Zaterdag 16 maart

 • om 10u. is Jan Verheyen te gast in de Bogaard te Sint-Truiden. Aan de hand van beeldmateriaal word je getrakteerd op anekdotes uit ‘De wondere wereld van Hollywood’. Entree: 10 euro. Reserveer via uitbalie@sint-truiden.be – of door te bellen naar 011/70 17 00.
 • om 10u30 – of om 14u. – kan je gratis deelnemen aan een les/demo over het houden van kippen in eigen tuin. Je wordt daarbij geïnformeerd door Patrick Van de Velde.
 • van 11u30 tot 20u. organiseert voetbalclub Dry Eyckenboys in de Hemmekes te Zichem een eetdag met Vlaams Buffet à volonté. Kaarten in voorverkoop kosten 16 en voor kinderen tussen 7 en 12 jaar 8 euro. Aan de kassa betaal je respectievelijk 18 en 9 euro. Jongere kinderen eten gratis mee. Reserveren gebeurt op het nummer 014/54 00 23.
 • van 12 tot 20u. organiseert Averbode Handelt een ambachtenmarkt op het Sint-Jansplein. Voor animatie zorgen de zelfgebouwde paardenmolen van Glenn Van Dingenen, vier foodtrucks, het volkstheater Zircus Mozaar en lokale artiesten. 26 standhouders presenteren er hun streekproducten of ambachten.
 • om 15u. begint in de Keyt in Keiberg een benefiet t.v.v. het gezin dat zijn woning verloor.
 • om 15u. worden lokale muzikanten, dj’s en organisatoren in het stadhuis van Diest uitgenodigd voor de Popraad met de bedoeling om voor onze Demerstad een popbeleid op maat te ontwikkelen. Om 20u30 worden alle deelnemers uitgenodigd voor het concert ‘Diestortion’ in jeugdhuis Tijl – met optredens van Condor Gruppe en Kameel. Los daarvan betaal je voor een kaartje in voorverkoop 15 euro. Aan de kassa kost dat 17 euro.
 • tussen 16 en 21u. kan je je in BuSO De Brug Aarschot tegoed doen aan Italiaanse gerechten t.v.v. de leerlingenwerking.
 • van 19 tot 23u. kan je aan het Wolfcafé te Langdorp gratis deelnemen aan de Sterrenkijkdag. Het evenement is ook toegankelijk voor kinderen.
 • om 19u30 organiseert de school Klaverblad in Den Egger te Scherpenheuvel een kienavond. Hoofdprijs is een smart-tv. De opbrengst gaat naar de leerlingenwerking. Deelname: 9 euro. Reserveren op 013/77 21 74 is gewenst – maar niet écht noodzakelijk.
 • om 19u30 presenteert Rafke Girafke in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Magie in de bergen’ voor kinderen vanaf 10 jaar. Amelie heeft er een hekel aan wanneer mensen – en dan vooral de ouders – haar zeggen wat te doen. Na een astma-aanval vlucht ze naar een plaats waar niemand haar kan vinden: boven op een berg… Een ticket kost 5 euro.
 • om 19u30 vindt in het Buurthuis te Halen De foute Quiz plaats voor ploegen tot 5 personen. Inschrijven aan 15 euro per ploeg gebeurt via loksbergen.leeft@gmail.com.
 • om 20u. voert toneelgezelschap Tovrisa in Den Hoek te Kortenaken de komedie ‘Blind en Den Dooven’ op. Advocaat Claude Blind heeft een geheime relatie met Sonja, de moeder van Frans, een medewerker in zijn praktijk. Elke – dochter van Claude – en Sofie – dochter van Frans – hebben een relatie met dezelfde man… Een inkomkaartje kost 10 euro. Reserveer telefonisch via 0498/43 78 83.
 • om 20u30 brengt het KVT met ‘Buitenwippers’ een wervelend spektakel met live muziek in het KVT-Theater. Vier heren in deftig kostuum scheppen orde in het rauwe leven na middernacht. Ze spelen nu eens zichzelf – en dan weer imiteren ze klanten van de nachtclub. Reserveer via kvt.be!
 • om 20u30 voert toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest ‘Een fantastisch Trouwfeest’ op. Een jongeman viert met enkele vrienden zijn vrijgezellenavond. Maar de volgende morgen wordt hij wakker met een stevige buil en met vreemd meisje naast hem in bed… Je meldt je aan via info@uilenspiegel.nu – tel. 013/31 27 62.
 • vanaf 21u. presenteert Rotary ‘De Nacht van Te Gek’ in den Amer te Diest met Roel Vanderstukken en De Corsari’s – gevolgd door een afterparty. De opbrengst gaat integraal naar de infomobiel van Te Gek. Kaarten verkrijg je via rotarydiestconcert@gmail.com – en o.m. in wijnbar De Violet te Diest en in De Pallieter te Bekkevoort.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: RWL Sport B – Zoutleeuw // Sparta Schaffen – Lubbeek B // Halen – Bovelingen Opheers //
  – om 20u.: Keiberg – Rotselaar // Donk – Heusden-Zolder //
  BASKETBAL – heren:
  – om 18u.: Aarschot B – Hasselt B
  – om 20u30: Aarschot – Ninane // Clem Scherpenheuvel – Temse //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Averbode – Bertem-Leefdaal B //

