De Diestse atletiekclub ROBA is bezorgd om het nieuwe masterplan van het stadsbestuur. Er zijn echo’s dat de atletiekpiste aan de Warande zou verdwijnen.  “Onjuist”, zegt schepen Brans. “Een beslissing over de toekomst van de Warande en sportinfrastructuur zal genomen worden in samenspraak met alle clubs.”

Menig Diestenaar kent vast en zeker uit zijn kindertijd de Koninklijke Diestse Atletiekclub. Eind jaren 90 fuseerden een aantal van die sportclubs in de regio Oost-Brabant waaronder de Diesterse tot ROBA. Voortaan zou er gewerkt vanuit drie kernen: Wespelaaar-Haacht, Betekom en Diest. De kern Diest had een tijdlang te lijden onder een terugloop van het aantal leden. Maar sinds twee jaar is de kern Diest niet langer het kneusje van ROBA. “Onze jeugdkern zit in een nieuwe dynamiek en is in volle groei”, zegt trainer Ronny Frederickx, tevens bestuurslid bij ROBA Diest. “We kennen een toename van het aantal leden met 50 procent en onze kinderen behaalden het afgelopen weekend maar liefst 5 provinciale titels en 8 podiumplaatsen op de provinciale kampioenschappen in Tienen”, aldus een zeer tevreden trainer.

Geen atletiekpiste meer?

diest_atletiek (2)Maar er dreigen onweerswolken boven het succesvolle ROBA Diest. Het stadsbestuur werkt volop aan een masterplan om de (vaak) verouderde sportinfrastructuur in kaart te brengen en te vernieuwen. Tegen eind van het jaar zou dat plan moeten klaar zijn. “We vingen dit weekend echo’s op dat het moeilijk zou worden om ons nog een plaats te geven in dat nieuwe plan”, zegt Ronny. De trainer is bekommerd dat die honderd gemotiveerde jeugdatleten bij gebrek aan een deftige accommodatie in Diest straks moeten uitwijken naar naburige steden. Dat zou nefast zijn voor de toekomst van de Diestse atletiekclub, net nu de club na jaren van achteruitgang in volle groei is.

“Bovendien zit er mogelijk een nauwe samenwerking aan te komen tussen onze club en de Tia Hellebaut Academy. In de derde week van de maand juli vindt een eerste stageweek plaats op de Warande waar oa. Tia zelf en haar man technische trainingen komen geven aan onze jeugdatleten”, vertelt Ronny. Bij gebrek aan een adequate sportinfrastructuur – zeker in het winterseizoen zou een indoor sporthal meer dan welkom zijn – komt de samenwerking met Tia Hellebaut in het gedrang.

“In samenspraak met clubs”

Voorzitter Jo Wittevrouw van ROBA Diest nam contact op met het stadsbestuur en kreeg een eerste geruststellende reactie van de schepen van sport, Rick Brans.  “Deze zomer wordt er een studie uitgevoerd om de haalbaarheid van nieuwe sportinfrastructuur te onderzoeken op de Warande. We willen graag alle sportclubs die al aanwezig zijn op de Warande hierover bevragen, ook ROBA.”
Dat er geen plaats meer zou zijn voor een atletiekpiste is totaal onjuist, volgens Brans. “Een beslissing over de toekomst van de Warande en de sportinfrastructuur in zijn geheel zal genomen worden in samenspraak met de clubs”, stelt de schepen duidelijk.

https://hagelandexpres.wordpress.com

 Categorie: Nieuws