Zaterdag 24 november

 • komt de Sint naar Diest. Om 13u30 vertrekt hij met paard en kar voor een geanimeerde tocht door de stad. Intussen kan je in de Lakenhalle deelnemen aan verschillende gratis activiteiten, zoals circuskunstjes, knutselen en sinterklaasliedjes zingen. Om 15u. maakt de Goedheilig Man er zijn intrede, waar hij één en ander uitdeelt aan de kinderen uit de kleuter- en lagere school. Je kunt je laten schminken bij de Crea-Pieten. Tussen 13u30 en 14u45 maken Conchita & Co marsepein en andere lekkernijen.
 • om 15u. wordt in De Roxy te Sint-Truiden de theaterthriller ‘Een inspecteur belt aan’ opgevoerd. Een verlovingsfeest wordt ruw verstoord wanneer een inspecteur de familie enkele vragen komt stellen over de dood van een meisje, dat door de vader ooit zou zijn ontslagen. Een ticket kost 18 euro en is online te bestellen bij Roxy Sint-Truiden – of op 0479/02 70 52.
 • om 19u. biedt de fanfare van Assent een concert aan in de kerk. Inkomkaarten kosten 5 euro en zijn o.a. verkrijgbaar bij John Prinsen op 0477/38 61 05.
 • om 19u30 opent de Peiperneutekwis in den Egger te Scherpenheuvel. De opbrengst gaat naar de Onze-Lieve-Vrouwbasisschool te Scherpenheuvel. Een team tot vijf personen betaalt 25 euro. Inschrijven kan op peiperneutekwis@hotmail.com.
 • om 19u30 wordt er gekiend in de voetbalkantine van VC Bekkevoort te Bekkevoort met als hoofdprijs een waardebon van 160 euro. Voor meer info bel je naar 0479/66 64 23.
 • om 19u30 staat in Kapel Bergvijver te Aarschot een kleinkunstavond geprogrammeerd met als hoofdact Elly en Rikkert. Een ticket van 14 euro kan besteld worden op 0498/14 08 18.
 • om 19u30 voert toneelgezelschap Sint-Pieter ‘Het testament van zatte Kamiel’ op in basisschool ’t Steltje in Testelt. Het gaat over hoe het zou voelen als men denkt een groot testament te hebben geërfd.
 • om 20u. begint een muzikale wijndegustatie in de Keyt te Messelbroek. Je kunt er ook genieten van akoestische optredens. Entree: 8 euro.
 • om 20u. voert het Halens Volkstoneel in Buurthuis Zelk te Halen de komedie ‘Gevangene ontsnapt’ op. Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Freya De Bleeckere directrice is. Maar plots treedt de wet van Murphy in werking… Een ticket kost 9 euro en is te bestellen via hvtoneel@hotmail.com. – tel. 0477/76 74 12.
 • om 20u. wordt in het Aleydistheater ‘Almost Maine’ opgevoerd. De liefde loopt als rode draad doorheen korte ontmoetingen tussen gewone maar toch ook bijzondere mensen. Een basisticket kost 9 euro.
 • om 20u15 brengt het Taurus Quartet in de Academiezaal te Sint-Truiden een concert met als thema ‘Dood en Waanzin’. Op het programma staat werk van Schubert, Janáček en Beethoven. Voor een ticket betaal je 19 euro.
 • om 20u30 laat de formatie Byrning down the House in den Amer te Diest de hits van the Talking Heads herleven. Aan de kassa betaal je 19 euro.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op www.kvt.be.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Virton // RWL Sport B – Meensel-Kiezegem //
  – om 20u : Hasselt – Sint-Niklaas // Betekom – Houtvenne // Keiberg – Tielt-Winge //
  BASKETBAL: om 20u45: Toyota Wouters Diest – Bertem //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Averbode – Keerbergen //

Zaterdag 24 en zondag 25 november

 • tussen 9 en 12u. kan je reserveren aan de helft van de prijs voor de evenementen die ontmoetingscentrum De Markthallen te Herk-De-Stad organiseert in het kader van Black Friday met volgend programma. Zaterdag 15 december brengt the JL Band een eerbetoon een James Last. Donderdag 24 januari is Spinvis te gast. Zondag 24 februari is er een voorstelling voor families met kinderen vanaf 5 jaar. Op 14 maart treedt Begijn Le Bleu op. Het geheel wordt afgerond op vrijdag 3 mei met ‘Vuur’ door het Nieuwstedelijk. Intekenen kan je op www.demarkthallen.be of aan de balie van de Markthallen. Telefonisch is dat op 013/35 99 50.
 • om 19u30 wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Voor tickets kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of door te bellen naar 0494/16 13 85. Op zondag begint de opvoering om 14u.
 • brengt toneelgezelschap Meulstee Lacht Wee ‘Maak plaats, mevrouw’ in het Molenhuis te Molenstede. Zaterdag begint die om 20u. en op zondag om 17u. Filip en Rik kennen niet al te veel succes als uitgevers van kinderboeken. Daarenboven rijdt Rik geregeld een scheve schaats… Tickets zijn verkrijgbaar in ’t Gezetteke te Molenstede – tel. 013/33 66 26. In voorverkoop kosten die 8 euro. Aan de kassa betaal je 1 euro meer. Kinderen onder 12 jaar betalen 5 euro.
 • om 20u. brengt toneelgroep Sint-Martinus in de Markthallen te Herk-De-Stad ‘Cyrano de Bergerac’. Op zondag wordt er ook gespeeld om 14u30. De veelzijdige Cyrano weet iedereen in te palmen, maar zijn imposante verschijning wordt ontsierd door een lange neus. Hij is smoor op Roxane. Zij heeft evenwel haar hart verloren aan Christian de Neuvillette… Kaarten kosten in voorverkoop 10 euro. Je kunt ze bekomen via toneelgroepsintmartinus@hotmail.com. – of door te bellen naar 0473/81 56 58. Aan de kassa betaal je 12 euro.

Zondag 25 november

 • trekken de Sint en zijn Pieten rond in Herk-De-Stad. Alle kinderen geboren in 2009 en jonger krijgen bij hen thuis een geschenk. Wie afwezig was tijdens de omhaling door de Pieten, kan zijn bijdrage in een gesloten omslag meegeven aan de Sint zelf.
 • van 11 tot 18u. is er in de kantine van KK Bekkevoort een steunactie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je kunt er terecht voor handtassen, mutsen, sjaals en artistieke juweeltjes. Er zijn ook pannenkoeken en taart verkrijgbaar.
 • van 11u30 tot 18u30 wordt door de Lustige Hanekappers een winterbarbecue georganiseerd in De Keyt te Messelbroek. Naast brood en koud buffet is er keuze uit braadworst, saté, kipfilet, kotelet en forel. Voor 14 en 16 euro krijg je respectievelijk 2 en 3 stukken vlees. Je kunt sowieso ook de dag zelf nog langskomen. Tickets zijn verkrijgbaar in café De Welkom te Messelbroek.
 • om 12u30 vindt in Kasteel Nieuwenhoven te Sint-Truiden een lunch met muzikaal onthaal plaats. Na een lunch van 5 à 8 gerechtjes brengt troubadour André akoestische folk ten gehore. Een ticket van 25 euro is te bestellen via inge@kasteelnieuwenhoven.be.
 • van 13u30 opent het Repair Café in den Amer te Diest. Vrijwilligers doen er alles aan om defecte spulletjes een tweede leven te geven. Je kunt er ook genieten van hapjes en drankjes.
 • om 14u. komt de Sintnaar het Goor te Engsbergen. De deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via joshuybrechts@hotmail.com – of je belt naar 013/31 34 10.
 • om 14u30 wordt een kiennamiddag georganiseerd in de gemeentelijke feestzaal in Aalst bij Sint-Truiden t. v.v. van het dierenasiel. De hoofdprijs is een waardebon van 200 euro. Verdere informatie bereikt je langs 0479/66 64 23.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Aarschot – KFC Diest // Averbode-Okselaar – Rotselaar // Rummen – Testelt //
  RWL Sport A – Holsbeek // FC Geetbets – Wommersom // Herk FC – Alken //
  Kortenaken – Bunsbeek // Waanrode – Roosbeek-Neervelp //
  Loksbergen – Heusden //
  – om 18u.: Sint-Truiden – Anderlecht //
  VOLLEYBAL – vrouwen: om 18u.: Averbode B – Molenstede //

Dinsdag 27 november

 • om 19u30 wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Voor tickets kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of door te bellen naar 0494/16 13 85.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘The wife’ gedraaid. Joe is een gerenommeerd schrijver die geniet van zijn faam. Zijn eega, Joan, is zijn kracht achter de schermen en staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Naar aanleiding van de uitreiking van de Nobelprijs kan het koppel een reis naar Stockholm plannen… Nog even aanstippen dat de rol van Joan wordt vertolkt door Glenn Close. De entree is gratis.
 • om 20u30 is er in den Egger te Scherpenheuvel weer Jazzcafé. Sam Stuyck, Dirk Vanderlinden en Eric Rits brengen een mix van jazz, blues, ballads en popsongs. Een ticket kost 12 euro.
 • wordt het toeristische wandelnetwerk Demer en Dijle geopend. In onze regio vind je knooppunten in Rotselaar, Begijnendijk en in Aarschot. Meer info via de website www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Woensdag 28 november

 • om 20u. brengt Bart Peeters een extra concert van ‘Brood voor morgenvroeg’ in den Egger te Scherpenheuvel.
 • om 20u. zingt Maarten Van Cauwenberghe in het Gasthuis te Aarschot nummers van Bob Dylan, terwijl Lisbeth Gruwez daarop danst – zo zorgend voor communicatie zonder woorden. Voor tickets kan je terecht op www.hetgasthuis.be.
 • TAFELTENNIS: om 20u.: PW Diest – Le Logis Audergem in het Peter Dorlandcentrum //

Donderdag 29 november

 • om 14u. doen Fokke Van der Meulen, Brick Van Dijck en Sven De Ridder in den Egger in Scherpenheuvel Tony Bell herleven tijdens ‘Moppen aan den Toog’.
 • om 14u. organiseert Okra Scherpenheuvel in de Pelgrim een kaart- en bingonamiddag.
 • om 20u. wordt in UGC te Aarschot ‘The Reports on Sarah and Saleem’ gedraaid. Saleem en Sarah onderhouden een buitenechtelijke relatie aan beide kanten van de Israëlische ‘muur’. Een simpel geval van overspel krijgt een politieke dimensie doordat Sarahs echtgenoot een hoge functie bekleedt in het Israëlische leger. Hoe het afloopt, kan je gratis gaan zien…
 • om 20u. brengen Peter Holvoet-Hanssen & Mauro Pawlowski met ‘Blauwboek’ muziektheater in het Loo te Tessenderlo. Een ticket kost 10 euro.
 • om 20u15 spreekt Luc Vandeweyer in de Academiezaal te Sint-Truiden over ‘Getuigenissen in het kader van de herdenking van WO I’. Zijn lezing stoelt op getuigenissen uit het stadsarchief van Sint-Truiden en Brussel. De inkom is gratis.
 • om 20u30 wordt in den Amer te Diest het toneelstuk ‘Het bezoek’ opgevoerd naar het werk van Friedrich Dürrenmatt. Het failliete stadje Güllen verwacht de komst van Claire Zachanassian. Die werd daar geboren – en is inmiddels steenrijk. Zij belooft het stadje 1 miljard – in ruil voor het leven van de burgemeester…

Vrijdag 30 november

 • om 18u. vertrekt aan het station van Sint-Truiden een ‘Critical Mass’. Deze fietstocht is bedoeld om aandacht te vragen voor een veilige fietsomgeving. Je neemt gratis deel.
 • vanaf 19u30 kan je komen kienen in de voetbalkantine van Hoepertingen. De hoofdprijs is een waardebon van 200 euro. Voor meer informatie bel je naar 0479/66 64 23.
 • om 20u. kan je in het Aleydistheater in Araschot een voorstelling van ‘Almost, Maine’ bijwonen. Entree: 9 euro.
 • om 20u15 kan je in de Keizerzaal in Sint-Truiden luisteren naar een Bach-concert door Frank Theuns (traverso) en Siebe Henstra (klavecimbel). Het programma gunt ons een kijk op de periode dat zijn echtgenote Maria Barbara overleed en Johann Sebastian hertrouwde met Anna Magdalena – in de eerste plaats om te zorgen voor zijn zeven kinderen. Een ticket kost 16 euro.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Lazzaro Felice’ gedraaid. We maken er kennis met een jonge boer in een negorij waar een markiezin de plak zwaait. Hij raakt bevriend met haar zoon, die een plan smeedt om zijn moeder geld te ontfutselen. Een ticket kost 6 euro en kan besteld worden via 013/46 06 40.

Vrijdag 30 november en zaterdag 1 december

 • om 20u. brengt toneelgezelschap Meulstee Lacht Wee in het Molenhuis te Molenstede ‘Maak plaats, mevrouw’. Filip en Rik kennen niet al te veel succes als uitgevers van kinderboeken. Daarenboven rijdt Rik geregeld een scheve schaats… Tickets zijn verkrijgbaar in ’t Gezetteke te Molenstede – tel. 013/33 66 26. In voorverkoop kosten die 8 euro. Aan de kassa betaal je 1 euro meer. Kinderen onder 12 jaar betalen 5 euro.
 • om 20u. wordt door het Halens Volkstoneel in Buurthuis Zelk te Halen de komedie ‘Gevangene ontsnapt’ opgevoerd. Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Freya De Bleeckere directrice is. Maar plots treedt de wet van Murphy in werking… Een ticket kost 9 euro en is te bestellen via hvtoneel@hotmail.com. Je kunt ook bellen naar 0477/76 74 12.
 • om 20u. brengt Bart Peeters ‘Brood voor morgenvroeg’ in den Egger te Scherpenheuvel. Deze concerten zijn uitverkocht.
 • om 20u. wordt in het Aleydistheater ‘Almost Maine’ opgevoerd. De liefde loopt als rode draad doorheen korte ontmoetingen tussen gewone maar toch ook bijzondere mensen. Een basisticket kost 9 euro. De reservaties verlopen via aleydis@skynet.be – of telefonisch op 016/56 02 22.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op www.kvt.be.

Zaterdag 1 december

 • tussen 7 en 18u. wordt de Paratocht georganiseerd door wandelclub Vos vanuit Scafnis te Schaffen. Je kunt kiezen voor een parkoers van 4-6-12-20 of 30 km. Je stapt mee aan 1,5 euro.
 • om 18u. vertrekt op de Halve Maan in Diest de wandeling ‘Putteke Winter’. In een sprookjesachtige sfeer vol licht valt te genieten van vuurshows, vertellingen en van mysterieuze figuren. Het glaasje glühwein, jenever of chocomelk ontbreekt uiteraard niet.
 • om 20u. organiseert KVV Scherpenheuvel Sport in haar kantine te Schoonderbuken een bingo-avond. Tijdig aanwezig zijn wordt sterk aangeraden.
 • om 20u. organiseert judoclub Samoerai een bingoavond in zaal trefpunt in Assent. Info op www. Samoeraiassent.be.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Langdorp – Zoutleeuw // Bekkevoort B – Haasrode B //
  – om 20u.: Donk – Kaulille //
  BASKETBAL – heren:
  – om 20u30: Aarschot – Neufchâteau // Clem Scherpenheuvel – Sint-Niklaas //
  – om 21u: Lubbeek – Toyota Wouters Diest
  BASKETBAL – dames: om 18u15: Clem Scherpenheuvel – Asse-Ternat //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Noorderkempen B //

Zaterdag 1 en zondag 2 december

 • van 10 tot 18u. is de geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel open in het Loo te Tessenderlo. Naast geschenken zijn FairTradeproducten beschikbaar.
 • wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Zaterdag begint de voorstelling om 19u30 – en zondag om 14u. Voor tickets kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of door te bellen naar 0494/16 13 85.

Zondag 2 december

 • om 9u. kan je deze dag opstarten met een familieontbijt in de Bogaard te Sint-Truiden. Je betaalt daarvoor 14 euro.
 • tussen 9 en 19u. vindt een kerstmarkt plaats in De Maere in Sint-Joris Winge met doorlopend animatie, drank en hapjes. Ook de harmonie De Weergalm der Winghe en het kinderkoor De Regenboog treden op. Meer info op www.kwbwinge.be.
 • om 10u. opent de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten in het begijnhof van Diest. In Literatuur op Zondag om 11 u. spreekt Johan Op de Beeck over ‘De Zonnekoning. Glorie en schaduw van Lodewijk XIV’. De monarch installeerde het absolutisme en maakte van Frankrijk de machtigste natie van het toenmalige Europa. Zijn leven was een wervelwind van intriges, minnaressen, van kunst- en bouwprojecten, maar ook van oorlog.
 • om 10u30 wordt het aperitiefconcert ‘In Flanders Fields’ uitgevoerd in de Academiezaal te Sint-Truiden. Het gemengd koor Amici Cantemus zingt mars- en begrafenisliederen – evenals ontspanningsliederen uit de Eerste Wereldoorlog. Elk lied wordt voorzien van de nodige duiding. Een ticket van 10 euro kan je reserveren door te bellen naar 011/70 17 00.
 • om 11u. heeft Ben Jaspaert hardloper Peter De Vocht te gast in Babbel X. De toegang tot de Loods van de Knoet in Aarschot is gratis. Peter De Vocht was onder meer Belgisch Kampioen op de marathon – en werd wereldrecordhouder op de 10 km bij de veteranen.
 • van 11u30 tot 19u. organiseert KWB Scherpenheuvel in het Laer te Okselaar een restaurantdag. Kaarten kan je bestellen via 013/78 12 30.
 • om 13u45 kom je achter het station van Sint-Truiden samen voor een natuurwandeling in Geetbets. Voorzie laarzen bij drassige weersomstandigheden!
 • om 18u. klinkt ‘Wereldliteratuur in historisch erfgoed’ – zijnde de basiliek van Scherpenheuvel. Daar staat – n.a.v. de eerste zondag van de advent – het evangelie van Lucas op het programma. Bepaalde fragmenten worden voorlezen en andere worden gezongen met koor of in samenzang. Je gratis deelname kan je aankondigen via info.vbm@ccv.be – of door te bellen naar 015/29 84 53.
 • VOETBAL:
  om 14u30: Bekkevoort – KFC Perk // RWL Sport A – Haacht // Tielt-Winge – Houtem-Oplinter //
  Meensel-Kiezegem – Waanrode // Testelt – Glabbeek // Molenbeek – Heide Linter //
  Scherpenheuvel – FC Geetbets // Sparta Schaffen – Betekom B //
  Zichem – Averbode-Okselaar B // Herk FC – Zepperen-Brustem //
  Linkhout – Hamont // Amandina – Meldert // Lummen – Kattenbos //
  Zelem – Turkse Rangers //

Dinsdag 4 december

 • om 13u. brengt Paul Michiels in den Amer te Diest zijn Oudejaarsconcert voor 65+ers. Een ticket kost 30 euro.
 • om 14u30 brengt Barbara Dex in den Egger te Scherpenheuvel ‘DEX tot de tweede macht’. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van vader Marc. In de prijs van 22 euro zijn de inkom en één drankbon inbegrepen.
 • vanaf 13u30 worden de senioren van Tessenderlo in het Loo verwend met populaire deuntjes. Ook Sinterklaas komt langs met lekkers. Om in te tekenen stuur je een mail naar berlinde.cools@ocmwtessenderlo.be – of je belt naar 013/67 95 94.
 • om 20u15 kan je in de O.-L.-Vrouwkerk van Sint-Truiden luisteren naar een concert met muziek van Cristobal de Morales en andere componisten uit de 16e eeuw. Een ticket kost 16 euro.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘The Reports on Sarah and Saleem’ gedraaid. Saleem en Sarah onderhouden een buitenechtelijke relatie aan beide kanten van de Israëlische ‘muur’. Een simpel geval van overspel krijgt een politieke dimensie doordat Sarahs echtgenoot een hoge functie bekleedt in het Israëlische leger. Hoe het afloopt, kan je gratis gaan zien…
 • om 20u30 is Marc Erkens te gast in Cultuurcentrum Begijnhof Diest met ‘Waar muziek echt over gaat’. Hij speurt er naar de geaardheid van de muziek. Het evenement is uitverkocht.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op www.kvt.be.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • is de gedichtenbundel ‘Witte tranen – Rouw in woord en beeld’ door Emma Gemis verkrijgbaar. In combinatie met eigen schilderijen voert de dichteres je mee door haar rouwproces. De bundel is verkrijgbaar via emmagemis@gmail.com.
 • is ‘Oskar’ verkrijgbaar – het nieuwe jeugdboek van Jacques en Lise. Wanneer de speelgoeddino Oskar plots verdwenen is, gaat zijn trouwe vriendje meteen naar hem op zoek. Het betreft een origineel visueel kinderboek als ode aan de fantasie, zonder woorden maar met prenten die spreken. Je kunt het je aanschaffen in de Standaard Boekhandel in Diest.
 • ligt ‘Schoonderbuken, terugblik op het einde van WO I’ te koop in Oud Schunnebroeck te Schoonderbuken voor 11 euro. In de jongste publicatie van Heemkring Averbode beschrijven David Swinnen en Eddy Exelmans de impact van die dagen op het dorp. De winkels en herbergen werden leeggeplunderd. De documentatie over de opeisingen door het Duitse leger stamt uit het stadsarchief.
 • kan je reserveren voor een opvoering van ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Die staat nog geafficheerd op vrijdag 7, zaterdag 8, maandag 10, vrijdag 14 en zaterdag 15 december om 20u30. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht en er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveren doe je op www.kvt.be.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor een opvoering van ‘Almost Maine’ in het Aleydistheater te Aarschot. Dat staat nog geafficheerd op vrijdag 7 en zaterdag 8 december – telkens om 20u. De liefde loopt als rode draad doorheen korte ontmoetingen tussen gewone maar toch ook bijzondere mensen. Een basisticket kost 9 euro.
 • kan je intekenen voor de familiebrunch van werkgroep Plan Herk-de-Stad. Die vindt plaats op zondag 9 december van 10 tot 13u. in de Markthallen. Je betaalt 15 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan o.a. bij Ivan Somers op ivansomers@msn.com – of door hem telefonisch te contacteren op 013/55 49 08. Je kunt het bedrag ook overschrijven op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van Plan Limburg. Vergeet nooit het aantal volwassenen en kinderen te vermelden! Indien belet is een vrije bijdrage t.v.v. de werkgroep welkom met vermelding “vrije bijdrage brunch”.
 • zijn kaarten aan 15 euro verkrijgbaar voor het kerstconcert dat Sinfonia Heist organiseert. Dat vindt plaats op zondag 16 december om 15u. in de Sint-Alfonsuskerk te Heist-op-den-Berg. De plaatsbespreking gebeurt via secretariaat@sinfoniaheist.be – tel. 0476/57 19 21.
 • zijn kaartjes verkrijgbaar voor ‘Op de koffie met Danny Fabry’. Dat vindt plaats op 25 januari, 22 februari en 22 maart in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt ervoor terecht op www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.

Tot en met…

 • 6 december kan je intekenen voor verschillende workshops ‘Oosters koken’. Daarmee gaat KWB-Zichem van start op dinsdag 11 december om 19u30 in Zaal Munte. Deelnameprijs: 4 euro per persoon en per workshop. Voor KWB-leden is dat 2 euro. Inschrijven bij Karel Peeters is noodzakelijk en gebeurt op 0475/41 92 02 – rsca2000@scarlet.be.
 • 7 december stelt straatfotograaf Rob Putseys tentoon in den Amer te Diest.
 • 10 december kan je intekenen voor het FCAO-diner dat op zondag 16 december wordt geserveerd – te beginnen met het aperitief om 11u30. Het warm buffet omvat Orloff-gebraad, ragout van everzwijn of verse vis. Inschrijven doe je via businessclub@fcao.be – of bij Robby op 0477/80 16 50. In de prijs van 45 euro is een ticket voor de wedstrijd van FC Averbode-Okselaar tegen Tielt-Winge 3000 A inbegrepen.
 • 16 december exposeert Rosa Verloop in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt er gratis terecht van maandag t/m donderdag van 9 tot 17u. (op maandag zelfs tot 19u.). Op vrijdag en op zondag is dat enkel van 14 tot 17 u. Deze Nederlandse kunstenares gebruikt nylonkousen om bijna buitenaardse wezen te creëren die lijken op mensen.
 • 30 december loopt in het Stedelijk Museum te Aarschot de tentoonstelling ‘Wederopbouw tijdens en na WO I’. Het plan van aanleg werd in 2014 gerestaureerd en staat centraal op de expo. Verder zie je er originele postkaarten en afbeeldingen van de stad vóór, tijdens en na de vernielingen. Het museum is toegankelijk van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 en tussen 13u. en 16u30. Op zaterdag en zondag is dat van 14 tot 18u.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws