In deze eerste editie wensen wij alle verenigingen van onze regio heel veel succes toe in wat ze ondernemen en betuigen hierbij graag de gratis steun van Radio Demerstad in 2019!
de directie en medewerkers

Zaterdag 5 januari

 • om 16u. gaat de Loterbol open in de Michel Theysstraat te Diest. Tijdens de rondleiding verneem je meer over de productie van o.a. Roodebol, Loterbol, Tuverbol en Sint-Jan. Groepen spreken bij voorkeur op voorhand af via loterbol@skynet.be.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: RWL Sport B – Rummen // Sparta Schaffen – Tielt-Winge B // Bekkevoort B – Averbode-Okselaar B //
  Thes Sport Tessenderlo B – Gestel //
  – om 20u.: Donk – Hamont //
  BASKETBAL – heren: om 20u30: Clem Scherpenheuvel – Kontich //
  BASKETBAL – dames: om 18u15 : Clem Scherpenheuvel – Merchtem //

Zaterdag 5 en zondag 6 januari

 • presenteert fanfare St-Hubertus in de Gildezaal te Schaffen haar Nieuwjaarsconcert. Zaterdag begint het evenement om 20u. en zondag om 14u30. Inkom: 10 euro.

Zondag 6 januari

 • van 9u. tot 17u30 vindt in de Stadsfeestzaal van Aarschot een internationale strip-, platen-, cd- en dvd-beurs plaats. Er zijn ook een droogje en een natje te verkrijgen.
 • tussen 10u30 tot 12u30 gaan de vormelingen van Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek, Kapellen, Wever en Zuurbemde uur sterzingen ten voordele van Sant’Egidio. Dat is een organisatie die wereldwijd een kersttafel dekt voor minderbedeelden. Na afloop krijgen de kinderen pannenkoeken en chocolademelk voorgeschoteld.
 • om 10u. opent de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten in het begijnhof van Diest.
 • om 11u. nodigt het Harmonieorkest Herk-de-Stad je in De Markthallen uit op zijn nieuwjaarsaperitiefconcert. Enerzijds grijpen ze terug naar het hedendaagse repertoire en anderzijds besteden ze aandacht aan de klassiekers. Kaarten kosten in voorverkoop 9 euro, aan de kassa betaal je 11 euro. Eén aperitief is inbegrepen. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Je kunt ze bestellen op 013/55 43 57 of via lilianesere@hotmail.com.
 • om 11u. kan je in het Loo luisteren naar het nieuwjaarsconcert van de harmonie van Tessenderlo. Je kunt er de muziek combineren met een hapje en een drankje. Een kaartje kost 10 euro en kan besteld worden via harmonietessenderlo@gmail.com.
 • om 11u. biedt het gemeentebestuur van Diest op de Grote Markt een nieuwjaarsdrink aan. Je kunt klinken op 2019 met o.a. een Gildebier, jenever, fruitsap of bubbels. De handelaars openen hun winkel vanaf 12u.
 • om 11u. zijn alle inwoners van Glabbeek welkom op het dorpsplein van Bunsbeek voor een nieuwjaarsdrink. In de houten kerststalletjes wachten gezellige drank- en eetstandjes met jenever, glühwein, cava, warme chocolademelk en versnaperingen.
 • tegen 13u. kom je naar het Bezoekerscentrum Halve Maan aan de Omer Vanaudenhovelaan te Diest voor een roofvogelteldag. Het ligt in de bedoeling om in het Webbekoms Broek de roofvogels, meeuwen en de kieviten te inventariseren.
 • om 15u. vindt in de Bogaard te Sint-Truiden ‘Overtreffende trap’ plaats door De Silte. In deze dansvoorstelling proberen ouders en de kids vanaf 4 jaar elkaar te overtreffen.
 • wordt in Zoutleeuw Stak-het-Oep georganiseerd bij gedoofde lichten. Op het programma staan uitgeholde bieten, een levende kerststal, warme wijn en chocolademelk, straattheaterartiesten en het optreden van de kinderfanfare. Vanaf 18u. beslist de jury over wie de mooiste groep, de mooiste biet en de mooiste Driekoningen vertegenwoordigt. Om 19u. gaat de tocht door de straten van Zoutleeuw van start.
 • tussen 18 en 20u. luister je op Radio Demerstad opnieuw naar het Sportcafé.
 • VOETBAL:
  – om 14u30: RWL Sport A – KFC Perk // Tielt-Winge – Nossegem // Testelt – Zoutleeuw // Meensel-Kiezegem – Kortenaken //
  Scherpenheuvel – Langdorp // Zelem – Breugel // Waanrode – Glabbeek // Zichem – Begijnendijk // Herk FC – Beringen // Linkhout – Kadijk // Lummen – Ham United // Loksbergen – Halve Weg Zonhoven //
  – om 15u.: VC Bekkevoort – Hoegaarden //
  VOLLEYBAL – heren: om 16u.: Averbode A – Averbode B //

Maandag 7 januari

 • overhandigt de Vaderlandslievende Vereniging NSB afdeling Groot-Kortenaken een uniek herdenkingsbeeldje aan het gemeentebestuur. Het beeldje ‘ComingWoldRememberMe’ verwijst naar elk slachtoffer dat in WO I in ons land het leven liet. Het krijgt een mooi plaatsje toebedeeld in het gemeentehuis.

Dinsdag 8 januari

 • om 20u15 kan je in Cinema Cameo te Sint-Truiden gratis gaan kijken naar ‘Utoya – 22 july’. De 18-jarige Kaya probeert op 22 juli 2011 de aanslagen door een zwaarbewapende rechts-extremist op het Noorse eiland Utøya te overleven – en trekt op zoek naar haar zus.

Woensdag 9 januari

 • om 10u. vertrekt aan Ezelboerderij De Hoef te Messelbroek een stiltewandeling.
 • om 20u. opent het Madammencafé in Even Genieten aan het Dorpsplein in Kortenaken. Je kunt er wat bijkletsen, aan een gezelschapsspel deelnemen en/of een handwerkje meebrengen.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Ni Juge, Ni Soumise’ vertoond. De prent laat je getuige zijn van criminele onderzoeken, getuigenverhoren en inspecties van de plaatsen delict… Een ticket kost 6 euro.

Donderdag 10 januari

 • om 20u. brengt William Boeva zijn theatershow ‘Reset’ in den Egger te Scherpenheuvel.
 • om 20u. kan je in de UGC-cinema te Aarschot gratis gaan kijken naar ‘Loro’. Het filmdrama volgt de allesbehalve doodgewone levensloop van Silvio Berlusconi.
 • om 20u15 geven the Scabs een try-out van hun show ‘Forty years’. Uitverkocht!

Vrijdag 11 januari

 • om 20u. wordt de theaterklassieker ‘Ladies Night’ opgevoerd in den Egger te Scherpenheuvel. Na de sluiting van hun fabriek gaan enkele werkmakkers uit de kleren om geld in te zamelen – wat tot hilarische situaties leidt. Je ziet een topcast van zes mannen aan het werk. Met name: Jo Hens, Bart Van Avermaet, Ivan Pecnik, Chris van Espen, Sergej Lopouchanski en Marc Lauwrys. Een basisticket kost 22 euro.

Zaterdag 12 januari

 • om 14u. vindt in de Stadsfeestzaal van Aarschot de eerste carnavalszitting plaats. Om 20u11 gaat de Nacht der Prinsen van start. Voor de ambiance zorgen het combo van Luc Caals en tal van gastoptredens.
 • om 18u. gaat bij dansclub Optimi in Zichem een speciale lessenreeks van start met als motto ‘6 lessen Disco Swing’. Voor meer info ben je welkom op danscluboptimi@skynet.be – of bij Raymond Van de Weyer op 0473/35 42 06.
 • om 19u30 begint in zaal Concordia te Testelt een algemene kennisquiz – een organisatie van JMA Muzeland.
 • om 19u30 vertrekt aan het begijnhof een gratis wandeling voor ‘Sint-Truiden by lights’. Wie wil, kan onderweg een kopje soep drinken aan 3 euro. Je kunt inschrijven op 0472/48 16 01.
 • om 20u. gaat in den Egger te Scherpenheuvel de KWB-Quiz van start voor ploegen tot 6 personen. Deelname: 25 euro per ploeg. Elk team is zeker van een prijs. De opbrengst gaat naar het ALS-Laevers-Fonds. Inschrijven kan via info@kwb-schoonderbuken.be met opgave van de naam van de ploeg en haar vertegenwoordiger.
 • om 20u. komt Urbanus met zijn theatershow ‘Trecto Pnix’ naar het Loo te Tessenderlo.
 • om 20u. is Jens Dendoncker met zijn theatershow ‘Bang van Dendoncker’ te gast in de Bogaard te Sint-Truiden.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: KFC Diest – Borght-Humbeek // Langdorp – RWL Sport B // Koersel – Beringen //
  – om 20u.: Geel – Thes Sport Tessenderlo // Betekom – Sint-Lenaarts // Keiberg – KFC Perk //
  BASKETBAL – heren:
  – om 17u.: Hasselt B – Clem Scherpenheuvel //
  – om 20u30: Aarschot – Falco Gent //
  – om 20u45: Toyota Wouters Diest – Fenics Leuven //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Bevo Geetbets – Booischot C //

Zaterdag 12 en zondag 13 januari

 • voert het Rillaars Amateur Theater in Den Akker te Rillaar ‘Drinken de goden Duvel?’ op. Zaterdag begint de opvoering om 20u. en zondag om 14u30. Theo komt compleet teut een café binnen en beweert dat hij god is… Volwassenen betalen 7 en kinderen tot en met 11 jaar 4 euro. Reserveer via rillaarsamateurtheater.be of op 0485/72 81 40!

Zondag 13 januari

 • ben je tussen 9u30 en 17u. welkom op de rommelmarkt in de Stadsfeestzaal van Aarschot. De entreeprijs bedraagt 2 euro.
 • vanaf 9u30 kan je – samen met de plaatselijke blaaskapel en die van Poppel –gratis komen ‘Früshoppen’ in het Goor te Tessenderlo. De toegang is gratis, maar toch is reserveren op 0473/47 20 56 het veiligst.
 • tussen 14 en 18u. zijn alle inwoners van Tessenderlo in De Griffel gratis welkom voor de nieuwjaarsreceptie.
 • om 14u. stappen de Sint-Jorisvrienden van Motbroek naar Gemp. Tijdens de tocht van circa 7 km vestigen ze de aandacht op de O.L.V-kapel, het golfterrein, de holle wegen en op de ijzerzandsteen. In Gemp word je attent gemaakt op de voormalige brouwerij, het geklasseerde ‘brugske’ en de gerenoveerde Gempemolen. Afspraak voor deze gratis wandeltocht aan Parking ‘Bij Plas’ in de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge.
 • vanaf 14u30 kan je bij Averbode-Okselaar in het voetbalstadion aan de Sporthal in Averbode tijdens de wedstrijd van de A- en van de B-ploeg een jenevertje proeven. In de winterkroeg wordt gezorgd voor ambiance.
 • van 17 tot 19u. brengt Mario Pesic eigen werk en covers van o.a. John Hiatt, Nick Cave en Mink Deville in het Loodscafé te Aarschot. De toegang is gratis.
 • VOETBAL: om 14u30:
  – Aarschot – Bertem-Leefdaal // Averbode-Okselaar – Bekkevoort // Zelem – Boxberg // Scherpenheuvel – Bunsbeek // Kortenaken – Waanrode // FC Geetbets – Testelt // Molenbeek – Halle // Deurne – Lubbeek B // Herk FC – Hoepertingen // Halen – Henis //
  VOLLEYBAL – heren: om 15u.: Averbode B – Wijgmaal B //

Maandag 14 januari

 • om 14u. heeft Christophe Busch het voor 55+ers in de Markthallen te Herk-De-Stad tijdens ‘Het pad van radicalisering’ over radicalisme, extremisme en terrorisme. Een ticket kost 5 euro.
 • om 20u15 leidt Simone Milsdochter met een satirisch essay in de hand haar publiek in de Bogaard te Sint-Truiden op bijna wetenschappelijke wijze door het universum der stommiteiten. Een ticket van 15 euro kan besteld worden op 011/70 17 00.
 • vanaf 18u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Op het nieuwe jaar wordt geklonken met bubbels en tapas! Ook familie en vrienden zijn welkom. Inschrijven is niet nodig.

