Ecowerf verhoogt een aantal tarieven voor de huisvuilophaling en de containerparken.

Hageland Expres : EcoWerf, die het huisvuil ophaalt en containerparken uitbaat, voert een lichte verhoging van bepaalde tarieven door. Zo stijgt het grofvuil van 0,25 euro naar 0,28 euro per kg en bouwafval en snoeihout van 0,03 euro naar 0,04 euro per kg. Het principe ‘de sorteerder wordt beloond’ wordt consequent toegepast in deze nieuwe tarieven.

De tarieven voor de verwerking van huisvuil zijn de laatste zes jaar 2018, gestegen met 9,2%. Ook de inzamelkosten voor huisvuil zijn onder meer door de hogere brandstofprijzen, de indexering van de lonen en verhoging van de aankoopprijzen van ophaalwagens en de onderhoudskosten sterk gestegen. “De tarieven die worden aangerekend aan de burger werden in deze periode van zes jaar niet verhoogd”, luidt het bij Ecowerf.

Door deze kost via de tarieven door te rekenen aan de inwoners, wordt het principe ‘de sorteerder wordt beloond’ consequent toegepast. “Goede sorteerders, die beduidend minder huisvuil hebben, worden daardoor beloond. Inwoners die nog onvoldoende sorteren en zo beduidend meer huisvuil hebben, betalen meer voor hun huisvuil door het verhoogd tarief”. Link naar het volledige Hageland Express artikel, http://bit.do/fphG4

 Categorie: Nieuws