Zaterdag 16 en zondag 17 maart

 • brengt Webbekomedie in de Schuur te Webbekom een opvoering van het blijspel ‘De dag waarop de paus ontvoerd werd’. Om aan de publieke belangstelling te ontsnappen verlaat paus Albert IV zijn hotel in Brussel langs een achterdeur. Hij stapt in een taxi, die bestuurd wordt door een Jood. Die maakt van de gelegenheid gebruik om de kerkvorst te ontvoeren… De opvoering begint zaterdag om 20u. en zondag om 15u. De reservatie gebeurt via webbekomedie@gmail.com – of door te bellen naar Ann Prinsen op 0499/41 73 41.
 • vergast de fanfare St.- Pietersvrienden je in haar lokaal aan de Gaspeldoornstraat te Langdorp op het lenteconcert ‘Forgotten’. Op het repertoire staan bekende en minder bekende melodieën. Zaterdag begint het om 20u. en zondag om 15u. – Entree: 8 euro.

Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart

 • organiseert kunstkring Argus een tentoonstelling in de Lakenhalle te Diest. Verschillende leden tonen er hun schilderijen, aquarellen, tekeningen, airbrush, foto’s en gedichten.

Zondag 17 maart

 • kan je tussen 7 en 15u. vanuit het Sint Baafs Parochiecentrum Eversel te Heusden-Zolder op stap voor de Sint Baafstocht van 4, 6, 12, 16, 20 of 30 km door de groene regio. Verder is er de Ever-green Trailwalk van 42 km. Leden betalen 1,10 en niet-leden 1,50 euro.
 • tussen 8u. en 11u30 serveert de gemeentelijke basisschool van Schaffen in de Gildezaal haar Lenteontbijt. Je kunt daarvoor intekenen op personeelschaffen@gbsdiest.be – of door te bellen naar 013/32 69 23.
 • van 8 tot 12u. wordt op de campus van St. Jan Mariëndaal te Diest een ‘eerlijk ontbijt’ geserveerd ten bate van Broederlijk Delen. De opbrengst gaat naar projecten in Guatemala.
 • van 9u30 tot 16u. wordt in de Stadsfeestzaal van Aarschot een rommelmarkt georganiseerd.
 • van 10 tot 16u. wordt in Dancehall Diest aan de Nijverheidslaan een rommelmarkt georganiseerd t.v.v. het kankeronderzoek aan de UZ Leuven. Tijdens het shoppen kan je je ook tegoed doen aan taart, koffiekoeken, soep en frieten – in combinatie met een drankje. Het initiatief wordt gesteund door Karteria en door Tennisclub Diest.
 • van 10u tot 17u. houdt – n.a.v. de Dag van de zorg – de seniorencampus Ezeldijk in Diest opendeur. Je krijgt er werk te zien van kunstenaars uit Diest. Verder maak je er kennis met gedichten en kunst van de bewoners van de campus zelf. Ook zorgrobot Trixxie, die vereenzaming tegengaat bij ouderen, zal er zijn.
 • tussen 10 en 17u. zijn alle geïnteresseerde bezoekers gratis welkom in Afdeling Anker aan het Sint-Jansveld te Diest voor de Dag van de Zorg. Je kunt er kennismaken met het aanbod van Jeugdzorg en met haar doelgroep.