Dinsdag 15 januari

 • om 20u. wordt in De Schuur te Tessenderlo ‘S.N.O.E.S’ opgevoerd. Els Libotte brengt een aparte dame van een zekere leeftijd ten tonele. Entree: 12 euro.

Momenteel…

 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • tussen 18 en 20u. luister je op Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor ‘Drinken de goden Duvel?’ door het Rillaars Amateur Theater in Den Akker te Rillaar. Je kunt er nog voor terecht op vrijdag 18 en op zaterdag 19 januari om 20u. Theo komt compleet teut een café binnen en beweert dat hij god is… Volwassenen betalen 7 en kinderen tot en met 11 jaar 4 euro. Reserveren via rillaarsamateurtheater.be of op 0485/72 81 40!
 • kan je bij toneelgezelschap Uilenspiegel reserveren voor ‘Van de brug af gezien’. Dat wordt opgevoerd in het Uilenspiegeltheater te Diest tussen 18 jan. en 1 feb. Reserveren kan via info@uilenspiegel.nu – tel. 013 31 27 62.
 • kan je reserveren voor de eetdag die KWB-Okselaar organiseert op zaterdag 19 januari in het Laer. Van 11u30 tot 14u. en tussen 16 en 19u. kan je er terecht voor mosselen, stoofvlees, videe en veggieburger. Voor de kinderen is er ook curryworst. Dat gebeurt via luc.didden@skynet.be – of 0479/26 97 06.
 • kan je intekenen voor een cursus voor beginnende imkers. Die start zaterdag 19 januari om 9u. in de bibliotheek van Bekkevoort en bestaat uit 8 theorie- en 3 demonstratielessen. De deelnameprijs werd vastgelegd op 50 euro. Dat bedrag is te storten op BE58 7343 0609 0579 van Bijenbond Bekkevoort. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht bij Roland Debrier op roland.debrier@telenet.be – tel. 0494/29 29 46.
 • zijn kaartjes verkrijgbaar voor ‘Op de koffie met Danny Fabry’. Dat vindt plaats op 25 januari, 22 februari en 22 maart in de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt ervoor terecht op www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.
 • kan je inschrijven voor de RDP-Quiz die op zaterdag 26 januari geprogrammeerd staat in Dancehall Diest aan de Nijverheidslaan voor ploegen tot 5 personen. Deelname: 25 euro. Je stuurt een mailtje naar RDPQUIZ@outlook.com met vermelding van de naam van de ploeg en van die van de kapitein.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor de uitreiking van de MIA’s in Paleis 12 in Brussel. The Scabs ontvangen daar op 7 februari een Lifetime Achievement Award.
  Je stuurt een mail naar mias.tickoweb.be.
 • kan je inschrijven voor de Prinsenkwis die op vrijdag 15 februari wordt georganiseerd in de polyvalente zaal van het voormalige Atheneum te Diest voor ploegen tot 5 personen. Eén van hen moet een band hebben met de school. Inschrijven hiervoor kan met een mailtje naar vanhelmontp@gmail.com met vermelding van de ploegnaam. Er is plaats voor 50 ploegen.
 • kan je sponsoren voor de MS Run van 21 april in Scherpenheuvel. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest na storting op BE27 454009710173 van de Landelijke Gilde van Scherpenheuvel – met vermelding van “MS run2-2019”.

Tot en met…

 • 6 januari van 13 tot 17u. zijn in de Allerheiligenkapel te Diest kerststallen te bewonderen uit alle werelddelen. Let wel: op nieuwjaarsdag is de tentoonstelling gesloten.
 • 6 januari kan je in den Egger te Scherpenheuvel gaan kijken naar de tentoonstelling ‘Nooit meer oorlog’.
 • 28 februari kan je in het Lomak aan de Markt in Tessenderlo gratis een kijkje nemen op de tentoonstelling van lichtkunstenaar Peter Snijder.
 • 21 juli hangt in stadsmuseum De Hofstadt te Diest ‘De rust van Christus’ van Hendrick Goltzius.

Gaat niet door

 • de opvoering van ‘Parle-moi d’amour’ van 19 januari in den Egger te Scherpenheuvel.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws