Zaterdag 8 december

 • om 9u30 vindt in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Dance Waves Competition’ de grootste danswedstrijd in de Lage Landen doorgang. Op het programma staan urban, modern, hedendaags, jazz en klassiek ballet. Inschrijven (9 euro) via dancewavescompetition.com.
 • tussen 11 en 16u. vind je n.a.v. Closetsale tweedehands kleding en accessoires  in de Bogaard te Sint-Truiden. De entree is gratis.
 • om 15u. worden in het Stadsmuseum De Hofstadt en op de Grote Markt van Diest kerstverhalen uit WO I verteld en kerstgedichten voorgelezen. Nadien wordt iets gedronken in de kapel van het Sint-Elisabethgasthuis. Deelnemen kost 3 euro. Graag vooraf inschrijven bij Toerisme Diest op toerisme@diest.be.
 • van 16u. tot 23u30 vindt in de Parochiezaal van Gijmel in Langdorp een kerstmarkt plaats. Hobbyisten en knutselaars bieden hun creaties te koop aan. Uiteraard kan je ook de innerlijke mens verwennen met hapjes en tapjes.
 • van 17 tot 22u. worden in de kantine van KVV Scherpenheuvel te Schoonderbuken de kampioenen & asduiven van 2018 gehuldigd. De organisatie is in handen van de duivenbond van de Basiliekstad en de inkom is gratis.
 • van 17 tot 22u. staat vanuit de Groenpoort 37 te Tessenderlo een zaklampentocht geprogrammeerd. In de deelnameprijs van 3 euro is een consumptie inbegrepen. In de cafetaria brengen versnaperingen en de achtergrondmuziek je in de gepaste eindejaarssfeer. Daarvoor is de inkom gratis. Alle opbrengsten gaan naar Levensloop Tessenderlo 2019.
 • om 20u. wordt‘Almost Maine’ opgevoerd in het Aleydistheater te Aarschot. De liefde loopt als rode draad doorheen korte ontmoetingen tussen gewone maar toch ook bijzondere mensen. Een basisticket kost 9 euro.
 • om 20u. voert toneelgezelschap Lido Waanrode in den Hoek te Kortenaken ‘Pak de poen’ op. Alain komt thuis met een verkeerde koffer. In plaats van een broodje met choco zit er 10 miljoen euro in… Kaarten aan 9 euro kan je verkrijgen via toneel.lido@gmail.com. – of op 0486/71 13 58.
 • om 20u. organiseert SK Waanrode een quiz voor ploegen tot 5 personen in haar kantine aan de Steenberg. Inschrijven kan via facebook of per mail naar skwaanrode@gmail.com. Deelnemen kost 20 euro per ploeg – over te schrijven op BE96-0688-9379-4605. Vergeet daarbij niet de ploegnaam te vermelden!
 • om 20u. brengen toneelgezelschap Uilenspiegel en harmonie Sint-Isidorus uit Deurne in het Uilenspiegeltheater te Diest muziektheater met ‘De grote oorlog’. Reserveren doe je via 0498/36 01 63.
 • om 20u. vindt in de Sint-Pieterskerk van Langdorp een kerkconcert plaats in het kader van het Merodefestival. Op het programma staat Ierse folk. Een ticket kost 18 euro. Je kunt reserveren op merodefestival.be.
 • om 20u15 brengen Geert Verschraegen, Luk Artois, Michel Stas en Paul Hermsen composities van Bartok, Reich en Helweg in de Academiezaal te Sint-Truiden. Een ticket kost 17 euro.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.
 • om 22u. is er ambiance in zaal Heren van Zichem te Zichem tijdens ’The History of the House’.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: KFC Diest – Tervuren-Duisburg // Thes Sport Tessenderlo – Seraing //
  – om 20u.: Hasselt – Patro Eisden Maasmechelen // Betekom – KVK Tienen // Keiberg – Bekkevoort // Beringen – Alken //
  – om 20u30: Sint-Truiden – Standard //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Hasselt // Averbode – Hofstade-Zemst B //
  – dames: om 20u.: Molenstede – Landen-Zoutleeuw //

Zaterdag 8 en zondag 9 december

 • vindt aan het kasteel van Hamont in Donk ‘Kerst in het park’ plaats. De kerstmarkt is gratis toegankelijk op zaterdag van 17 tot 22u. – en op zondag tussen 14 en 20u.

Zondag 9 december

 • tussen 9u30 en 17u. ben je in de Stadsfeestzaal van Aarschot welkom op de rommelmarkt. Entree: 2 euro.
 • van 10 tot 13u. houdt werkgroep Plan Herk-de-Stad een familiebrunch in de Markthallen. Je betaalt 15 euro per volwassene en 7 euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan o.a. bij Ivan Somers op ivansomers@msn.com – of door hem telefonisch te contacteren op 013/55 49 08. Je kunt het bedrag ook overschrijven op het rekeningnummer BE14 7350 0998 1183 van Plan Limburg. Vergeet nooit het aantal volwassenen en kinderen te vermelden! Indien belet is een vrije bijdrage t.v.v. de werkgroep welkom met vermelding “vrije bijdrage brunch”.
 • om 11u. brengt het Four Aces Guitar Quartet in den Egger te Scherpenheuvel ‘Wat als… Mozart gitaar had gespeeld?’ Ook composities van andere wereldcomponisten bewerken ze van het oorspronkelijke instrumentarium naar de gitaar. Een basisticket kost 14 euro.
 • om 14u. vertrekt aan parking ‘Bij Plas’ in de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge een door de Sint-Jorisvrienden geleide en gratis wandeling. Daarbij gaat de aandacht onder meer naar een bomkrater, de gerenoveerde O.-L.-Vrouwkerk en de restauratie van de pastorie van Tielt-Berg. Omdat het Walenbos tot tweemaal toe wordt aangedaan, zijn laarzen of stevige schoenen beslist een aanrader. Voor meer informatie ben je welkom bij Louis Vandenberg: louis.vandenberg@hotmail.com – tel. 016/50 20 82.
 • om 14u30 én om 16u30 staat in den Amer te Diest ‘Plock’ op het programma voor iedereen vanaf 4 jaar die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren. Beide zijn uitverkocht.
 • om 17u. trakteert Alex Verdi je in het Loodscafé te Aarschot op hilarische levensliederen en meezingers. De toegang is gratis.
 • om 19u. verzorgen het Cantémuskoor en Emmily and the 4 Stars een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk van Tessenderlo. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen met de kerst-evergreens. Toegang: 5 euro.
 • om 20u. wordt in het Aleydistheater te Aarschot ‘Astronaute – Circle’ gespeeld. De muzikale astronaute Myrthe Luyten verzamelt verhalen die gaan over loslaten, over liefhebben, over schoonheid en over de donkere kanten van het bestaan. Een ticket kost 14 euro.
 • VOETBAL: om 14u30:
  Aarschot – Rode De Hoek // Averbode-Okselaar – Haasrode // Rummen – Meensel-Kiezegem // Kortenaken – Testelt //                           Loksbergen – Boxberg // Waanrode – RWL Sport B // FC Geetbets – Langdorp // Deurne – Begijnendijk //
  Tielt-Winge B – Bekkevoort B // Paal Tervant B – Zelem //

Maandag 10 december

 • vanaf 18u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Ook familie en vrienden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.
 • om 20u30 brengt het KVT ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.

Dinsdag 11 december

 • om 12u. begint in de Markthallen te Herk-De-Stad een kerstfeest met tal van verrassingen.
 • om 14u. brengt Koen Stassijns in de Bogaard te Sint-Truiden het liefdesverhaal tussen een dichteres en een dichter van Engelse origine. Aan de Eerste Wereldoorlog nam zij deel als verpleegster in Londen, hij als officier in de loopgraven in Ploegsteert. De inkom is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Dat gebeurt via uitbalie@sint-truiden.be – of op 011/70 17 00.
 • tussen 14 en 18u. maak je kennis met het Orleanshof in Aarschot. De inkleding van de ontmoetingsruimte en van het plein – in combinatie met de aangepaste muziek – zorgen voor kerstsfeer. Dat kan gebeuren bij een glaasje glühwein, wintersoep en hapjes.
  De inkom is gratis.
 • om 19u30 gaat KWB-Zichem van start met verschillende workshops ‘Oosters koken’ in Zaal Munte. Deelnameprijs: 4 euro per persoon en per workshop. Voor KWB-leden is dat 2 euro. Of er nog plaatsen vrij zijn, verneem je door te bellen naar 0475/41 92 02.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘Woman at War’ gedraaid. Een muzieklerares leidt een dubbel leven als gepassioneerde milieuactiviste. Een klein meisje wacht in Oekraïne op haar voor adoptie. De entree is gratis.

Woensdag 12 december

 • om 20u30 wordt in den Amer te Diest ‘Risjaar Drei’ opgevoerd door het Toneelhuis. In het oorspronkelijke werk schiep Shakespeare één van de meest memorabele monsters uit de literatuur. Op de scène herken je o.a. Peter van den Begin, Jan Decleir en Mieke De Groote. De vertoning is uitverkocht.

Donderdag 13 december

 • tussen 18 en 20u. kan je de kerstmagie opsnuiven in het kasteel van Duras te Sint-Truiden. Entree: 16 euro.
 • om 19u. geeft regisseur Stefaan Van Brabandt in den Egger te Scherpenheuvel een voorbespreking van het stuk ‘Marx’. De voorstelling zelf wordt om 20u. gebracht door de Verwondering en het Zuidelijk Toneel met in de hoofdrol Johan Heldenbergh. Er wordt gepeild naar waarin Karl Marx heeft gelijk gekregen – en waarin hij zich heeft vergist. Entree: 17 euro.
 • om 19u15 overloopt Jef Abbeel in de Rietbron te Halen de geschiedenis van Rusland door de eeuwen heen tot nu met Poetin als machthebber. Entree: 8 euro.
 • om 19u45 concerteert Sarah Ferri & String Quartet in de Sint-Gangulfuskerk te Sint-Truiden tijdens de Churchestoer. Het evenement is evenwel uitverkocht.
 • om 20u. brengt Arnout Van den Bossche ‘Burn-out voor beginners’ in het Loo te Tessenderlo. Zowat alle archetypes van de werkvloer passeren de revue: de seut, de bemoeial, de chef met flauwe moppen en de zwartwerkende collega. De theatershow is uitverkocht.

Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 december

 • om 20u. voert toneelgezelschap Lido Waanrode de komedie ‘Pak de poen’ op in den Hoek te Kortenaken. Alain komt thuis met een vreemde koffer. In plaats van een broodje met choco zit er 10 miljoen euro in… Kaarten aan 9 euro  via toneel.lido@gmail.com. – of op 0486/71 13 58.

Vrijdag 14 december

 • om 14u. wordt in Cinema Cameo in Sint-Truiden de film ‘De Collega’s 2.0’ vertoond. Alexander wordt het nieuwe diensthoofd, maar stoot meteen op onverschilligheid en verzet. Als ultieme redmiddel neemt hij hen voor een weekend mee op teambuilding…
  Een ticket kost 6 euro.
 • om 19u. vertrekken Wiske Strik, Finne de Doos en Pieje Pek aan de Grote Markt in Diest voor een tocht vol sagen en legenden uit de tijd dat de duivels nog kwamen kaartspelen en de heksen op hun bezemsteel door de lucht kliefden. Deelnameprijs: 5 euro – kinderen tot 12 jaar gratis. Reservatie is verplicht via toerismereservatie@diest.be – tel. 013/35 32 74.
 • vanaf 19u. organiseert De Bremberg uit Diest, een secundaire school voor leerlingen met een mentale beperking, een kerstmarkt. Je vindt er gezelligheid bij een hapje en een drankje. Daarnaast worden zelfgemaakte cadeautjes en kerstspulletjes verkocht. De Brembergband luistert de avond muzikaal op. Verder zorgt dansgroep ‘De lustige country dancers’ uit Tervant voor een gastoptreden. Tot 22u. kan je ook de werkjes van de leerlingen bewonderen.
 • om 20u. brengt Free Souffriau in den Egger te Scherpenheuvel ‘Goud, wierook en mirre’. Ze heeft daarvoor kerstklassiekers in een eigentijds jasje gestoken – maar ze zingt ook enkele nagelnieuwe nummers. Een ticket kost 21 euro.
 • om 20u30 is Michael Van Peel te gast in den Amer te Diest met ‘Van Peel overleeft 2018’. Wat gisteren nog potsierlijke satire was, is vandaag banale realiteit. De voorstelling is uitverkocht.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Sweet Country’ gedraaid. De film speelt zich af anno 1929. In tegenstelling tot vele andere blanken gaat predikant Fred respectvol om met de Aboriginals. Maar zijn nieuwe buurman – een ex-militair die wordt aangesteld als stationschef – blijkt in het geheel geen respect te hebben voor mensen met een andere huidskleur. Een ticket kost 6 euro.
 • VOLLEYBAL – dames: om 20u.: Molenstede – Tienen B //
  VOETBAL: om 20u30: Hasselt – Spouwen-Mopertingen //

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december

 • organiseren Diest Handelt en het Roemenië Comité een kerstmarkt op en rond de Kaai. Die is toegankelijk op vrijdag van 17 tot 23u. – en op zaterdag en zondag tussen 13 en 23u. Je kunt er handgemaakte artikelen en cadeautjes op de kop tikken. Uiteraard ontbreken ook het kerstbier en de jenever niet! Vrijdag treedt de Lou Marvin Band op.
 • organiseert Herk FC mosseldagen in het clubhuis. Op het menu staan ook stoofvlees, een halve haan, hamburger en een vegetarische schotel. Je kunt ervoor inschrijven langs hayen@telenet.be of via 0479/62 87 62.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 december

 • om 20u30 brengt het KVT de laatste opvoeringen van ‘Mijn vrouw zit op Kreta’ in het KVT-Theater te Diest. Terwijl Ben zijn vrouw uitzwaait die op vakantie vertrekt, valt de deur van het appartement achter hem dicht. Er zit niets anders op dan bij de nieuwe buren aan te bellen… Reserveer op kvt.be.

Zaterdag 15 december

 • tussen 6u30 en 15u. kan je vanuit de Sint-Norbertuszaal op de Blauberg te Herselt beginnen aan de Wintertocht. Deze traditionele afsluiter van het wandeljaar en van de Harten Vijf-trofee wordt door de Grashoppers georganiseerd. Om deel te nemen aan de afgepijlde tocht van 6, 10, 12, 16, 20, 25, 30, 42 of 50 km betalen federatieleden 1,10 euro. Voor niet-leden is dat1,50 euro – en kinderen tot 12 jaar stappen gratis mee. Voor meer informatie ben je welkom bij Jan Van Schil op 0499/75 60 13.
 • van 10 tot 12u. is het – voor kinderen van 5 tot 12 jaar – knutseltijd in het Kerstcafé van het Elisabethgasthuis te Diest. Deelnemen kost 3 euro. Graag inschrijven op toerisme@diest.be.
 • van 17 tot 23u. organiseert Jeugdhuis De Zwik uit Molenbeek-Wersbeek een kerstmarkt. Je kunt er proeven van glühwein, jenever en soep. Om 22u. is er een optreden van de covergroep Tragic Magic.
 • om 18u15 biedt harmonie De Gilde in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Sint-Truiden een kerstconcert aan met muziek die een link heeft met de stad. Het motto daarvan is ‘Kerst met Charles Dickens’.
 • om 20u. presenteert filmproducent Steve De Roover in den Egger te Scherpenheuvel zes kortfilms t.v.v. kattentehuis Vergeet-Me-Nietje. Zo wil hij het asiel steunen dat zich over die dieren ontfermt. Kaarten te verkrijgen via den Egger. De inkom is 9,50 euro – een drankje inbegrepen.
 • om 20u. nodigt fanfare de Mottegalm je in zaal den Akker te Rillaar uit voor een kerstconcert. Je bent er eveneens getuige van een optreden van Daily Sun en van Caro en Ronny Van Cauwenbergh.
 • om 20u15 brengt the JL Band een eerbetoon aan James Last in de Markthallen te Herk-De-Stad. Tickets in voorverkoop aan 17 euro zijn te reserveren aan de balie of op demarkthallen.be. Telefonisch kan dat op 013/35 99 50.
  De avond zelf betaal je 19 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar werd de prijs bepaald op 8 euro.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: KFC Diest – Rode De Hoek // Halen – Thor Hasselt //
  – om 20u.: Keiberg – Holsbeek //
  BASKETBAL – heren:
  – om 18u.: Aarschot B – Kontich //
  – om 20u30: Aarschot – Sprimont // Clem Scherpenheuvel – Borgerhout B // Tienen – Toyota Wouters Diest
  BASKETBAL – dames: om 16u.: Aarschot – Merchtem //
  – om 18u15 : Clem Scherpenheuvel – Notre Dame Leuven //

Zaterdag 15 en zondag 16 december

 • van 13 tot 17u. geeft Jan Maes kookdemonstraties in het Kerstcafé van het Elisabethgasthuis te Diest met zijn concept Bacari.
  De toegang is gratis.

Zondag 16 december

 • tussen 8 en 10u. kan je op stap vanuit de Griffel te Tessenderlo voor een winterwandeling met ontbijt. Voor deelname aan de tocht van ± 5 km betaal je 5 euro. Vooraf inschrijven kan tot donderdag 13 december in de Griffel.
 • om 10u. vertrekt aan Op ’t Hof te Scherpenheuvel een ochtendwandeling van de Hondenvrienden. Van 11u30 tot 13u30 kan je genieten van spaghetti of van een croque. Inschrijven kan tot dinsdag 11 december via hondenvrienden@telenet.be – tel. 0499/39 12 19.
 • vanaf 10u15 wordt in Gerhagen-Tessenderlo de Looise een recreatieve Winterjogging georganiseerd van 4, 8 en 12 km. Die is uitgetekend op onverharde wegen en gaat van start aan de Zavelberg. Deelnameprijs: 2 euro.
 • om 10u45 vertrekt aan de voetbalkantine van Verbroedering Loksbergen de Hagelandcross voor veldrijders met een beperking.
  Ze kunnen ter plaatse inschrijven. Voor het publiek is er gratis inkom.
 • om 11u. brengen Mandoline Man & Ansatz Der Maschine een aperitiefconcert in de Sint-Antoniuskerk van Langdorp. Voor het repertoire laten ze zich inspireren door manuscripten en oude liedboeken uit het Hageland. Inkom: 10 euro.
 • om 11u. concerteert volksgroep Ancolie in ’t Steviafabriekske te Aarschot. Op het programma staan poëzie en brieven van Herman De Coninck, die geïllustreerd worden met bijpassende muziek. De toegang is gratis.
 • van 13u30 tot 18u. zijn de Wereldwinkels in het kader van eerlijke handel uitzonderlijk open voor koopjesjagers.
 • van 13u30 tot 22u. organiseert Clem Scherpenheuvel een kerstmarkt aan de Sporthal. Je kunt je er verwarmen aan jenever, schnaps, glühwein, choco of koffie. Vergeet ook niet van de pannenkoeken en cake te proeven!
 • om 13u30 vertrekt aan het Laer in Okselaar een kerstwandeling – afgerond met een gezellig samenzijn bij een hapje en een tapje.
 • om 14u. vertrekt in de Broekstraat te Halen een winterwandeling doorheen de Vallei van de Zwarte Beek als jaarafsluiting.
  Nadien babbelen de deelnemers nog wat na bij een houtvuurtje met een drankje in aanslag.
 • om 14u30 word je in de Sint-Augustinuskerk te Sint-Truiden verwelkomd voor ‘That’s Christmas to us’.
  Je reserveert via info@altebasso.be – of belt naar 0479/28 16 64. Entree: 13 euro
 • om 15u. presenteert Sinfonia Heist een kerstconcert in de Sint-Alfonsuskerk te Heist-op-den-Berg. Op het programma staan een aria van Johann Sebastian Bach en een variatie van bekende kerstliederen. Kaarten aan 15 euro zijn te verkrijgen via secretariaat@sinfoniaheist.be – tel. 0476/57 19 21.
 • VOETBAL: om 14u30:
  Averbode-Okselaar – Tielt-Winge // Scherpenheuvel – RWL Sport B // Rummen – Waanrode // Deurne – Zichem //
  Kortenaken – Roosbeek-Neervelp // FC Geetbets – Bunsbeek // Molenbeek – Meldert // Zelem – Winterslag //
  VOLLEYBAL – heren: om 15u.: Averbode B – Haacht B //

Maandag 17 december

 • vanaf 17u. vieren de Linderakkers hun Wintervakantiekermis in de spiegeltent op de Grote Markt van Diest. Om 16u. begint de kidsparty. Die wordt gevolgd om 17u. door een afterworkparty en om 20u. door een volksbal. De inkom is gratis.

Dinsdag 18 december

 • om 20u15 is Stijn Meurus met ‘Tirade 3’ te gast in De Bogaard te Sint-Truiden. Een ticket van 16 euro kan besteld worden op debogaard.be – tel. 011/70 17 00.
 • om 20u15 kan je in Cinema Cameo te Sint-Truiden gratis gaan kijken naar ‘Shoplifters’. Een gezin van kleine criminelen kidnapt een jong meisje om haar te redden van verwaarlozing door haar echte ouders…
 • om 20u30 brengen Ultima Vez & Seppe Baeyens ‘Invited’ in den Amer te Diest. Met dans als woordenloze taal wil laatstgenoemde binnen beperkte tijd en ruimte een gemeenschap stichten waarbij de grenzen tussen cast en publiek vervagen. Uitverkocht.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • luister je – op zondag tussen 18 en 20u. – op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor het kerstconcert van de harmonie Heren van Zichem op zaterdag 22 december om 19u. in den Egger te Scherpenheuvel. Wereldbekende melodieën brengen je in stemming. Na de pauze swingen Pop on the Rocks met klassiekers en nieuwe hits. Kaarten in voorverkoop van 8 euro zijn te bestellen via info@herenvanzichem.be.
 • kan al tickets bekomen voor een voorstelling van ‘Drinken de goden Duvel?’ in Den Akker te Rillaar door het Rillaars Amateur Theater. Er wordt gespeeld op zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 januari om 20u. Op zondag 13 januari is er een voorstelling om 14u30. De toegangsprijs bedraagt 7 euro voor een volwassene en 4 euro voor een kind tot en met 11 jaar. Reserveren kan via rillaarsamateurtheater.be.
 • zijn kaartjes verkrijgbaar voor ‘Op de koffie met Danny Fabry’. Dat vindt plaats op 25 januari, 22 februari en 22 maart in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt ervoor terecht op www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor de uitreiking van de MIA’s in Paleis 12 in Brussel. The Scabs ontvangen daar op 7 februari een Lifetime Achievement Award. Je stuurt een mail naar mias.tickoweb.be.
 • kan je inschrijven voor de Prinsenkwis die op vrijdag 15 februari wordt georganiseerd in de polyvalente zaal van het voormalige Atheneum te Diest voor ploegen tot 5 personen. Eén van hen moet een band hebben met het atheneum. Inschrijven hiervoor kan met een mailtje naar vanhelmontp@gmail.com met vermelding van de ploegnaam. Er is plaats voor 50 ploegen.
 • kan je sponsoren voor de MS Run van 21 april in Scherpenheuvel. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest na storting op BE27 454009710173 van de Landelijke Gilde van Scherpenheuvel – met vermelding van “MS run2-2019”.

Tot en met…

 • 16 december exposeert Rosa Verloop in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt er gratis terecht van maandag t/m donderdag van 9 tot 17u. (op maandag zelfs tot 19u.). Op vrijdag en op zondag is dat enkel van 14 tot 17 u. Deze Nederlandse kunstenares gebruikt nylonkousen om bijna buitenaardse wezens te creëren die lijken op mensen.
 • 16 december kan je inschrijven voor het kerstfeest dat op maandag 24 december wordt aangeboden door Conny Valvekens van Buurthuis Onder Ons. Dat begint om 18u. in De Hemmekes te Zichem. Mensen uit Scherpenheuvel-Zichem kunnen er terecht voor een aperitief, een maaltijd en voor een gezellige babbel. Het feest is gratis en wordt gesponsord door mensen met het hart op de juiste plaats. Je schrijft in door te bellen naar 0499/13 55 61. Minder mobiele mensen kunnen worden opgehaald. Laat dat wel tijdig weten!
 • 19 december kan je inschrijven voor de Sharp Running Events. Deze kerstmarathon wordt gelopen op woensdag 26 december in Scherpenheuvel en vertrekt om 10u. aan de Lobbense Molenweg. Het parcours volgt rondjes van 5,2 km door het Zichemsveld. Wie vooraf intekent via sharprunningsevents@gmail.com, betaalt 15 euro. Ter plaatse is dat 20 euro.
 • 24 december zijn twee singles te koop die leerlingen van het atheneum KAMSA uit Aarschot hebben opgenomen t.v.v. de Warmste Week. Ze zijn verkrijgbaar via iTunes, Spotify, Playstore, Applemusic, Amazon en Deezer.
 • 30 december loopt in het Stedelijk Museum te Aarschot de tentoonstelling ‘Wederopbouw tijdens en na WO I’. Het plan van aanleg werd in 2014 gerestaureerd en staat centraal op de expo. Verder zie je er originele postkaarten en afbeeldingen van de stad vóór, tijdens en na de vernielingen. Het museum is toegankelijk van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 en tussen 13u. en 16u30. Op zaterdag en zondag is dat van 14 tot 18u.
 • 30 december loopt in galerij Esschius aan de Begijnhofpoort in Diest de tentoonstelling ‘Out of Emptiness’ met werk van Eline ’t Sant, Mireille Robbe en Martyn Lucas. Het evenement is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18u. – of na afspraak op 0475/57 23 07.
 • 30 december exposeren Lieve en Berthy Stas schilderijen in het gemeentehuis van Bekkevoort. Berthy is wellicht beter bekend als de schrijfster Ina Stabergh. Voor deze tentoonstelling ligt er speciaal een boek waarin bezoekers herinneringen, anekdotes of een inspirerende zin kunnen noteren. Hiermee gaan de zussen later creatief aan de slag. Het gemeentehuis – en dus ook de tentoonstelling – is open op werkdagen van 9 tot 12u., op woensdag ook van 13u30 tot 15u30 en donderdag van 17 tot 20u. Het gemeentehuis is gesloten op 24,25,26 en 31 december.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.
 • 6 januari kan je in den Egger te Scherpenheuvel gaan kijken naar de tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog’.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

 Categorie: Nieuws