 • om 11u. brengt het ensemble La Lettera Amorosa in de Keizerszaal aan de Diesterstraat te Sint-Truiden barokmuziek uit Engeland. Basisprijs: 15 euro. Reserveren doe je via debogaard.be – of bel naar 011/70 17 00.
 • van 11u30 tot 18u30 organiseert Basisschool Hartelust in het Loo te Tessenderlo een mosselfeest.
 • van 13 tot 17u. vindt aan de molen van Tessenderlo een plantenruildag plaats. Daarop kunnen planten, struiken, bomen, kruiden en zaden geruild worden. Gratis entree.
 • om 14u. organiseren de Sint-Jorisvrienden van Motbroek een gratis wandeling ‘Rond Tielt-Berg’ over een afstand van 6 km. Die vertrekt aan de O.-L.-Vrouwkerk van Tielt. Onderweg staat een bezoek op het programma aan het Lokaal Dienstencentrum ‘Zonnedries’. Verder gaat de aandacht naar de gerenoveerde pastorie, het Walenbos, het nieuwe waterzuiveringstation en naar de ecopoel. Voor meer info ben je welkom bij Louis Vandenberg op 016/50 20 82.
 • tussen 14 en 17u. is het repair café open in zaal Den Berg te Ransberg.
 • om 14u11 gaat de carnavalstoet van Zoutleeuw van start. Confetti is verboden.
 • om 14u30 vindt in de Lotto Arena te Antwerpen het Vlaams Nationaal Zangfeest plaats. Voor 5 euro kan je vanuit onze regio met de bus mee. Op de bus kan je ook nog kaarten verkrijgen. Geef dan wel vooraf een seintje aan Michael Discart op 0477/57 80 16.
 • VOETBAL:
  – om 15u.: RWL Sport A – Averbode-Okselaar // Bekkevoort – Butsel // Rummen – Langdorp // Meensel-Kiezegem – Budingen //                           Waanrode – Bunsbeek // Linkhout – Kaulille // Zelem – Halve Weg Zonhoven //
  – om 18u.: Sint-Truiden – AA Gent //
  BASKETBAL – heren:
  – om 18u.: Aarschot B – Hasselt B
  – om 20u30: Aarschot – Ninane // Clem Scherpenheuvel – Temse //
  TAFELTENNIS: om 18u.: PW Diest – EBS Sambreville in het Peter Dorlandcentrum.

Maandag 18 maart

 • om 20u. kan je in de Bogaard te Sint-Truiden gratis luisteren naar Waldo Geuns. Hij brengt werk van Beethoven in het kader van diens opvliegend temperament. Inschrijven via cc@sint-truiden.be is aangewezen. Je kunt ook bellen naar 011/70 17 00.
 • om 20u. ben je in de Gildezaal te Schaffen getuige van het verteltheater ‘De genezing van de krekel’ – bedoeld voor een publiek vanaf 18 jaar. Op een dag wordt de vrolijke krekel overvallen door een somber gevoel. Hij zakt diep weg in isolement en treurigheid. Maar even plots als dat gekomen was, verdwijnt het weer. Inschrijven via een mailtje naar leuven@samana.be of door te bellen naar 016/61 74 36.

Dinsdag 19 maart

 • om 13u30 kunnen 55+ers gratis op stap met Okra Geetbets. Afspraak aan sporthal De Koekoek in Halen.
 • om 20u. vindt in het kasteel van Meldert een lezing plaats over de restauratie ervan. Kaarten aan 7 euro zijn in voorverkoop verkrijgbaar via info@davidsfonds.net of op 0473/81 82 79.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘Beautiful Boy’ gedraaid. Centraal staat het gevecht van de aan crystal meth verslaafde Nic Sheff tijdens zijn ontwenning. Entree: 6 euro.

Woensdag 20 maart

 • om 20u. brengt Webbekomedie in de Schuur te Webbekom een opvoering van het blijspel ‘De dag waarop de paus ontvoerd werd’. Om aan de publieke belangstelling te ontsnappen verlaat paus Albert IV zijn hotel in Brussel langs een achterdeur. Hij stapt in een taxi met aan het stuur een Jood. Die maakt van de gelegenheid gebruik om de kerkvorst te ontvoeren… De reservatie gebeurt via webbekomedie@gmail.com – of door te bellen naar Ann Prinsen op 0499/41 73 41.
 • om 20u15 vertelt Dimitri Leue in de Bogaard te Sint-Truiden het verhaal van een havenloods, die tot de vaststelling komt dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt. Een ticket van 15 euro is te bestellen via debogaard.be – tel. 011/70 17 00.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘Ademloos’ vertoond. In de film wordt aangekaart dat het kankerverwekkende asbest – na het verbod daarop in ons land– uitgevoerd werd naar India. Enkele moedigen gaan de strijd aan met een wereldindustrie die duizenden doden op haar geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor aflegt. Entree: 6 euro.

Donderdag 21 maart

 • om 13u30 wordt in het Loo te Tessenderlo de film ‘Call Me By Your Name’ gedraaid. De 17-jarige Elio slijt zijn vakantiedagen in Italië in de riante villa van zijn ouders. Maar alles verandert wanneer een Amerikaanse doctoraatsstudent daar zijn eindverhandeling komt schrijven… Entree: 6 euro.
 • vanaf 19u. word je in de Bogaard te Sint-Truiden wegwijs gemaakt in 85 jaar Belgische stripgeschiedenis. De toegang is gratis, maar je schrijft best tijdig in via cc@sint-truiden.be – of door te bellen naar 011/70 17 00.
 • om 19u45 opent in het Stamineeke te Webbekom het filocafé. Mensen vanaf 18 jaar – en van diverse pluimage – wagen zich – onder begeleiding van een ervaren gespreksleider – aan een filosofisch avontuur. De deelname is gratis.
 • om 20u. komt Jens Dendoncker met ‘Bang van Dendoncker’ naar den Egger te Scherpenheuvel. Hij brengt erin een verhaal over het geklungel tijdens de jongvolwassenheid en de nostalgie naar een vervlogen jeugd. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jeroen Verdick. Een basisticket kost 16 euro.
 • om 20u. presenteert Markant Scherpenheuvel in den Egger de theatermonoloog ‘Angélique’. Leen Persyn kruipt in de huid van een ouder wordende vrouw die als jonge missiezuster – na de onafhankelijkheid – uit Congo terugkeert naar ons land en uittreedt. Nu leeft zij in opvangtehuizen.
 • om 20u15 kunnen de jazzliefhebbers in de Bogaard te Sint-Truiden terecht voor een optreden van het Brussels Jazz Orchestra. Een ticket van 21 euro is verkrijgbaar via uitbalie@sint-truiden.be – of je belt naar 011/70 17 00.
 • om 20u30 is Adriaan Van den Hoof te gast in den Amer te Diest voor ‘Ja, maar eerst een diploma’. De voorstelling is uitverkocht.

Vrijdag 22 maart

 • om 14u. kan je ‘Op de koffie met Danny Fabry’ in de Markthallen te Herk-De-Stad. Kaarten zijn te koop via www.demarkthallen.be – telefonisch op 013/35 99 50.
 • om 20u. brengt Webbekomedie in de Schuur te Webbekom een opvoering van het blijspel ‘De dag waarop de paus ontvoerd werd’. Om aan de publieke belangstelling te ontsnappen verlaat paus Albert IV zijn hotel in Brussel langs een achterdeur. Hij stapt in een taximet aan het stuur een Jood. Die maakt van de gelegenheid gebruik om de kerkvorst te ontvoeren… De reservatie gebeurt via webbekomedie@gmail.com – of door te bellen naar Ann Prinsen op 0499/41 73 41.
 • om 20u. presenteert Rob De Nijs in den Egger te Scherpenheuvel zijn nieuwe album ‘Niet voor het laatst’. Naast nieuwe liedjes ontbreken uiteraard zijn hits niet. De show is uitverkocht.
 • om 20u. organiseert kunstkring Argus een gedichtenavond in de Lakenhalle te Diest. Dichters van binnen en buiten de kring laten je er proeven van hun poëzie. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Madero in een presentatie door Pol Vandyck.
 • om 20u. spreekt Michel Van der Eycken in zaal De Heren van Zichem over de bloei en het verval van Zichem vanaf de middeleeuwen tot het einde van de 16e Entree: 5 euro.
 • om 20u15 brengt pianist Yannick Van de Velde composities van Beethoven in de Academiezaal te Sint-Truiden. Een ticket van 15 euro is te bestellen via debogaard.be – of door te bellen naar 011/70 17 00.
 • om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest ‘The Wife’ gedraaid. Auteur Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van zijn faam. Zijn vrouw Joan daarentegen is de georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat… Ze moeten nu naar Stockholm voor de uitreiking van de Nobelprijs voor Literatuur. Entree: 6 euro.
 • om 21u. kan je in de Knoet te Aarschot terecht voor een Rock & Metal Party.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 maart

 • om 20u. brengt ’t Flatertheater in den Akker te Rillaar met ‘De Rillaer Renard’ een middeleeuwse ridderklucht. Nu zijn ridders op missie zijn, wordt hertog Karel De Goede het slachtoffer van een aanslag. Een ticket van 7 euro is te bestellen op 0495/37 27 31.
 • om 20u30 voert toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest ‘Een fantastisch Trouwfeest’ op. Een jongeman viert met enkele vrienden zijn vrijgezellenavond. Maar de volgende morgen wordt hij wakker met een stevige buil en met vreemd meisje naast hem in bed… Je meldt je aan via info@uilenspiegel.nu – tel. 013/31 27 62.

Van vrijdag 22 tot en met maandag 25 maart

 • staat op de parking voor het stadhuis in Scherpenheuvel de carnavalkermis. Je kunt er terecht voor zes attracties: autoscooter, lunapark, kindermolen, viskraam, schietkraam en een frituur.

Zaterdag 23 maart

 • van 9 tot 17u. kunnen vrijwilligers en verenigingen in Zoutleeuw de handen uit de mouwen steken voor de lenteschoonmaak. Materiaal kan worden afgehaald op de Grote Markt.
 • van 9u30 tot 12u30 is in de bibliotheek van Averbode een Repaircafé open.
 • van 13u30 tot 16u30 organiseert Gezinsbond Scherpenheuvel in den Egger een tweedehands beurs van babyspullen, kinderkleding en speelgoed.
 • om 14u. vertrekt aan het station van Aarschot een wandeling die je laat kennismaken met de verwoesting en de tragedies die de Demerstad doormaakte in de augustusdagen van 1914 – en hoe de stad daarna de rug rechtte. Deelnameprijs: 15 euro. Je schrijft in via info@amarant.be – tel. 070/23 30 48.
 • vanaf 17u. organiseert De Vrije Sportman een kaas-, vlees- en visavond in de Parochiezaal van Stok- Kortenaken. Er zijn ook kinderschotels verkrijgbaar.
 • om 19u. organiseert het oudercomité van de Scouts & Gidsen Tessenderlo in het THHI aan de Heilig Hartlaan een quiz voor ploegen van 4 à 6 personen. Elk team betaalt 25 euro. Inschrijven kan via scoutslooi@gmail.com. Je betaalt op BE13 1030 5833 2939 – telkens met vermelding van de ploegnaam.
 • vindt in Glabbeek de Urban Run plaats. Dan wordt er gelopen langs en door feeëriek verlichte gebouwen en leer je de gemeente op een unieke manier ontdekken. Onderweg wordt gezorgd voor heel wat animatie. Het sportevenement is geschikt voor geoefende en minder geoefende lopers. Inschrijven kan vanaf 20u. aan sporthal Ter Linde.
 • om 20u. voert KWB-Schoonderbuken in den Egger te Scherpenheuvel ‘Pensen en patatten’ op. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ze zijn te bestellen via info@denegger.be of op 013/46 06 50.
 • om 20u. bundelen het koor Ma Cantare en de fanfare Sint-Hubertus uit Schaffen in den Amer te Diest hun krachten tijdens ‘Dichter door muziek’. Ze brengen een gevarieerd programma van klassiek tot modern. Tickets van 10 euro en zijn te bestellen via fanfareschaffen.be.
 • om 20u. verzorgt fanfare De Verenigde Vrienden uit Wolfsdonk in het Gasthuis te Aarschot haar jaarconcert. Kaarten in voorverkoop kosten 7 euro. Je kunt ze bestellen via www.hetgasthuis.be. Aan de kassa betaal je 9 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 7 euro.
 • om 20u. kan je – in het kader van de Kerkconcerten Merodefestival – in de Sint-Pieterskerk van Langdorp luisteren naar Martin Simpson en Les Guitares Magiques. Het trio brengt folk op de steel guitar. Inkom: 18 euro.
 • om 20u15 komt Johan Verminnen met ‘Plankenkoorts’ naar de Markthallen te Herk-De-Stad. Je kunt voor kaartjes aan 17 euro terecht via demarkthallen.be – tel. 013/35 99 50.
 • om 20u30 brengt het KVT een extra voorstelling van ‘Buitenwippers’. Je wordt in het KVT-Theater getrakteerd op een wervelend spektakel met live muziek. Vier heren in deftig kostuum scheppen orde in het rauwe leven na middernacht. Ze spelen nu eens zichzelf – en dan weer imiteren ze klanten van de nachtclub. Reserveer via kvt.be.
 • VOETBAL:
  – om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Lierse Kempenzonen // KFC Diest – Melsbroek // Bekkevoort B – Sparta Schaffen //
  – om 20u : Betekom – Zwarte Leeuw // Beringen – Mechelen aan de Maas //
  VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Averbode – Schepdaal //

Zaterdag 23 en zondag 24 maart

 • houden de handelaars van Aarschot hun Lente-opendeur. Zaterdag ben je welkom van 10 tot 18u. – en op zondag tussen 13 en 17u.

Zondag 24 maart

 • om 8u30 organiseert Ladies Circle Diest in Bezoekerscentrum Halve Maan een ontbijt – gevolgd door een familiewandeling. Inschrijven is noodzakelijk via diest@outlook.com.
 • vanaf 10u30 vindt in Aarschot de Zwemloop Go Like Hell plaats. Het zwemmen gebeurt in het zwembad en het loopgedeelte langs de Demer. Voor de kinderen is er een ingekort parkoers. Deelname: 8,21 euro.
 • van 13u30 tot 16u. organiseert de Gezinsbond van Groot-Bekkevoort een tweedehands beurs in De Kring. Je kunt er terecht voor babyuitzet en kinderkleding en voor speelgoed.
 • om 14u. vertrekt aan het Bezoekerscentrum Halve Maan te Diest een Klimaatwandeling, waarbij aandacht wordt besteed aan de plantengroei en aan de gevolgen van de klimaatverandering. Onderweg kan je proeven van lokale producten.
 • om 14u30 vindt in de Gasthuiskapel te Aarschot ‘Aquila in concert’ plaats. Je wordt getrakteerd op een variatie van o.a. musical, operette en opera. Entree: 13 euro. Reserveren kan op weebly.com/ – of door te bellen naar 0499/13 53 81.
 • om 14u33 trekt de carnavalstoet door de straten van de Scherpenheuvel. Het gooien van confetti is toegestaan.
 • om 15u. ben je in het Gasthuis te Aarschot getuige van het danstheater ‘Morgen wordt alles anders’. Een ticket kost 10 euro.
 • om 19u.  brengt ’t Flatertheater in den Akker te Rillaar met ‘De Rillaer Renard’ een middeleeuwse ridderklucht. Nu zijn ridders op missie zijn, wordt hertog Karel De Goede het slachtoffer van een aanslag. Een ticket van 7 euro is te bestellen op 0495/37 27 31.
 • VOETBAL:
  – om 14u30 : Herk FC – Torpedo Hasselt
  – om 15u.: Aarschot – Huldenberg // Bekkevoort – RWL Sport A // Tielt-Winge – Wezemaal // Testelt – Meensel-Kiezegem //                                   FC Geetbets – Zoutleeuw // Deurne – Korbeek // Scherpenheuvel – Kortenaken // Molenbeek – Houtem-Oplinter B //
  Zichem – Haasrode B // Lummen – Donk // Loksbergen – Lommel //
  VOLLEYBAL – heren: om 14u30: Averbode B – Zuun //

Maandag 25 maart

 • vanaf 7u. kan je deelnemen aan de bloesemtocht vanuit zaal Lindenhof te Sint-Truiden. De parkoersen leiden je door de bloeiende boomgaarden van Haspengouw. Voor dat van 18 en 23 km kan je op stap tot 13u. – en voor dat van 13 km is dat mogelijk tot 14u. Deelname: 1,5 euro.

Dinsdag 26 maart

 • om 20u. organiseert de Heemkring Averbode een lezing door François Van Gehuchten over de Boerenkrijg. Dat was een korte strijd in 1798 met als doel de oude Nederlanden in ere te herstellen. Inkom: 5 euro – een drankje inbegrepen.
 • om 20u15 wordt in Cinema Cameo te Sint-Truiden ‘Das Schweigende Klassenzimmer’ getoond. De film brengt je terug naar 1956 – één van de crisisjaren uit de Koude Oorlog. Twee Oost-Duitse scholieren zien beelden over de Hongaarse opstand. Terug op school houdt de hele klas een minuut stilte ter ere van de slachtoffers. Een ticket kost 6 euro.
 • om 20u30 zijn The Blue Heathens te gast in den Egger te Scherpenheuvel n.a.v. JazzCafé@denegger 6.0. Op hun repertoire staat de sound, typerend aan de jazzbands van New Orleans en Chicago in de jaren twintig en dertig. Prijs: 12 euro. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar door het bedrag te storten op BE44 7330 1906 2045 (met vermelding van naam, adres en optreden). Ze liggen dan de avond zelf klaar aan de kassa.

Momenteel…

 • tussen 18 en 20u. luister je op zondag via Radio Demerstad naar het Sportcafé met uitslagen en interviews.
 • is de ‘Gulden Maan’ in Diest dagelijks toegankelijk van 9 tot 19u.
 • kan je alle dagen – met uitzondering van ’s zondags – tussen 9 en 16u. een bezoek brengen aan de 13e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk van Diest. Blikvangers zijn o.a. de doopvont, de preekstoel en de Grot van Lourdes.
 • kan je via toerismereservatie@diest.be gidsbeurten aanvragen. Zo kan dat o.m. voor een bezoek aan de beiaardtoren Mosterdpot en aan de Sint-Sulpitiuskerk.
 • kan je reserveren voor een opvoering van het blijspel ‘De dag waarop de paus ontvoerd werd’ door Webbekomedie in de Schuur te Webbekom. Om aan de publieke belangstelling te ontsnappen verlaat paus Albert IV zijn hotel in Brussel langs een achterdeur. Hij stapt in een taxi met aan het stuur een Jood. Die maakt van de gelegenheid gebruik om de kerkvorst te ontvoeren…Er wordt verder gespeeld op woensdag 27, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om 20u. De reservatie gebeurt via webbekomedie@gmail.com – of door te bellen naar Ann Prinsen op 0499/41 73 41.
 • kan je reserveren voor een opvoering van ‘Een fantastisch Trouwfeest’ door toneelgezelschap Uilenspiegel. Een jongeman viert met enkele vrienden zijn vrijgezellenavond. Maar de volgende morgen wordt hij wakker met een stevige buil en met vreemd meisje naast hem in bed… Er zijn verder opvoeringen in het Uilenspiegeltheater in Diest op 28 en 29 maart – telkens om 20u30. Je meldt je aan via info@uilenspiegel.nu – tel. 013/31 27 62.
 • zijn kaartjes te bestellen voor een opvoering van ‘Pensen en patatten’ door KWB-Schoonderbuken in den Egger te Scherpenheuvel. Er wordt nog gespeeld op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart – telkens om 20u. Tickets kosten 10 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ze zijn verkrijgbaar via info@denegger.be of op 013/46 06 50.
 • zijn tickets aan 7 euro verkrijgbaar voor een voorstelling van ‘De Rillaer Renard’ op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om 20u. door ’t Flatertheater in den Akker te Rillaar. Nu zijn ridders op missie zijn, wordt hertog Karel De Goede het slachtoffer van een aanslag. Een ticket is te bestellen op 0495/37 27 31.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor het concert dat Sinfonia organiseert in de St. Alfonsuskerk van Heist-Goor. Dat vindt plaats op zondag 31 maart om 15u. en staat in het teken van de aanloop naar het Paasfeest. Tickets van 15 euro vraag je aan via secretariaat@sinfoniaheist.be – of door te bellen naar 0476/57 19 21.
 • kan je sponsoren voor de MS Run van 21 april in Scherpenheuvel. Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest na storting op BE27 454009710173 van de Landelijke Gilde van Scherpenheuvel – met vermelding van “MS run2-2019”.
 • zijn via de website van Garnizoen tickets in voorverkoop verkrijgbaar voor het festival dat op zondag 21 april wordt georganiseerd op de Citadel in Diest.
 • zijn tickets verkrijgbaar voor Circus Ronaldo. Dat slaat van woensdag 24 t/m zaterdag 27 april zijn tenten op aan den Egger in Scherpenheuvel. Volwassenen betalen 15 – en jongeren onder 26 jaar 12 euro.
 • kan je bij toneelgezelschap Uilenspiegel inschrijven voor ‘Het Verdriet van Vlaanderen’ door Kristien Hemmerechts. Dat vindt plaats in het Uilenspiegeltheater op dinsdag 30 april om 20u. Je kunt inschrijven via info@uilenspiegel.nu – tel. 013/31 27 62.

Tot en met…

 • 31 maart is de bibliotheek van Aarschot – tijdens de gewone openingsuren – toegankelijk in het kader van de jeugdboekenmaand.
 • 21 juli hangt in stadsmuseum De Hofstadt te Diest ‘De rust van Christus’ van Hendrick Goltzius.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

 Categorie: Nieuws