Zaterdag 1 december

 • tussen 7 en 18u. wordt de Paratocht georganiseerd door wandelclub Vos vanuit Scafnis te Schaffen. Je kunt kiezen voor een parkoers van 4-6-12-20 of 30 km. Je stapt mee aan 1,5 euro.
 • om 18u. vertrekt op de Halve Maan in Diest de wandeling ‘Putteke Winter’. In een sprookjesachtige sfeer vol licht valt te genieten van vuurshows, vertellingen en van mysterieuze figuren. Het glaasje glühwein, jenever of chocomelk ontbreekt uiteraard niet.
 • om 20u. organiseert KVV Scherpenheuvel Sport in haar kantine te Schoonderbuken een bingo-avond. Wees tijdig aanwezig!.
 • om 20u. organiseert judoclub Samoerai een bingoavond in zaal trefpunt in Assent. Info op www. Samoeraiassent.be.
 • om 20u. brengt toneelgezelschap Meulstee Lacht Wee in het Molenhuis te Molenstede ‘Maak plaats, mevrouw’. Filip en Rik kennen niet al te veel succes als uitgevers van kinderboeken. Daarenboven rijdt Rik geregeld een scheve schaats… Tickets zijn verkrijgbaar in ’t Gezetteke te Molenstede – tel. 013/33 66 26. In voorverkoop kosten die 8 euro. Aan de kassa betaal je 1 euro meer. Kinderen onder 12 jaar betalen 5 euro.
 • om 20u. wordt door het Halens Volkstoneel in Buurthuis Zelk te Halen de komedie ‘Gevangene ontsnapt’ opgevoerd. Nog nooit is iemand kunnen ontsnappen uit de plattelandsgevangenis waarvan Freya De Bleeckere directrice is. Maar plots treedt de wet van Murphy in werking… Een ticket kost 9 euro en is te bestellen via hvtoneel@hotmail.com. Je kunt ook bellen naar 0477/76 74 12.
 • om 20u. brengt Bart Peeters ‘Brood voor morgenvroeg’ in den Egger te Scherpenheuvel. Uitverkocht!
 • om 20u. wordt in het Aleydistheater ‘Almost Maine’ opgevoerd. De liefde loopt als rode draad doorheen korte ontmoetingen tussen gewone en toch bijzondere mensen. Een basisticket kost 9 euro. De reservaties verlopen via aleydis@skynet.be – of op 016/56 02 22.
 • om 15u30 kan je in het Loo te Tessenderlo gratis gaan kijken naar de filmklassieker ‘Charlie & The Chocolate Factory’ met o.a. Johnny Depp. Als Charlie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van de excentrieke Willy Wonka en hij maakt kans om diens enige erfgenaam te worden…
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Langdorp – Zoutleeuw // Bekkevoort B – Haasrode B //
  – om 20u.: Donk – Kaulille //
  BASKETBAL – heren:
  – om 20u30: Aarschot – Neufchâteau // Clem Scherpenheuvel – Sint-Niklaas //
  – om 21u: Lubbeek – Toyota Wouters Diest
  BASKETBAL – dames: om 18u15: Clem Scherpenheuvel – Asse-Ternat //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Noorderkempen B //

Zaterdag 1 en zondag 2 december

 • van 10 tot 18u. is de geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel open in het Loo te Tessenderlo. Naast geschenken zijn FairTradeproducten beschikbaar.
 • wordt in het SOK-café te Deurne-Diest de revue ‘Santee’ opgevoerd. Zaterdag begint de voorstelling om 19u30 – en zondag om 14u. Voor tickets kan je terecht in de Crelan-kantoren te Tessenderlo of door te bellen naar 0494/16 13 85.

Zondag 2 december

 • om 9u. kan je deelnemen aan een familieontbijt van 14 euro in de Bogaard te Sint-Truiden.
 • tussen 9 en 19u. vindt een kerstmarkt plaats in De Maere in Sint-Joris Winge met doorlopend animatie, drank en hapjes. Ook de harmonie De Weergalm der Winghe en het kinderkoor De Regenboog treden op. Meer info op www.kwbwinge.be.
 • om 10u. opent de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten in het Diesterse begijnhof. Om 11u. spreekt oud-VRT-journalist Johan Op de Beeck in Literatuur op Zondag over ‘De Zonnekoning – Glorie en schaduw van Lodewijk XIV’. De monarch installeerde het absolutisme en maakte van Frankrijk de machtigste natie van het toenmalige Europa. Zijn leven was een wervelwind van intriges, minnaressen, van kunst- en bouwprojecten – en van oorlog.
 • om 10u30 wordt het aperitiefconcert ‘In Flanders Fields’ uitgevoerd in de Academiezaal te Sint-Truiden. Het gemengd koor Amici Cantemus zingt mars- en begrafenisliederen – evenals ontspanningsliederen uit de Eerste Wereldoorlog. Elk lied wordt voorzien van de nodige duiding. Een ticket van 10 euro kan je reserveren door te bellen naar 011/70 17 00.
 • om 11u. heeft Ben Jaspaert hardloper Peter De Vocht te gast in Babbel X. De toegang tot de Loods van de Knoet in Aarschot is gratis. Peter De Vocht was onder meer Belgisch Kampioen op de marathon – en werd wereldrecordhouder op de 10 km bij de veteranen.
 • van 11u30 tot 19u. organiseert KWB Scherpenheuvel in het Laer te Okselaar een restaurantdag. Kaarten bestel je via 013/78 12 30.
 • om 13u45 kom je achter het station van Sint-Truiden samen voor een natuurwandeling in Geetbets. Voorzie laarzen bij drassige weersomstandigheden!
 • om 18u. klinkt ‘Wereldliteratuur in historisch erfgoed’ – zijnde de basiliek van Scherpenheuvel. Daar staat – n.a.v. de eerste zondag van de advent – het evangelie van Lucas op het programma. Bepaalde fragmenten worden voorgelezen en andere worden gezongen met koor of in samenzang. Je gratis deelname kan je aankondigen via vbm@ccv.be – of door te bellen naar 015/29 84 53.
 • VOETBAL: om 14u30:
  VC Bekkevoort – KFC Perk // RWL Sport A – Haacht // Testelt – Glabbeek // Tielt-Winge – Houtem-Oplinter //
  Meensel-Kiezegem – Waanrode // Molenbeek – Heide Linter // Scherpenheuvel – FC Geetbets //
  Sparta Schaffen – Betekom B // Zichem – Averbode-Okselaar B // Herk FC – Zepperen-Brustem // Linkhout – Hamont //
  Amandina – Meldert // Lummen – Kattenbos // Zelem – Turkse Rangers //

Dinsdag 4 december

 • om 13u. brengt Paul Michiels in den Amer te Diest zijn Oudejaarsconcert voor 65+ers. Een ticket kost 30 euro.
 • om 14u30 brengt Barbara Dex in den Egger te Scherpenheuvel ‘DEX tot de tweede macht’. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van vader Marc. In de prijs van 22 euro zijn de inkom en één drankbon inbegrepen.
 • vanaf 13u30 worden de senioren van Tessenderlo in het Loo verwend met populaire deuntjes. Ook Sinterklaas komt langs met lekkers. Om in te tekenen stuur je een mail naar cools@ocmwtessenderlo.be – of je belt naar 013/67 95 94.
 • om 20u15 kan je in de O.-L.-Vrouwkerk van Sint-Truiden luisteren naar een concert met muziek van Cristobal de Morales en andere componisten uit de 16e eeuw. Een ticket kost 16 euro.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘The Reports on Sarah and Saleem’ gedraaid. Saleem en Sarah onderhouden een buitenechtelijke relatie aan beide kanten van de Israëlische ‘muur’. Een simpel geval van overspel krijgt een politieke dimensie doordat Sarahs echtgenoot een hoge functie bekleedt in het Israëlische leger. Hoe het afloopt, kan je gratis gaan zien…
 • om 20u30 speurt Marc Erkens in Cultuurcentrum Begijnhof Diest tijdens ‘Waar muziek echt over gaat’ naar de geaardheid ervan. Het evenement is uitverkocht.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.

Woensdag 5 december

 • om 20u. vindt in ’t Dorp te Kortenaken een lezing met wijndegustatie plaats. Inschrijven daarvoor kan tot maandag 3 december via kortenaken@vtbkultuur.be.
 • om 20u. wordt in den Egger te Scherpenheuvel ‘Lady Bird’ gedraaid. In deze tienerfilm ontmoeten we de rebelse Christine, die opgroeit in een conservatief milieu en wil gaan studeren in New York… Een ticket kost 5 euro.

Donderdag 6 december

 • om 14u. kunnen 55+ers gratis op stap met Okra. Ze hebben de keuze tussen een parkoers van 4,5 en van 9 km. Afspraak aan Hof ter Venne in Langdorp.
 • om 16u30 opent de ruilbeurs champagnecapsules in feestzaal ’t Klaverke in Schoonderbuken. Voor meer info stuur je een mailtje naar cuypers15@telenet.be.
 • om 19u. opent het Sinterklaas-café in de Klinker te Aarschot. Gratis inkom.
 • om 20u. brengt Albert Hammond in den Egger te Scherpenheuvel zijn tijdloze klassiekers tijdens ‘The Songbook World Tour’.
  Een basisticket kost 25 euro.
 • om 20u30 brengen Guy Swinnen, Axl Peleman, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet in den Amer te Diest een hommage aan Neil Young tijdens ‘Looking for a heart of gold’. Het evenement is evenwel uitverkocht!

Vrijdag 7 december

 • van 13 tot 17u. gaat het Kerstcafé in het Elisabethgasthuis te Diest open. Je proeft er van streekgebonden drankjes. De toegang is gratis.
 • om 13u30 vertrekt voor 50+ers een gratis wandeling van zo’n 12 km aan de O.-L.-Vrouw van Fatimakerk in Langdorp.
 • om 20u30 kan je in jeugdhuis Tijl te Diest terecht voor ‘Shht & dirk’. Deze formatie uit Gent doet lachen en huilen met grooves en gebeuk. In voorverkoop 15 en aan de kassa 17 euro.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘The reports on Sarah and Saleem’ gedraaid. Een simpel geval van overspel krijgt een politieke dimensie doordat Sarahs echtgenoot een hoge functie bekleedt in het Israëlische leger. Een ticket kost 6 euro.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 december

 • om 20u. wordt‘Almost Maine’ opgevoerd in het Aleydistheater te Aarschot. De liefde loopt als rode draad doorheen korte ontmoetingen tussen gewone maar toch ook bijzondere mensen. Een basisticket kost 9 euro.
 • om 20u. voert toneelgezelschap Lido Waanrode in den Hoek te Kortenaken ‘Pak de poen’ op. Alain komt thuis met een verkeerde koffer. In plaats van een broodje met choco zit er 10 miljoen euro in… Kaarten aan 9 euro kan je verkrijgen via toneel.lido@gmail.com. – of op 0486/71 13 58.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait , valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.

Zaterdag 8 december

 • om 9u30 vindt in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Dance Waves Competition’ de grootste danswedstrijd in de Lage Landen doorgang. Op het programma staan urban, modern, hedendaags, jazz en klassiek ballet. Inschrijven (9 euro) via dancewavescompetition.com.
 • tussen 11 en 16u. worden op Closetsale tweedehands kleding en accessoires aangeboden in de Bogaard te Sint-Truiden. Gratis entree.
 • om 15u. worden in het Stadsmuseum De Hofstadt en op de Grote Markt van Diest kerstverhalen uit WO I verteld en kerstgedichten voorgelezen. Nadien wordt iets gedronken in de kapel van het Sint-Elisabethgasthuis. Deelnemen kost 3 euro. Graag vooraf inschrijven bij Toerisme Diest op toerisme@diest.be.
 • van 16u. tot 23u30 vindt in de Parochiezaal van Gijmel in Langdorp een kerstmarkt plaats. Hobbyisten en knutselaars bieden hun creaties te koop aan. Uiteraard kan je ook de innerlijke mens verwennen met hapjes en tapjes.
 • van 17 tot 22u. staat vanuit de Groenpoort 37 te Tessenderlo een zaklampentocht geprogrammeerd. In de deelnameprijs van 3 euro is een consumptie inbegrepen. In de cafetaria brengen versnaperingen en de achtergrondmuziek je in de gepaste eindejaarssfeer. Hier is de inkom gratis. Alle opbrengsten gaan naar Levensloop Tessenderlo 2019.
 • om 20u. organiseert SK Waanrode een quiz voor ploegen tot 5 personen in haar kantine aan de Steenberg. Inschrijven kan via facebook of per mail naar skwaanrode@gmail.com. Deelnemen kost 20 euro per ploeg – over te schrijven op BE96-0688-9379-4605. Vergeet daarbij niet de ploegnaam te vermelden!
 • om 20u. brengen toneelgezelschap Uilenspiegel en harmonie Sint-Isidorus uit Deurne in het Uilenspiegeltheater te Diest muziektheater met ‘De grote oorlog’. Reserveren doe je via 0498/36 01 63.
 • om 20u. vindt in de Sint-Pieterskerk van Langdorp een kerkconcert plaats in het kader van het Merodefestival. Op het programma staat Ierse folk. Een ticket kost 18 euro. Je kunt reserveren op merodefestival.be.
 • om 20u15 brengen Geert Verschraegen, Luk Artois, Michel Stas en Paul Hermsen composities van Bartok, Reich en van Helweg in de Academiezaal te Sint-Truiden. Een ticket kost 17 euro.
 • om 22u. is er ambiance in zaal Heren van Zichem te Zichem tijdens ’The History of the House’.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: KFC Diest – Tervuren-Duisburg // Thes Sport Tessenderlo – Seraing //
  – om 20u.: Hasselt – Patro Eisden Maasmechelen // Betekom – KVK Tienen // Keiberg – Bekkevoort // Beringen – Alken //
  – om 20u30: Sint-Truiden – Standard //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Hasselt // Averbode – Hofstade-Zemst B //
  VOLLEYBAL: dames: om 20u.: Molenstede – Landen-Zoutleeuw //

Zaterdag 8 en zondag 9 december

 • vindt aan het kasteel van Hamont in Donk ‘Kerst in het park’ plaats. De kerstmarkt is gratis toegankelijk op zaterdag van 17 tot 22u. – en op zondag tussen 14 en 20u.

Zondag 9 december

 • tussen 9u30 en 17u. ben je in de Stadsfeestzaal van Aarschot welkom op de rommelmarkt. Entree: 2 euro.
 • van 10 tot 13u. houdt werkgroep Plan Herk-de-Stad een familiebrunch in de Markthallen. Je betaalt 15 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan o.a. bij Ivan Somers op ivansomers@msn.com – of door hem telefonisch te contacteren op 013/55 49 08. Je kunt het bedrag ook overschrijven op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van Plan Limburg. Vergeet nooit het aantal volwassenen en kinderen te vermelden! Indien belet is een vrije bijdrage t.v.v. de werkgroep welkom met vermelding “vrije bijdrage brunch”.
 • om 11u. brengt het Four Aces Guitar Quartet in den Egger te Scherpenheuvel ‘Wat als… Mozart gitaar had gespeeld?’ Ook composities van andere wereldcomponisten worden bewerkt van het oorspronkelijke instrumentarium naar de gitaar. Een basisticket kost 14 euro.
 • om 14u. vertrekt aan parking ‘Bij Plas’ in de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge een door de Sint-Jorisvrienden geleide en gratis wandeling. Daarbij gaat de aandacht onder meer naar een bomkrater, de gerenoveerde O.-L.-Vrouwkerk en de restauratie van de pastorie van Tielt-Berg. Omdat het Walenbos tot tweemaal toe wordt aangedaan, zijn laarzen of stevige schoenen beslist een aanrader. Voor meer informatie ben je welkom bij Louis Vandenberg: louis.vandenberg@hotmail.com – tel. 016/50 20 82.
 • om 14u30 én om 16u30 staat in den Amer te Diest ‘Plock’ op het programma voor iedereen vanaf 4 jaar die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren. Beide zijn uitverkocht.
 • om 17u. trakteert Alex Verdi je in het Loodscafé te Aarschot op hilarische levensliederen en meezingers. De toegang is gratis.
 • om 19u. verzorgen het Cantémuskoor en Emmily and the 4 Stars een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk van Tessenderlo.
  Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen met de kerst-evergreens. Toegang: 5 euro.
 • om 20u. wordt in het Aleydistheater te Aarschot ‘Astronaute – Circle’ gespeeld. De muzikale astronaute Myrthe Luyten verzamelt verhalen die gaan over loslaten, over liefhebben, over schoonheid en over de donkere kanten van het bestaan. Een ticket kost 14 euro.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: Aarschot – Rode De Hoek // Averbode-Okselaar – Haasrode // Rummen – Meensel-Kiezegem // Kortenaken – Testelt //
  Loksbergen – Boxberg // Waanrode – RWL Sport B // FC Geetbets – Langdorp // Deurne – Begijnendijk //
  Tielt-Winge B – Bekkevoort B // Paal Tervant B – Zelem //

Maandag 10 december

 • vanaf 18u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Ook familie en vrienden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.

Dinsdag 11 december

 • om 14u. brengt Koen Stassijns in de Bogaard te Sint-Truiden het liefdesverhaal tussen een dichteres en een dichter van Engelse origine. Aan de Eerste Wereldoorlog nam zij deel als verpleegster in Londen, hij als officier in de loopgraven in Ploegsteert. De inkom is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Dat gebeurt via uitbalie@sint-truiden.be – of op 011/70 17 00.
 • tussen 14 en 18u. maak je kennis met het Orleanshof in Aarschot. De inkleding van de ontmoetingsruimte en van het plein – in combinatie met de aangepaste muziek – zorgen voor kerstsfeer. Dat kan gebeuren bij een glaasje glühwein, wintersoep en hapjes.
  De inkom is gratis.
 • om 19u30 gaat KWB-Zichem van start met verschillende workshops ‘Oosters koken’ in Zaal Munte. Deelnameprijs: 4 euro per persoon en per workshop. Voor KWB-leden is dat 2 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 6 december op rsca2000@scarlet.be – tel. 0475/41 92 02.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘Woman at War’ gedraaid. Een muzieklerares leidt een dubbel leven als gepassioneerde milieuactiviste. Een klein meisje wacht in Oekraïne op haar voor adoptie. De entree is gratis.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • ligt ‘Schoonderbuken, terugblik op het einde van WO I’ te koop in Oud Schunnebroeck te Schoonderbuken voor 11 euro. In de jongste publicatie van Heemkring Averbode beschrijven David Swinnen en Eddy Exelmans de impact van die dagen op het dorp. De winkels en herbergen werden leeggeplunderd. De documentatie over de opeisingen door het Duitse leger stamt uit het stadsarchief.
 • kan je tickets aan 9 euro verkrijgen voor een opvoering van de komedie ‘Pak de poen’. Die wordt ook opgevoerd door toneelgezelschap Lido Waanrode in den Hoek te Kortenaken op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 dec. – telkens om 20u. Alain komt thuis met een verkeerde koffer. In plaats van een broodje met choco zit er 10 miljoen euro in…
  Kaarten bestel je via toneel.lido@gmail.com. – of op 0486/71 13 58.
 • kan je reserveren voor een opvoering van ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Die staat nog geafficheerd op vrijdag 14 en zaterdag 15 december om 20u30. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht en er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveren doe je op kvt.be.
 • kan je een zitje reserveren voor de mosselfeestdagen van Herk FC. Die vinden plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december in het clubhuis. Op het menu staan ook stoofvlees, een halve haan, hamburger en een vegetarische schotel. Je kunt ervoor inschrijven langs hayen@telenet.be of via 0479/62 87 62.
 • zijn kaarten aan 15 euro verkrijgbaar voor het kerstconcert dat Sinfonia Heist organiseert. Dat vindt plaats op zondag 16 december om 15u. in de Sint-Alfonsuskerk te Heist-op-den-Berg. De plaatsbespreking gebeurt via secretariaat@sinfoniaheist.be – tel. 0476/57 19 21.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor het kerstconcert van de harmonie Heren van Zichem op zaterdag 22 december om 19u. in den Egger te Scherpenheuvel. Wereldbekende melodieën brengen je in stemming. Na de pauze swingen Pop on the Rocks met klassiekers en nieuwe hits. Kaarten in voorverkoop van 8 euro zijn te bestellen via info@herenvanzichem.be.
 • zijn kaartjes verkrijgbaar voor ‘Op de koffie met Danny Fabry’. Dat vindt plaats op 25 januari, 22 februari en 22 maart in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt ervoor terecht op www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor de uitreiking van de MIA’s in Paleis 12 in Brussel. The Scabs ontvangen daar op 7 februari een Lifetime Achievement Award. Je stuurt een mail naar mias.tickoweb.be.

Tot en met…

 • 7 december stelt straatfotograaf Rob Putseys tentoon in den Amer te Diest.
 • 10 december kan je intekenen voor het FCAO-diner dat op zondag 16 december wordt geserveerd – te beginnen met het aperitief om 11u30. Het warm buffet omvat Orloff-gebraad, ragout van everzwijn of verse vis. Inschrijven doe je via businessclub@fcao.be – of bij Robby op 0477/80 16 50. In de 45 euro zit een ticket voor de wedstrijd van FC Averbode-Okselaar tegen Tielt-Winge 3000 A.
 • 16 december exposeert Rosa Verloop in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt er gratis terecht van maandag t/m donderdag van 9 tot 17u. (op maandag zelfs tot 19u.). Op vrijdag en op zondag is dat enkel van 14 tot 17 u. Deze Nederlandse kunstenares gebruikt nylonkousen om bijna buitenaardse wezen te creëren die lijken op mensen.
 • 16 december kan je inschrijven voor het kerstfeest dat op maandag 24 december wordt aangeboden door Conny Valvekens van Buurthuis Onder Ons. Dat begint om 18u. in De Hemmekes te Zichem. Mensen uit Scherpenheuvel-Zichem kunnen er terecht voor een aperitief, een maaltijd en voor een gezellige babbel. Het feest is gratis en wordt gesponsord door mensen met het hart op de juiste plaats. Je schrijft in door te bellen naar 0499/13 55 61. Minder mobiele mensen kunnen worden opgehaald. Laat dat wel tijdig weten!
 • 19 december kan je inschrijven voor de Sharp Running Events. Deze kerstmarathon wordt gelopen op woensdag 26 december in Scherpenheuvel en vertrekt om 10u. aan De Vlaspit in de Rozenstraat. Het parcours volgt rondjes van 5,2 km door het Zichemsveld. Wie vooraf intekent via sharprunningsevents@gmail.com, betaalt 15 euro. Ter plaatse is dat 20 euro.
 • 30 december loopt in het Stedelijk Museum te Aarschot de tentoonstelling ‘Wederopbouw tijdens en na WO I’. Het plan van aanleg werd in 2014 gerestaureerd en staat centraal op de expo. Verder zie je er originele postkaarten en afbeeldingen van de stad vóór, tijdens en na de vernielingen.
  Het museum is toegankelijk van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 en tussen 13u. en 16u30. Op zaterdag en zondag is dat van 14 tot 18u.
 • 30 december exposeren Lieve en Berthy Stas schilderijen in het gemeentehuis van Bekkevoort. Berthy is wellicht beter bekend als de schrijfster Ina Stabergh. Voor deze tentoonstelling ligt er speciaal een boek waarin bezoekers herinneringen, anekdotes of een inspirerende zin kunnen noteren. Hiermee gaan de zussen creatief aan de slag. Het resultaat zullen ze later presenteren aan het publiek. Het gemeentehuis – en dus ook de tentoonstelling is open op werkdagen van 9 tot 12u., op woensdag ook van 13u30 tot 15u30 en donderdag van 17 tot 20u. Het gemeentehuis is gesloten op 24, 25 en 26 december.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.

Gaat niet door…

 • de theatervoorstelling ‘On ice’ door Suzanne Grotenhuis – van 10 december om 20u15 in de Bogaard te Sint-Truiden!

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws