanekappers in café Welkom in Keiberg het carnavalseizoen. Vanaf 9u. kan je er samen iets drinken en/of smullen van spek en eieren.
 • om 11u. kan je deelnemen aan een gratis historische rondleiding in kasteel Nieuwenhoven te Sint-Truiden. Je meldt je aan in het StreekCafé.
 • van 13 tot 20u. organiseert karateclub Shotokan in De Keyt te Messelbroek ten voordele van de jeugdwerking een pannenkoekendag. De pannenkoeken en een drankje kosten 5 euro.
 • wordt in Aarschot de Vredesbeiaard plechtig ingehuldigd. Voor deze gelegenheid trekt een klokkenparade door het centrum met een 500-tal figuranten – onder wie dansers, steltenlopers, trommelkorpsen, fanfares, praalwagens en een rijdende beiaard. De stoet vertrekt om 13u30 aan het Stedelijk Museum. Rond 15u45 speelt beiaardier Jo Haazen het inhuldigingsconcert. In de toekomst wordt het mogelijk om de Vredesbeiaard en de toren van de kerk te bezoeken.
 • om 13u30 vertrekt aan de Hondenschool in de Dorpsstraat te Glabbeek een hondenwandeling van circa 5 km. Om 16u30 vindt de trekking van de tombola plaats. De hele namiddag staan er demonstraties hondentrimmen op het programma en kan je een kijkje gaan nemen aan de infostand ‘fotoservice’. Honden moeten steeds aan de leiband gehouden worden.
  Deelnemen kost 4 euro, taart en koffie inbegrepen.
 • om 14u. vertrekken de Sint-Jorisvrienden voor een geleide wandeling van circa 8 km van Motbroek naar de Houwaartseberg. Afspraak aan parking ‘Bij Plas’ in de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge. Onderweg krijg je uitleg over o.m. het Walenbos, de Muur van Sus Pastoor, de Sint-Jozefkapel, de wijngaarden en over de biorotor. Laarzen of stevige schoenen zijn haast een must. De deelname is gratis.
 • om 14u. vertrekt aan het Bosmuseum te Gerhagen een herfstwandeling. Je stapt gratis mee.
 • om 17u. treden Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels op in de Loods te Aarschot. De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.
 • om 19u. herdenkt Diest het einde van WO I met de lezing ‘Poëzie op alle fronten’ door Koen Stassijns. In de Sinkel aan de Pater Daemsstraat te Schaffen brengt hij een doordringende tekst over liefde en vriendschap in en uit de loopgraven. De inkom is gratis, maar reservatie is noodzakelijk via cultuurbeleid@diest.be – tel. 013/46 06 48.
 • VOETBAL:          – om 14u30: Averbode-Okselaar – Nossegem // RWL Sport A – Bekkevoort //
  Meensel-Kiezegem – Testelt // Rummen – Bunsbeek // Waanrode – Budingen //
  Kortenaken – Scherpenheuvel // Herk FC – Jeuk // Lummen – Peer //
  Loksbergen – Zelem //
  VOLLEYBAL – dames: om 18u.: Averbode – Haasrode D //
  om 20u.: Molenstede – Betekom //

Maandag 12 november

 • vanaf 18u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Ook familie en vrienden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.
 • om 20u15 kan je in het Veilinghuis te Sint-Truiden gaan kijken naar de revue ‘Grùne & Ziever 28’ met sketches afgewisseld door filmpjes. Een kaartje van 12 euro bestel je op 0496/75 75 87. Indien gewenst kan je vooraf – om 19u. – deelnemen aan een 3-gangen diner. Voor het diner mét revue betaal je 50 euro.
 • om 20u15 brengt Compagnie Cecilia het toneelstuk ‘Heilig Hart’ in de Bogaard te Sint-Truiden. Het vertelt het grappig en tegelijk pakkend levensverhaal van twee vrouwen en twee mannen die vaker crashen dan ze lief is. Een ticket kost 21 euro.

Dinsdag 13 november

 • om 15u15 kunnen de liefhebbers van jazz & blues in de Academiezaal te Sint-Truiden terecht voor een concert van het Jakob Bro Trio. Een ticket kost 20 euro.

Woensdag 14 november

 • om 16u15 geeft hoofdcommissaris Roland Pacolet in de Academiezaal te Sint-Truiden een lezing over de strijd tegen de zware en georganiseerde criminaliteit en het terrorisme. Toegang: 8 euro.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Dox Office’ gedraaid. Deze documentaire gaat over ontdekken, openheid, en je nieuwsgierigheid volgen. Toegang: 6 euro.
 • om 20u30 brengt toneelgezelschap Het Paleis ‘Het kleine sterven’ in den Amer te Diest. Door hun intense liefde voor elkaar slagen Hannah en Seppe erin om te ontsnappen aan de wereld. Tot Hannah blijkt te lijden aan een zeldzame ziekte… Aan de kassa betaal je 18 euro.

Donderdag 15 november

 • om 20u. komt de formatie Frontmen naar den Egger te Scherpenheuvel. Het betreft de topmuzikanten Peter Howarth van The Hollies – Mick Wilson van 10CC en Pete Lincoln van The Sweet. Op de setlist staan evergreens van hun respectieve band – en verder van Cliff Richard en van Roy Orbison. Een basisticket kost 30 euro.

Vrijdag 16 november

 • om 19u30 krijgen teams van 4 à 6 personen de eerste vraag te horen op de quizavond in het Instituut Sancta Maria te Aarschot – een organisatie van de ouderraad. Per team betaal je 25 euro. Je kunt intekenen via Rony Gerits: rony.gerits@telenet.be – tel. 0496/25 69 54.
 • om 20u. wordt in café Oud Schunnebroeck te Schoonderbuken ‘Schoonderbuken, terugblik op het einde van WO I’ voorgesteld. In de jongste publicatie van Heemkring Averbode beschrijven David Swinnen en Eddy Exelmans de impact van die periode op Schoonderbuken. De winkels en herbergen werden leeggeplunderd. De documentatie over de opeisingen door het Duitse leger vonden ze in het stadsarchief. De toegang is gratis. Het boek is er te koop voor 11 euro.
 • om 20u. wordt in den Egger te Scherpenheuvel ‘De webcam-moord’ opgevoerd. Als Anne dood wordt aangetroffen, wijst alles naar Jürgen als dader. Hij was tot over zijn oren verliefd, maar stootte op haar “nee”. Na afloop van het proces beslist het publiek over zijn schuld of onschuld. Op de scène herken je o.a. Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gürbüz, Frans Maas en Mira Delbaen. Een basisticket kost 22 euro.
 • om 20u15 brengt de formatie Het Zesde Metaal in de Bogaard te Sint-Truiden de Calais Theatertour. Een ticket kost 21 euro.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘The death of Stalin’ vertoond. Bij de Russische dictator groeit het gevoel dat hij niemand meer kan vertrouwen. Daarom laat hij velen verbannen of vermoorden. Op een ochtend wordt hij bewusteloos aangetroffen…
  Een ticket kost 6 euro.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 november

 • om 19u30 voert toneelgezelschap Sint-Pieter in basisschool ’t Steltje in Testelt ‘Het testament van zatte Kamiel’ op. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen in den Egger te Scherpenheuvel of tussen 18 en 20u. via 0477/72 36 68.
 • om 19u30 wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Voor kaarten kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of je belt naar naar 0494/16 13 85.
 • om 21u. concerteert het Utopia Ensemble in de Basiliek van Scherpenheuvel. Op het programma staan psalmen en antifonen, geschreven door Spaanse en Vlaamse componisten. Gekoppeld aan het concert wordt een rondleiding voorzien met uitleg over het werk van Theodoor Van Loon. Om 20u. is die vrijdag in het Nederlands en zaterdag in het Frans. Om 22u15 gebeurt dat vrijdag in het Frans en op zaterdag in het Nederlands. Een ticket kost 18 euro – inbegrepen gratis toegang tot de tentoonstelling van Theodoor Van Loon in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel. Van hem zijn daar t/m. 13 januari een 40-tal werken te bewonderen. Voor de tickets stuur je een mail naar Bozar of je belt naar 02/507 82 00.

Zaterdag 17 november

 • vanaf 9u. organiseert Borstkanker Vlaanderen in de Aula Fernand Nédée aan het Universiteitsplein te Antwerpen de infodag ‘Actief leven met/na borstkanker’. Voor info en om in te schrijven wend je je tot www.borstkanker-vlaanderen.be/inschrijven-infodag.html.
 • om 10u30 stelt Anna Mailbran in de bibliotheek van Aarschot haar roman ‘Gruis & Rozen’ voor. Daarin vertelt ze over een oudere journaliste die de kans krijgt om in Ecuador te verblijven. Maar het toeval sleept haar mee in het verhaal van een aan drugs verslaafde vrouw, haar dochtertje en haar gewelddadige ex. De Argentijnse gitarist Dionicio Fernandez zorgt voor de muzikale begeleiding. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, is inschrijven noodzakelijk via bibaarschot@bibliotheekaarschot.be – tel. 016/56 86 05. De toegang is gratis.
 • om 13u30 word je uitgenodigd voor een bezoek aan de abdij van Averbode. Aan de hand van een film en rondleiding krijg je meer inzicht hoe het leven er daar aan toe gaat. Daarna kan je in Het Moment napraten bij een kopje koffie en gebak. Entree: 10 euro. Reserveren kan via Ludo Camps op 0475/40 59 77.
 • tegen 13u30 komt de Sint naar het marktplein in Tessenderlo. Tussen 14 en 16u. ontmoet hij de kindjes in het gemeentehuis. Uiteraard heeft hij voor hen lekkers bij. De Goedheilig Man vraagt hen wel een mooie tekening mee te brengen. Je maakt het gratis mee.
 • is er n.a.v. de Warmste Week de Ongezoete Quiz in zaal den Aareberg in Aarschot. Om 15u. is er een editie voor kinderen van resp. 6 tot 9 – en van 10 tot 12 jaar. Zij betalen 2 euro. Om 20u. begint de quiz voor volwassenen voor ploegen tot 5 personen. Deelname: 25 euro.
 • vanaf 17u. organiseert BuSO De Brug Aarschot een winterbarbecue. Voor reservatie kan je terecht op 016/56 74 15.
 • om 19u. begint een vertelavond in Huize Ernest Claes over de Zichemse schrijver. In de entreeprijs van 5 euro is een drankje inbegrepen. Omdat er slechts 25 personen zijn toegelaten, is reserveren noodzakelijk via toerisme@scherpenheuvel-zichem.be – tel.: 013/77 20 81.
 • om 20u. presenteert de Testeltse Jeugdband haar jaarconcert in den Egger te Scherpenheuvel. Entree: 7 euro.
 • om 20u. concerteert Bert Van Laethem in de Sinte-Luciakerk te Tessenderlo. Hij krijgt daarbij de medewerking van de Servische accordeonist Ivica Vucelja, en in de in Hongarije geboren zanger en multi-instrumentalist Mika Heincziger. Het evenement kadert in de kerkconcerten van het Merodefestival. Entree: 18 euro.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: KFC Diest – Huldenberg // Bekkevoort B – Betekom B // Langdorp – Kortenaken //
  Halen – Landen //
  – om 20u.: Tielt-Winge – KFC Perk // Donk – Lummen //
  BASKETBAL – heren:
  – om 18u.: Aarschot B – Sint-Niklaas //
  – om 20u30: Aarschot – Mailleux Comblain // Clem Scherpenheuvel – Zwijndrecht //
  – om 20u45: Toyota Wouters Diest – Landen //
  BASKETBAL – dames: om 18u15: Clem Scherpenheuvel – Grimbergen B //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Haasrode C //
  VOLLEYBAL – dames: om 20u.: Molenstede – Haasrode F //

Zaterdag 17 en zondag 18 november

 • organiseert het Pius X-college van Tessenderlo eetdagen. Zaterdag kan je aanschuiven van 17u30 tot 19u30. Zondag is de keuken open van 11u30 tot 14u30 en tussen 17 en 19u.

Zondag 18 november

 • van 10 tot 17u. vindt een stripbeurs plaats in ’t Veilinghuis in Sint-Truiden.
 • om 11u. kan je in den Egger te Scherpenheuvel luisteren naar een aperitiefconcert van the Clarinet Choir uit Maastricht. Het programma laat je kennismaken met de hele klarinetfamilie. Een ticket kost 14 euro.
 • om 13u. nodigt Ladies Circle Aarschot je uit in de Stadsfeestzaal voor een Sinterklaasshow. De Sint en zijn Pieten beleven de gekste avonturen – afgewisseld met liedjes, dansjes en goocheltrucs… Een ticket kost 10 euro en kan verkregen worden in bloemenwinkel De Lente en in Elektro Mirko. De opbrengst gaat integraal naar ‘gelijke onderwijskansen’ en naar Openweide in Tielt-Winge.
 • om 13u. wordt in het Begijnhof van Diest ‘Familie’ georganiseerd met de medewerking van 15 kunstenaars. Tussen 13 en 18u. worden er workshops gegeven voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Om 14u. wordt de film ‘Dikkertje Dap’ gedraaid voor de kleinsten vanaf 3 jaar. Om 16u. komen de kids vanaf 6 jaar aan de beurt met ‘Gruwelijke Rijmen’ van Roald Dahl!
 • om 14u. vertrekt op het Sint-Jansplein te Averbode een herfstwandeling door bos en heide. Je kiest voor een parkoers van 8 of van 12 km voor anderhalve euro.
 • om 14u. kan je in Testelt al wandelend kennismaken met de Voortberg in het najaar. Laarzen zijn aangeraden.
 • om 14u. vindt in de Loods te Aarschot een individueel Dartstoernooi plaats. Je neemt deel voor 7 euro – een consumptie inbegrepen. Inschrijven kan via gertvanouytsel@hotmail.com – of in de Knoet zelf.
 • om 14u. kan je komen kienen t.v.v van de biljartclub in het sportlokaal te Heers. De hoofdprijs is een waardebon van 250 euro. Voor meer informatie bel je naar 0479/66 64 23.
 • van 14 tot 17u. vindt in Den Hoek te Kortenaken een Sinterklaasfeest plaats met de kindertheatervoorstelling ‘Dankjewel Sint’. De Pieten willen samen met de kinderen een groot feest organiseren voor de Goedheilig Man. Die voorziet trouwens voor elk kind een cadeautje. Kinderen betalen 6 euro inkom, voor de volwassenen is dat 8 euro. Leden van vtbKultuur krijgen een gratis consumptie. Inschrijven kan via kortenaken@vtbkultuur.be of door te bellen naar Kelly op 0486/73 84 08 – met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen.
 • omstreeks 14u30 begeven de Sint en zijn Pieten zich vanuit het klooster naar de Markthallen in Herk-De-Stad, waar kinderanimatie voorzien is.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Aarschot – Veltem // Holsbeek – VC Bekkevoort // Testelt – Waanrode //
  Scherpenheuvel – Vissenaken // FC Geetbets – RWL Sport B //
  Deurne – Averbode-Okselaar B // Zichem – Tielt-Winge B // Linkhout – Hechtel //
  Zelem – Grote Brogel // Molenbeek – Butsel B //
  VOLLEYBAL – heren: om 15u.: Averbode B – Keerbergen //

Dinsdag 20 november

 • om 20u30 presenteert de jazzband Aka Moon met zijn nieuwe album ‘Now’ naar het Cultuurcentrum Begijnhof Diest.

Woensdag 21 november

 • tussen 14u30 en 16u30 komen de Sint en zijn Pieten naar De Rietbron in Halen. Kindjes vanaf 1 jaar worden er getrakteerd op poppenkast en krijgen daarna van de Goedheilig Man een zakje met snoep. Toegang: 5 euro.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • loopt in stadsmuseum De Hofstadt aan de Grote Markt te Diest de tentoonstelling ‘Door de lens van de bezetter’. Het betreft kiekjes die de Duitsers maakten in Diest in 1917-18.
 • zijn al tickets verkrijgbaar voor de opvoeringen van ‘Maak plaats, mevrouw’ door toneelgezelschap Meulstee Lacht Wee. Die staan geafficheerd in het Molenhuis te Molenstede op vrijdag 23 en zaterdag 24 november om 20u. en op zondag 25 november om 17u. Verder zijn er opvoeringen op vrijdag 30 november en op zaterdag 1 december om 20u. Filip en Rik kennen niet al te veel succes als uitgevers van kinderboeken. Daarenboven rijdt Rik geregeld een scheve schaats… Tickets zijn verkrijgbaar in ’t Gezetteke te Molenstede – tel. 013/33 66 26. In voorverkoop kosten die 8 euro. Aan de kassa betaal je 1 euro meer. Kinderen onder 12 jaar betalen 5 euro.
 • kan je reserveren voor een opvoering van ‘Het testament van zatte Kamiel’ door toneelgezelschap Sint-Pieter in basisschool ’t Steltje in Testelt. Er wordt ook gespeeld op 23 en 24 november – telkens om 19u30. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen in den Egger te Scherpenheuvel of tussen 18 en 20u. via 0477/72 36 68.
 • kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo om in te tekenen voor een opvoering van de revue ‘Santee’– of door te bellen naar 0494/16 13 85. De revue staat verder geprogrammeerd in het SOK-café te Deurne-Diest op 23, 24 en 27 nov. – evenals op1 december telkens om 19u30. Op 25 november en op 2 december begint de opvoering om 14u.
 • kan je inschrijven voor deelname aan de infodag ‘Actief leven met/na borstkanker’. Die wordt georganiseerd door Borstkanker Vlaanderen op zaterdag 17 november in de Aula Fernand Nédée aan het Universiteitsplein te Antwerpen. Voor meer informatie en om in te schrijven wend je je tot www.borstkanker-vlaanderen.be/inschrijven-infodag.html.
 • kan je inschrijven voor een infomoment betreffende woonvormen voor 65-plussers. Dat wordt georganiseerd op donderdag 22 november door CM in haar kantoor aan de August Reyerslaan te Aarschot. Je aanmelden gebeurt via www.cm.be/agenda – of je belt naar Astrid Lemmens op 016/35 96 00.
 • zijn tickets in café De Welkom te Messelbroek verkrijgbaar voor een winterbarbecue. Die wordt georganiseerd op zondag 25 november in De Keyt door de Lustige Hanekappers. Er wordt geserveerd van 11u30 tot 18u30. Naast brood en koud buffet is er keuze uit braadworst, saté, kipfilet, kotelet en forel. Voor 14 en 16euro krijg je respectievelijk 2 en 3 stukken vlees. Je kunt sowieso ook de dag zelf nog langskomen.

Tot en met…

 • 11 november exposeert Bert Delapierre in de Lakenhalle te Diest. Open van 14 tot 18u.
 • 15 november kan je bij de cultuurdienst van Scherpenheuvel-Zichem een kandidatuur indienen met het oog op de Cultuurprijs in Scherpenheuvel-Zichem. In aanmerking komt een persoon of vereniging die zich tijdens de voorbije jaren buitengewoon heeft ingezet op cultureel gebied. Je wendt je tot cultuurdienst@scherpenheuvel-zichem.be.
 • 15 november kan je inschrijven voor een winterbarbecue. Die wordt georganiseerd door de Lustige Hanekappers op zondag 25 november tussen 11u30 en 18u30 in de Keyt te Messelbroek. Er is keuze uit braadworst, saté, kipfilet, kotelet en forel en een groentebuffet. Kaarten kunnen besteld worden in café Welkom. Voor wie geen ticket heeft, geldt de regel: je kunt mee-eten zolang de voorraad strekt.
 • 16 november schrijf je bij bij de Dienst Toerisme Diest in voor een ronde met de Nachtwachter door het middeleeuwse Diest. Die vindt plaats op vrijdag 30 november in een groep van maximum 25 personen. Je betaalt 3 euro. De dag zelf is de afspraak op de Grote Markt van Diest tegen 20u.
 • 18 november loopt in het gemeentehuis van Bekkevoort de tentoonstelling ‘Wereldoorlog I in woord en beeld’. Je ziet er foto’s en unieke voorwerpen die het verhaal van de regio vertellen in die periode. Je kunt er terecht tijdens de gewone openingsuren – evenals op zondag 11 nov. van 14 tot 17u. – en op zondag 18 nov. tussen 10 en 17u.
 • 30 december loopt in het Stedelijk Museum te Aarschot de tentoonstelling ‘Wederopbouw tijdens en na WO I’. Het plan van aanleg werd in 2014 gerestaureerd en staat centraal op de expo. Verder zie je er originele postkaarten en afbeeldingen van de stad vóór, tijdens en na de vernielingen. Het museum is toegankelijk van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 en tussen 13u. en 16u30. Op zaterdag en zondag is dat van 14 tot 18u.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Gaat niet door…

 • de wereldmarkt van GROSA op de Grote Markt in Aarschot, die normaal zou plaatsvinden op zondag 11 november.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws