“We hadden er niet bij stilgestaan dat 17 mei de internationale dag is tegen homofobie en transfobie”, zegt het paar. “Maar ons huwelijk is zeker een statement. Van in het begin durfden wij als koppel in Scherpenheuvel op straat te komen. Dat moeten holebi’s overal kunnen doen.”

Kris en Tim leerden elkaar kennen in 2014 op Rock Werchter. “Daar raakten we aan de praat en bleken allebei uit dezelfde gemeente te zijn. Of er in Scherpenheuvel een gay scene is? Geen flauw idee. We kennen hier wel enkele mensen die homo zijn. In ieder geval hebben wij er nooit een geheim van hoeven te maken dat we een koppel vormen.”

Peetermans (Open Vld) is schepen van Cultuur, Sport en Middenstand. Hij ontbreekt op geen enkel feest, evenement, kermis of braderie in de gemeente en is de meest geliefde politicus in Scherpenheuvel-Zichem. Bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar bracht hij zelfs burgemeester Manu Claes in verlegenheid door honderden voorkeurstemmen meer te halen.

 

https://www.hln.be/in-de-buurt/scherpenheuvel-zichem/populaire-schepen-peetermans-trouwt-op-de-internationale-dag-tegen-homofobie~abb6c3ebe/?fbclid=IwAR2grFOOxKZrADnCT5MvlFbyCpWNo2sL93h7px8Virax6fD-yNq6KkoNYeQ

 Categorie: Nieuws