HLN: Sinterklaas verloor zijn pakjes en vraagt aan de Diestse kinderen te helpen zoeken.

De Sint is in het land, al zullen we hem dit jaar niet zo vaak in het openbaar zien.  Niet getreurd want in Diest zetten ze een zoektocht op naar de pakjes die de pieten verloren in de stad.

Sinterklaas maakte een wandeling in de stad en zijn zogenaamde Routepiet verloor toen enkele pakjes. Bedoeling is dat  kinderen vanaf zaterdag 28 november helpen zoeken en de verloren pakjes terugvinden.

Deelnemen is eenvoudig. Het enige wat je moet doen is een brief en plattegrond afhalen bij de dienst toerisme.  Na afloop van je tocht  breng je jouw opdracht binnen en, als je alle pakjes gevonden hebt, krijg je een leuke beloning, welke precies is nog een beetje een geheim.  De zoektocht loopt tot 13 december.

Op de Grote Markt staat ook een grote rode brievenbus met een grote S erop. Kinderen kunnen er kunstwerkjes en brieven voor de Sint instoppen.

Op die manier hopen ze in Diest alsnog de ouders en de kinderen een coronaproof alternatief te bieden nu fysieke sinterklaasfeesten niet kunnen doorgaan.

https://bit.ly/2V067Hr

 Categorie: Nieuws