Zaterdag 17 november

 • vanaf 9u. organiseert Borstkanker Vlaanderen in de Aula Fernand Nédée aan het Universiteitsplein te Antwerpen de infodag ‘Actief leven met/na borstkanker’. Voor info en om in te schrijven wend je je tot www.borstkanker-vlaanderen.be/inschrijven-infodag.html.
 • om 10u30 stelt Anna Mailbran in de bibliotheek van Aarschot haar roman ‘Gruis & Rozen’ voor. Daarin vertelt ze over een oudere journaliste die de kans krijgt om in Ecuador te verblijven. Maar het toeval sleept haar mee in het verhaal van een aan drugs verslaafde vrouw, haar dochtertje en haar gewelddadige ex. De Argentijnse gitarist Dionicio Fernandez zorgt voor de muzikale begeleiding. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, is inschrijven noodzakelijk via bibaarschot@bibliotheekaarschot.be – tel. 016/56 86 05. De toegang is gratis.
 • om 13u30 word je uitgenodigd voor een bezoek aan de abdij van Averbode. Aan de hand van een film en rondleiding krijg je meer inzicht hoe het leven er daar aan toe gaat. Daarna kan je in Het Moment napraten bij een kopje koffie en gebak. Entree: 10 euro. Reserveren kan via Ludo Camps op 0475/40 59 77.
 • tegen 13u30 komt de Sint naar het marktplein in Tessenderlo. Tussen 14 en 16u. ontmoet hij de kindjes in het gemeentehuis. Uiteraard heeft hij voor hen lekkers bij. De Goedheilig Man vraagt hen wel een mooie tekening mee te brengen. Je maakt het gratis mee.
 • is er n.a.v. de Warmste Week de Ongezoete Quiz in zaal den Aareberg in Aarschot. Om 15u. is er een editie voor kinderen van resp. 6 tot 9 – en van 10 tot 12 jaar. Zij betalen 2 euro. Om 20u. begint de quiz voor volwassenen voor ploegen tot 5 personen. Deelname: 25 euro.
 • vanaf 17u. organiseert BuSO De Brug Aarschot een winterbarbecue. Voor reservatie kan je terecht op 016/56 74 15.
 • om 19u. begint een vertelavond in Huize Ernest Claes over de Zichemse schrijver. In de entreeprijs van 5 euro is een drankje inbegrepen. Omdat er slechts 25 personen zijn toegelaten, is reserveren noodzakelijk via toerisme@scherpenheuvel-zichem.be – tel.: 013/77 20 81.
 • om 19u30 voert toneelgezelschap Sint-Pieter in basisschool ’t Steltje in Testelt ‘Het testament van zatte Kamiel’ op. Het gaat over hoe het zou voelen als men denkt een groot testament te hebben geërfd. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen in den Egger te Scherpenheuvel of tussen 18 en 20u. via 0477/72 36 68.
 • om 19u30 wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Voor kaarten kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of je belt naar naar 0494/16 13 85.
 • om 20u. presenteert de Testeltse Jeugdband haar jaarconcert in den Egger te Scherpenheuvel. Entree: 7 euro.
 • om 20u. concerteert Bert Van Laethem in de Sinte-Luciakerk te Tessenderlo. Hij krijgt daarbij de medewerking van de Servische accordeonist Ivica Vucelja en in de in Hongarije geboren zanger en multi-instrumentalist Mika Heincziger. Het evenement kadert in de kerkconcerten van het Merodefestival. Entree: 18 euro.
 • om 21u. concerteert het Utopia Ensemble in de Basiliek van Scherpenheuvel. Op het programma staan psalmen en antifonen, geschreven door Spaanse en Vlaamse componisten. Gekoppeld aan het concert wordt een rondleiding voorzien met uitleg over het werk van Theodoor Van Loon. Om 20u. is die vrijdag in het Nederlands en zaterdag in het Frans. Om 22u15 gebeurt dat vrijdag in het Frans en op zaterdag in het Nederlands. Een ticket kost 18 euro – inbegrepen gratis toegang tot de tentoonstelling van Theodoor Van Loon in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel. Van hem zijn daar t/m. 13 januari een 40-tal werken te bewonderen. Voor de tickets stuur je een mail naar Bozar of je belt naar 02/507 82 00.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: KFC Diest – Huldenberg // Bekkevoort B – Betekom B // Langdorp – Kortenaken //
  Halen – Landen //
  – om 20u.: Donk – Lummen //
  BASKETBAL – heren:
  – om 18u.: Aarschot B – Sint-Niklaas //
  – om 20u30: Aarschot – Mailleux Comblain // Clem Scherpenheuvel – Zwijndrecht //
  – om 20u45: Toyota Wouters Diest – Landen //
  BASKETBAL – dames: om 18u15: Clem Scherpenheuvel – Grimbergen B //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Haasrode C //
  VOLLEYBAL – dames: om 20u.: Molenstede – Haasrode F //

Zaterdag 17 en zondag 18 november

 • organiseert VC Bekkevoort in de kantine steakdagen. Op zaterdag kan je er smullen van 16 tot 20u., op zondag tussen 11 en 20u. Op het menu staan ook kipfilet en koude schotel. Inschrijven kan bij Eric Mertens op 0471/09 25 01.
 • organiseert het Pius X-college van Tessenderlo eetdagen. Zaterdag kan je aanschuiven van 17u30 tot 19u30. Zondag is de keuken open van 11u30 tot 14u30 en tussen 17 en 19u.
 • wordt in theater De Roxy te Sint-Truiden de theaterthriller ‘Een inspecteur belt aan’ opgevoerd. De voorstelling begint zaterdag om 20u15 en zondag om 15u. Een verlovingsfeest wordt ruw verstoord wanneer een inspecteur de familie enkele vragen komt stellen over de dood van een meisje, dat de vader ooit zou hebben ontslagen uit zijn fabriek. Een ticket kost 18 euro en is online te bestellen bij Roxy Sint-Truiden – of door te bellen naar 0479/02 70 52.

Zondag 18 november

 • van 10 tot 17u. vindt een stripbeurs plaats in ’t Veilinghuis in Sint-Truiden.
 • om 11u. kan je in den Egger te Scherpenheuvel luisteren naar een aperitiefconcert van the Clarinet Choir uit Maastricht. Het programma laat je kennismaken met de hele klarinetfamilie. Een ticket kost 14 euro.
 • om 13u. nodigt Ladies Circle Aarschot je uit in de Stadsfeestzaal voor een Sinterklaasshow. De Sint en zijn Pieten beleven de gekste avonturen – afgewisseld met liedjes, dansjes en goocheltrucs… Een ticket kost 10 euro en kan verkregen worden in bloemenwinkel De Lente en in Elektro Mirko. De opbrengst gaat integraal naar ‘gelijke onderwijskansen’ en naar Openweide in Tielt-Winge.
 • om 13u. wordt in het Begijnhof van Diest ‘Familie’ georganiseerd met de medewerking van 15 kunstenaars. Tussen 13 en 18u. worden er workshops gegeven voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Om 14u. wordt de film ‘Dikkertje Dap’ gedraaid voor de kleinsten vanaf 3 jaar. Om 16u. komen de kids vanaf 6 jaar aan de beurt met ‘Gruwelijke Rijmen’ van Roald Dahl!
 • om 14u. vertrekt op het Sint-Jansplein te Averbode een herfstwandeling door bos en heide. Je kiest voor een parkoers van 8 of van 12 km voor anderhalve euro.
 • om 14u. kan je in Testelt al wandelend kennismaken met de Voortberg in het najaar. Laarzen zijn aangeraden.
 • om 14u. vindt in de Loods te Aarschot een individueel Dartstoernooi plaats. Je neemt deel voor 7 euro – een consumptie inbegrepen. Inschrijven kan via gertvanouytsel@hotmail.com – of in de Knoet zelf.
 • om 14u. kan je komen kienen t.v.v van de biljartclub in het sportlokaal te Heers. De hoofdprijs is een waardebon van 250 euro. Voor meer informatie bel je naar 0479/66 64 23.
 • van 14 tot 17u. vindt in Den Hoek te Kortenaken een Sinterklaasfeest plaats met de kindertheatervoorstelling ‘Dankjewel Sint’. De Pieten willen samen met de kinderen een groot feest organiseren voor de Goedheilig Man. Die voorziet trouwens voor elk kind een cadeautje. Kinderen betalen 6 euro inkom, voor de volwassenen is dat 8 euro. Leden van vtbKultuur krijgen een gratis consumptie. Inschrijven kan via kortenaken@vtbkultuur.be of door te bellen naar Kelly op 0486/73 84 08 – met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen.
 • omstreeks 14u30 begeven de Sint en zijn Pieten zich vanuit het klooster naar de Markthallen in Herk-De-Stad, waar kinderanimatie voorzien is.
 • wordt de Seniorenweek in Kortenaken afgesloten met het Plussersfestival in Bergendal in Waanrode.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Aarschot – Veltem // Holsbeek – VC Bekkevoort // Testelt – Waanrode //
  Scherpenheuvel – Vissenaken // FC Geetbets – RWL Sport B //
  Deurne – Averbode-Okselaar B // Zichem – Tielt-Winge B // Linkhout – Hechtel //
  Zelem – Grote Brogel // Molenbeek – Butsel B // Tielt-Winge – KFC Perk //
  VOLLEYBAL – heren: om 15u.: Averbode B – Keerbergen //

Maandag 19 november

 • om 20u. staat de Bogaard in Sint-Truiden in het teken van ‘Bach, een muzikaal en wiskundig genie’. Waldo Geuns onderzoekt dat gegeven aan de hand van enkele werken van de componist. De entree is gratis, maar je schrijft wel in via info.cc@sint-truiden.be – of door te bellen naar 011/70 17 00.

Dinsdag 20 november

 • om 20u30 presenteert de jazzband Aka Moon met zijn nieuwe album ‘Now’ naar het Cultuurcentrum Begijnhof Diest.
 • opent de tentoonstelling van straatfotograaf Rob Putseys in den Amer te Diest. Die blijft toegankelijk tijdens de gewone openingsuren t/m vrijdag 7 december.

Woensdag 21 november

 • tussen 14u30 en 16u30 komen de Sint en zijn Pieten naar De Rietbron in Halen. Kindjes vanaf 1 jaar worden er getrakteerd op poppenkast en krijgen daarna van de Goedheilig Man een zakje met snoep. Toegang: 5 euro.

Donderdag 22 november

 • om 19u30 organiseert CM een infomoment betreffende woonvormen voor 65-plussers. Daar wordt dieper ingegaan op een verblijf in een rust- en verzorgingstehuis. Mieke Stas en Geert Vanmeldert beantwoorden de vragen van het publiek. Afspraak in het CM-kantoor aan de August Reyerslaan te Aarschot. Je schrijft in via www.cm.be/agenda – of belt naar Astrid Lemmens op 016/35 96 00.
 • om 20u. bespreekt leesclub De Leesgezellen in de bibliotheek van Herk-De-Stad ‘De filmvertelster’ van Hernan Rivera Letelier. Het gezin van een invalide Chileense mijnwerker heeft niet altijd genoeg geld om met z’n allen naar de bioscoop te gaan. Dat wordt opgelost door één van hen erop uit te sturen om de film na te vertellen.
 • om 20u30 speurt Bert Gabriëls in ‘Gelukzoeker’ in den Amer te Diest naar geluk met stevige grappen, scherpe observaties en meppen humor. Aan de kassa kost een ticket 17 euro.

Vrijdag 23 november

 • om 13u30 kunnen 50+ers de wandelschoenen aantrekken aan de Sportschuur te Gelrode voor een tochtje van 10 à 12 km. De deelname is gratis.
 • organiseert de jeugdraad van Kortenaken een gratis filmavond in den Hoek. Om 18u. komen de jongsten aan hun trekken met een verrassingsfeest van Samson en Gert. Om 19u. staat ‘FC De Kampioenen Forever’ gepland. En om 21u. komt ‘Safety First The Movie’ op het scherm.
 • om 19u30 wordt op de erekoer van de abdij van Sint-Truiden het Trudojaar geopend met een lichtstoet en vesperdienst. Je beleeft het gratis. Aanmelden op sint.trudofederatie@gmail.com.
 • om 20u. kan je in de Sigaret aan de Graanmarkt te Diest terecht voor een oefenschieting met de handboog – een initiatief van de Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde.
 • om 20u. zijn Bart Kaëll & Luc Appermont te gast in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Bart & Luc intiem’. Samen nemen ze je mee naar hun verste verleden, hun mooie en emotionele momenten, hun lief maar ook hun leed… De voorstelling is uitverkocht!
 • om 20u. begint een algemene quiz voor ploegen van 6 personen in de Kortakkerzaal te Rillaar. Deelnameprijs per ploeg is 20 euro. Organisator is RWL Sport. Inschrijven kan via jimmy.lauwers@rwlsport.be.
 • om 20u. vertellen Bart Moeyaert en zijn muzikanten Esmé Bos en Bart Voet in het Loo te Tessenderlo het verhaal van een ongewone kindertijd. Een ticket kost 6 euro.
 • om 20u15 voert toneelgezelschap Het Wuivend Riet in de Bogaard te Sint-Truiden ‘Les Poilus’ op. Die herdenkt WO I vanuit de invalshoek van twee verpleegsters. Een ticket kost 15 euro en is te bestellen via 011/70 17 00.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Façades’ gedraaid. De veertigjarige Alex trekt in bij haar dementerende vader nadat haar moeder die aan zijn lot heeft overgelaten. Maar doet zij dat wel onbaatzuchtig…? Inkom: 6 euro.
 • om 20u30 vindt het Chapeau Concert plaats in de Sint-Hubertuskerk te Schaffen. Nele Vertommen en Beniamino Paganini brengen werk van barokcomponisten als Schütz, Froberger, Krieger, Telemann en Bach.

Vrijdag 23 en zaterdag 24 november

 • om 19u30 voert toneelgezelschap Sint-Pieter ‘Het testament van zatte Kamiel’ op in basisschool ’t Steltje in Testelt. Het gaat over hoe het zou voelen als men denkt een groot testament te hebben geërfd. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen in den Egger te Scherpenheuvel of tussen 18 en 20u. via 0477/72 36 68.
 • om 20u. voert het Halens Volkstoneel in Buurthuis Zelk te Halen de komedie ‘Gevangene ontsnapt’ op. Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Freya De Bleeckere directrice is. Maar plots treedt de wet van Murphy in werking… Een ticket kost 9 euro en is te bestellen via hvtoneel@hotmail.com. – tel. 0477/76 74 12.
 • wordt in theater De Roxy te Sint-Truiden de theaterthriller ‘Een inspecteur belt aan’ opgevoerd. Vrijdag begint de voorstelling om 20u15 en zaterdag om 15u. Een verlovingsfeest wordt ruw verstoord wanneer een inspecteur de familie enkele vragen komt stellen over de dood van een meisje, dat door de vader ooit zou zijn ontslagen uit de fabriek. Een ticket kost 18 euro en is online te bestellen bij Roxy Sint-Truiden – of door te bellen naar 0479/02 70 52.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op www.kvt.be.

Van vrijdag 23 tot zondag 25 november

 • om 19u30 wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Voor tickets kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of door te bellen naar 0494/16 13 85. Op zondag begint de opvoering om 14u.
 • brengt toneelgezelschap Meulstee Lacht Wee ‘Maak plaats, mevrouw’ in het Molenhuis te Molenstede. Vrijdag en zaterdag begint die om 20u. en op zondag om 17u. Filip en Rik kennen niet al te veel succes als uitgevers van kinderboeken. Daarenboven rijdt Rik geregeld een scheve schaats… Tickets zijn verkrijgbaar in ’t Gezetteke te Molenstede – tel. 013/33 66 26. In voorverkoop kosten die 8 euro. Aan de kassa betaal je 1 euro meer. Kinderen onder 12 jaar betalen 5 euro.

Zaterdag 24 november

 • komt de Sint naar Diest. Om 13u30 vertrekt hij met paard en kar voor een geanimeerde tocht door de stad. Intussen kan je in de Lakenhalle deelnemen aan verschillende gratis activiteiten, zoals circuskunstjes, knutselen en sinterklaasliedjes zingen. Om 15u. maakt de Goedheilig Man er zijn intrede, waar hij één en ander uitdeelt aan de kinderen uit de kleuter- en lagere school. Je kunt je laten schminken bij de Crea-Pieten. Tussen 13u30 en 14u45 maken Conchita & Co marsepein en andere lekkernijen.
 • om 19u. biedt de fanfare van Assent een concert aan in de kerk. Inkomkaarten kosten 5 euro en zijn o.a. verkrijgbaar bij John Prinsen op 0477/38 61 05.
 • om 19u30 opent de Peiperneutekwis in den Egger te Scherpenheuvel. De opbrengst gaat naar de Onze-Lieve-Vrouwbasisschool te Scherpenheuvel. Een team tot vijf personen betaalt 25 euro. Vooraf inschrijven kan op peiperneutekwis@hotmail.com.
 • om 19u30 wordt er gekiend in de voetbalkantine van VC Bekkevoort te Bekkevoort met als hoofdprijs een waardebon van 160 euro. Voor meer info bel je naar 0479/66 64 23.
 • om 19u30 staat een kleinkunstavond met Elly en Rikkert geprogrammeerd in Kapel Bergvijver te Aarschot. Een ticket van 14 euro kan telefonisch besteld worden op 0498/14 08 18.
 • om 20u. begint een muzikale wijndegustatie in de Keyt te Messelbroek. Je kunt er ook genieten van akoestische optredens. Entree: 8 euro.
 • om 20u15 brengt het Taurus Quartet in de Academiezaal te Sint-Truiden een concert met als thema ‘Dood en Waanzin’. Op het programma staat werk van Schubert, Janáček en Beethoven. Voor een ticket betaal je 19 euro.
 • om 20u30 laat de formatie Byrning down the House in den Amer te Diest de hits van the Talking Heads herleven. Aan de kassa betaal je 19 euro.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Virton // RWL Sport B – Meensel-Kiezegem //
  – om 20u : Hasselt – Sint-Niklaas // Betekom – Houtvenne // Keiberg – Tielt-Winge //
  BASKETBAL: om 20u45: Toyota Wouters Diest – Bertem //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Averbode – Keerbergen //

Zondag 25 november

 • trekken de Sint en zijn Pieten rond in Herk-De-Stad. Alle kinderen geboren in 2009 en jonger krijgen bij hen thuis een geschenk. Op voorhand komen de Pieten bij ieder gezin aankloppen voor een bijdrage. Wie afwezig was tijdens die omhaling, kan zijn bijdrage nog meegeven aan de Sint zelf in een gesloten omslag.
 • van 11 tot 18u. is er in de kantine van KK Bekkevoort een steunactie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je kunt er terecht voor handtassen, mutsen, sjaals en artistieke juweeltjes. Er zijn ook pannenkoeken en taart verkrijgbaar.
 • van 11u30 tot 18u30 wordt door de Lustige Hanekappers een winterbarbecue georganiseerd in De Keyt te Messelbroek. Naast brood en koud buffet is er keuze uit braadworst, saté, kipfilet, kotelet en forel. Voor 14 en 16 euro krijg je respectievelijk 2 en 3 stukken vlees. Je kunt sowieso ook de dag zelf nog langskomen. Tickets zijn verkrijgbaar in café De Welkom te Messelbroek.
 • om 12u30 vindt in Kasteel Nieuwenhoven te Sint-Truiden een lunch met muzikaal onthaal plaats. Na een lunch van 5 à 8 gerechtjes brengt troubadour André akoestische folk ten gehore. Een ticket van 25 euro is te bestellen via inge@kasteelnieuwenhoven.be.
 • van 13u30 opent het Repair Café in den Amer te Diest. Vrijwilligers doen er alles aan om defecte spulletjes een tweede leven te geven. Je kunt er ook genieten van hapjes en drankjes.
 • om 14u. komt de Sintnaar het Goor te Engsbergen. De deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via joshuybrechts@hotmail.com – of bel naar 013/31 34 10.
 • om 14u30 wordt een kiennamiddag georganiseerd in de gemeentelijke feestzaal in Aalst bij Sint-Truiden t. v.v. van het dierenasiel. De hoofdprijs is een waardebon van 200 euro. Verdere informatie bereikt je langs 0479/66 64 23.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Aarschot – KFC Diest // Averbode-Okselaar – Rotselaar // Rummen – Testelt //
  RWL Sport A – Holsbeek // FC Geetbets – Wommersom // Herk FC – Alken //
  Kortenaken – Bunsbeek // Waanrode – Roosbeek-Neervelp //
  Loksbergen – Heusden //
  – om 18u.: Sint-Truiden – Anderlecht //
  VOLLEYBAL – vrouwen: om 18u.: Averbode B – Molenstede //

Dinsdag 27 november

 • om 19u30 wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Voor tickets kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of door te bellen naar 0494/16 13 85.
 • om 20u30 is er in den Egger te Scherpenheuvel weer Jazzcafé. Sam Stuyck, Dirk Vanderlinden en Eric Rits brengen een mix van jazz, blues, ballads en popsongs. Een ticket kost 12 euro.
 • wordt het toeristische wandelnetwerk Demer en Dijle geopend. In onze regio vind je knooppunten in Rotselaar, Begijnendijk en Aarschot. Meer info via de website www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Woensdag 28 november

 • brengt Bart Peeters een extra concert van ‘Brood voor morgenvroeg’ in den Egger te Scherpenheuvel.
 • TAFELTENNIS – om 20u. : PW Diest – Le Logis Auderghem //

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • loopt in stadsmuseum De Hofstadt aan de Grote Markt te Diest de tentoonstelling ‘Door de lens van de bezetter’. Het betreft kiekjes die de Duitsers maakten in Diest in 1917-18.
 • is ‘Oskar’ verkrijgbaar. Dat is het nieuwe jeugdboek van Jacques en Lise. Wanneer de speelgoeddino Oskar plots verdwenen is, gaat zijn trouwe vriendje meteen naar hem op zoek. Het betreft een origineel visueel kinderboek als ode aan de fantasie, zonder woorden maar met prenten die spreken. Je kunt het je aanschaffen in de Standaard Boekhandel in Diest.
 • ligt ‘Schoonderbuken, terugblik op het einde van WO I’ te koop in Oud Schunnebroeck te Schoonderbuken voor 11 euro. In de jongste publicatie van Heemkring Averbode beschrijven David Swinnen en Eddy Exelmans de impact van die dagen op het dorp. De winkels en herbergen werden leeggeplunderd. De documentatie over de opeisingen door het Duitse leger vonden ze in het stadsarchief.
 • kan je reserveren voor een opvoering van ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Die staat nog geafficheerd op vrijdag 30 november – zaterdag 1, dinsdag 4, vrijdag 7, zaterdag 8, maandag 10, vrijdag 14 en zaterdag 15 december om 20u30. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht en er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveren doe je op www.kvt.be.
 • zijn al tickets verkrijgbaar voor de opvoeringen van ‘Maak plaats, mevrouw’ door toneelgezelschap Meulstee Lacht Wee. Die staan geafficheerd in het Molenhuis te Molenstede met nog opvoeringen op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december om 20u. Filip en Rik kennen niet al te veel succes als uitgevers van kinderboeken. Daarenboven rijdt Rik geregeld een scheve schaats… Tickets zijn verkrijgbaar in ’t Gezetteke te Molenstede – tel. 013/33 66 26. In voorverkoop kosten die 8 euro. Aan de kassa betaal je 1 euro meer. Kinderen onder 12 jaar betalen 5 euro.
 • kan je tickets bestellen voor een opvoering van de komedie ‘Gevangene ontsnapt’ door het Halens Volkstoneel in Buurthuis Zelk te Halen. Je kunt er nog voor terecht op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december – telkens om 20u. Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Freya De Bleeckere directrice is. Maar plots treedt de wet van Murphy in werking… Een ticket kost 9 euro en is te bestellen via hvtoneel@hotmail.com. Je kunt ook bellen naar 0477/76 74 12.
 • kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo om in te tekenen voor een opvoering van de revue ‘Santee’– of door te bellen naar 0494/16 13 85. De revue staat verder geprogrammeerd in het SOK-café te Deurne-Diest op 1 december om 19u30. Op 2 december begint de opvoering om 14u.
 • kan je inschrijven voor een infomoment betreffende woonvormen voor 65-plussers. Dat wordt georganiseerd op donderdag 22 november door CM in haar kantoor aan de August Reyerslaan te Aarschot. Je aanmelden gebeurt via www.cm.be/agenda – of je belt naar Astrid Lemmens op 016/35 96 00.
 • zijn kaartjes verkrijgbaar voor ‘Op de koffie met Danny Fabry’. Dat vindt plaats op 25 januari, 22 februari en 22 maart in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt ervoor terecht op www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.
 • zijn kaarten aan 15 euro verkrijgbaar voor het kerstconcert dat Sinfonia Heist organiseert. Dat vindt plaats op zondag 16 december om 15u. in de Sint-Alfonsuskerk te Heist-op-den-Berg. De plaatsbespreking gebeurt via secretariaat@sinfoniaheist.be – tel. 0476/57 19 21.

Tot en met…

 • 27 november kunnen de gezinnen van Berbroek en inschrijven voor een bezoek van de Sint aan hun kroost. De Goedheilig Man komt dan op vrijdag 30 november vanaf 17u30 – en op zondag 1 december vanaf 17u. aan huis. Voor leden van de Gezinsbond is dat bezoek gratis, niet-leden betalen 3 euro per kind. Inschrijven doe je bij Christel Ceyssens via c.ceyssens@telenet.be.
 • 30 december loopt in het Stedelijk Museum te Aarschot de tentoonstelling ‘Wederopbouw tijdens en na WO I’. Het plan van aanleg werd in 2014 gerestaureerd en staat centraal op de expo. Verder zie je er originele postkaarten en afbeeldingen van de stad vóór, tijdens en na de vernielingen. Het museum is toegankelijk van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 en tussen 13u. en 16u30. Op zaterdag en zondag is dat van 14 tot 18u.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws