Radio Demerstad wenst jou een fijne overstap toe van oud naar nieuw!

Zaterdag 29 december

 • vanaf 19u. is er op de Grote Markt van Aarschot gratis toegang voor Rootstown Winter Rumble.

Zaterdag 28 en zondag 30 december

 • van 10 tot 17u. is in Karteria te Diest een rommel- en brocantemarkt toegankelijk. Inkom 2 euro, maar gratis voor kinderen tot 12 jaar. Een gratis bus pendelt van het station heen en terug naar Karteria.
 • om 20u. brengt het Betsers Miniatuur Theater in de Singel te Geetbets het kerstspel ‘Kerstmis op boszicht’. Een vrije gift geldt als toegang.

Zondag 30 december

 • komt de echte Coca-Cola Kersttruck naar Aarschot. Er zijn dus twee Kerstmannen van de partij!

Maandag 31 december

 • tussen 9u30 en 13u. kunnen de kinderen aan de IJzerlaan te Scherpenheuvel komen ‘koekenzingen’. Aan de stand, die open blijft tot 13u., zijn gratis hapjes en drankjes te verkrijgen. Het geheel wordt georganiseerd door het Loboscomité.
 • van 12 tot 14u. is er nieuwjaarszingen in Groot-Kortenaken aan de jeugdlokalen van Kortenaken, Waanrode, Kersbeek en Hoeleden.
  Je wordt getrakteerd op gratis pannenkoeken.
 • om 14u. vertrekt aan het begijnhof van Sint-Truiden een stiltewandeling. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt even gemediteerd. Deze gratis activiteit is bedoeld als een stille oproep tot vrede en verdraagzaamheid.
 • van 14 tot 16u. kan je op de Markt van Tessenderlo gratis deelnemen aan het nieuwjaarszingen. Je wordt getrakteerd op een kopje warme chocomelk.
 • vanaf 20u. stappen de Verenigde Vrienden in de Stips te Testelt van oud naar nieuw met dj Dynamite. Om 23u. en om 1u. verzorgt Jonathan een gastoptreden. De innerlijke mens kan je versterken met gratis hapjes.
 • vanaf 23u. stap je van oud naar nieuw op de Grote Markt in Diest met een lichtshow en een dj-party. De toegang is gratis.

Dinsdag 1 januari

 • om 20u. zetten de Verenigde Vrienden in de Stips te Testelt 2019 in met the 60’s Band.

Woensdag 2 januari

 • om 14u. draait Rafke Girafke in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Rosie en Mousa’. Rosie leert na een verhuis veel andere mensen kennen. Mousa, die in het appartement boven haar woont, neemt Rosie op sleeptouw door de buurt…Volwassenen betalen 5 – en kinderen 4 euro.
 • organiseert Rafke Girafke in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Tijgertje en de andere dieren’. Je krijgt vier korte verhalen te zien met in de hoofdrol dieren die zich uit allerlei hachelijke situaties weten te redden. Soms met een vleugje ernst, maar meestal heel grappig. Volwassenen betalen 5 en kinderen 4 euro. De film begint om 16u., maar vanaf 15u. kan je vrijblijvend komen knutselen.
 • van 20 tot 22u. is het Madammencafé open in Even Genieten op het Dorpsplein te Kortenaken. Je kunt er simpelweg wat komen bijkletsen, maar je kunt evengoed een handwerkje meebrengen of deelnemen aan een mini-workshop of aan een gezelschapsspel.

Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 januari

 • organiseert tafeltennisclub PW Diest in het Peter Dorlandcentrum een nieuwjaarstafeltenniskamp voor kinderen vanaf 6 jaar. Iedereen wordt volgens niveau ingedeeld in groepjes. De kinderen worden verder geanimeerd met onder meer toernooitjes en een quiz. Er is kinderopvang voorzien van 8 tot 17u. De deelname kost 45 euro. Daarin zijn ook begrepen: 2 drankjes per dag en pannenkoeken op de slotdag. Op de slotdag krijgt iedere deelnemer omstreeks 15u45 een medaille of trofee.

Donderdag 3 januari

 • van 16u30 tot 22u. vindt in ’t Klaverke te Schoonderbuken een ruilbeurs van champagnecapsules plaats. De toegang is gratis.
 • om 19u. opent jeugdcentrum De Klinker te Aarschot de deuren voor ‘New year, new me’ voor goede voornemens om écht vol te houden!

Vrijdag 4 januari

 • kunnen 50+ers gratis op stap van de O.-L.-Vrouw van Fatimakerk te Langdorp naar Varenwinkel – heen en terug. Afspraak tegen 13u30 aan de kerk.
 • vanaf 20u. organiseert de Sint-Sebastiaansgilde in De Sigaret aan de Graanmarkt te Diest een oefenschieting in handboogschieten. De deelname is gratis.

Zaterdag 5 januari

 • om 16u. gaat de Loterbol open in de Michel Theysstraat te Diest. Tijdens de rondleiding verneem je meer over de productie van o.a. Roodebol, Loterbol, Tuverbol en Sint-Jan. Groepen spreken bij voorkeur op voorhand af via loterbol@skynet.be.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: RWL Sport B – Rummen // Sparta Schaffen – Tielt-Winge B // Bekkevoort B – Averbode-Okselaar B //
  Thes Sport Tessenderlo B – Gestel/
  – om 20u.: Donk – Hamont //
  BASKETBAL
  – heren: om 20u30: Clem Scherpenheuvel – Kontich //
  – dames: om 18u15 : Clem Scherpenheuvel – Merchtem //

Zaterdag 5 en zondag 6 januari

 • presenteert fanfare St-Hubertus in de Gildezaal te Schaffen haar nieuwjaarsconcert. Zaterdag begint het evenement om 20u. en zondag om 14u30. Inkom: 10 euro.

Zondag 6 januari

 • van 9u. tot 17u30 vindt in de Stadsfeestzaal van Aarschot een internationale strip-, platen-, cd- en dvd-beurs plaats bij een droogje en een natje.
 • tussen 10u30 tot 12u30 gaan de vormelingen van Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek, Kapellen, Wever en Zuurbemde uur sterzingen ten voordele van Sant’Egidio. Dat is een organisatie die overal ter wereld een kersttafel voor minderbedeelden dekt. Na afloop krijgen de kinderen pannenkoeken en chocolademelk voorgeschoteld.
 • om 10u. opent de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten in het begijnhof van Diest.
 • om 11u. nodigt het Harmonieorkest Herk-de-Stad je in De Markthallen uit op zijn nieuwjaarsaperitiefconcert. Enerzijds grijpen ze terug naar het hedendaagse repertoire en anderzijds besteden ze aandacht aan de klassiekers. Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Eén aperitief is inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Je kunt ze bestellen op 013/55 43 57 of via lilianesere@hotmail.com.
 • om 11u. kan je in het Loo te Tessenderlo luisteren naar het nieuwjaarsconcert van de harmonie Tessenderlo. Je kunt er de muziek combineren met een hapje en een drankje. Een kaartje kost 10 euro en kan besteld worden via harmonietessenderlo@gmail.com.
 • om 11u. biedt het gemeentebestuur van Diest op de Grote Markt een nieuwjaarsdrink aan. Je kunt klinken op 2019 met o.a. een Gildebier, jenever, fruitsap of bubbels. De handelaars openen hun winkel vanaf 12u.
 • om 11u. zijn alle inwoners van Glabbeek welkom op het dorpsplein van Bunsbeek voor een nieuwjaarsdrink. In de houten kerststalletjes wachten gezellige drank- en eetstandjes met jenever, glühwein, cava, warme chocolademelk en versnaperingen.
 • tegen 13u. kom je naar het Bezoekerscentrum Halve Maan aan de Omer Vanaudenhovelaan te Diest voor een roofvogelteldag. Het ligt in de bedoeling om in het Webbekoms Broek de roofvogels, meeuwen en de kieviten te inventariseren.
 • om 15u. brengt de Silte in de Bogaard te Sint-Truiden de dansvoorstelling ‘Overtreffende trap’. Ouders en hun kids vanaf 4 jaar willen elkaar overtreffen.
 • wordt in Zoutleeuw Stak-het-Oep georganiseerd bij gedoofde lichten. Op het programma staan uitgeholde bieten, een levende kerststal, warme wijn en chocolademelk, straattheaterartiesten en het optreden van de kinderfanfare. Vanaf 18u. beslist de jury over wie de mooiste groep, de mooiste biet en de mooiste Driekoningen vertegenwoordigt. Om 19u. gaat de tocht door de straten van Zoutleeuw van start.
 • tussen 18 en 20u. luister je op Radio Demerstad opnieuw naar het Sportcafé.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: RWL Sport A – KFC Perk // Tielt-Winge – Nossegem // Testelt – Zoutleeuw // Meensel-Kiezegem – Kortenaken //
  Scherpenheuvel – Langdorp // Zelem – Breugel // Waanrode – Glabbeek // Zichem – Begijnendijk //
  Herk FC – Beringen // Linkhout – Kadijk // Lummen – Ham United // Loksbergen – Halve Weg Zonhoven //
  – om 15u.: VC Bekkevoort – Hoegaarden //
  VOLLEYBAL – heren: om 16u.: Averbode A – Averbode B //

Dinsdag 8 januari

 • om 20u15 kan je in Cinema Cameo te Sint-Truiden gratis gaan kijken naar ‘Utoya – 22 july’. De 18-jarige Kaya probeert op 22 juli 2011 de aanslagen door een zwaarbewapende rechts-extremist op het Noorse eiland Utøya te overleven – en trekt op zoek naar haar zus.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • kan je je aanmelden voor de reeks ‘6 lessen Disco Swing’. Die gaat van start op zaterdag 12 januari om 18u. bij Optimi in Zichem. Voor meer info ben je welkom op danscluboptimi@skynet.be – of bij Raymond Van de Weyer op 0473/35 42 06.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor ‘Drinken de goden Duvel?’ door het Rillaars Amateur Theater in Den Akker te Rillaar. Je kunt ervoor terecht op zaterdag 12 januari om 20u. en op zondag 13 januari om 14u30 – evenals op vrijdag 18 en op zaterdag 19 januari om 20u. Theo komt compleet teut een café binnen en beweert dat hij god is… Volwassenen betalen 7 en kinderen tot en met 11 jaar 4 euro. Reserveren via rillaarsamateurtheater.be of op 0485/72 81 40!
 • zijn kaartjes verkrijgbaar voor ‘Op de koffie met Danny Fabry’. Dat vindt plaats op 25 januari, 22 februari en 22 maart in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt ervoor terecht op www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.
 • kan je inschrijven voor de RDP-Quiz die op zaterdag 26 januari geprogrammeerd staat in Dancehall Diest aan de Nijverheidslaan voor ploegen tot 5 personen. Deelname: 25 euro. Je stuurt een mailtje naar RDPQUIZ@outlook.com met vermelding van de naam van de ploeg en van die van de kapitein.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor de uitreiking van de MIA’s in Paleis 12 in Brussel. The Scabs ontvangen daar op 7 februari een Lifetime Achievement Award.
  Je stuurt een mail naar mias.tickoweb.be.
 • kan je inschrijven voor de Prinsenkwis die op vrijdag 15 februari wordt georganiseerd in de polyvalente zaal van het voormalige Atheneum te Diest voor ploegen tot 5 personen. Eén van hen moet een band hebben met de school. Inschrijven hiervoor kan met een mailtje naar vanhelmontp@gmail.com met vermelding van de ploegnaam. Er is plaats voor 50 ploegen.
 • kan je sponsoren voor de MS Run van 21 april in Scherpenheuvel. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest na storting op BE27 454009710173 van de Landelijke Gilde van Scherpenheuvel – met vermelding van “MS run2-2019”.

Tot en met…

 • 31 december kan je in de Theofiel De Beckerstraat te Aarschot op bezoek bij de Kerstman. In het Santafé kan je iets drinken. Voor de kinderen is er een boekenhoekje geïnstalleerd.
 • 31 december wordt in Scherpenheuvel-Zichem de openluchttentoonstelling ‘Hoop en Vrede – een nieuw begin’ georganiseerd. Op acht locaties in de fusiegemeente zijn uitvergrote foto’s te zien i.v.m. het einde van WO I en van de wederopbouw.
 • 6 januari van 13 tot 17u. zijn in de Allerheiligenkapel te Diest kerststallen te bewonderen uit alle werelddelen. Let wel: op nieuwjaarsdag is de tentoonstelling gesloten.
 • 6 januari kan je in den Egger te Scherpenheuvel gaan kijken naar de tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog’.
 • 28 februari kan je in het Lomak aan de Markt in Tessenderlo gratis een kijkje nemen op de tentoonstelling van lichtkunstenaar Peter Snijder.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”.
Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws