HLN: Sinds vandaag wordt de werfzone aan de site Verversgracht ingericht. Deze week volgen er wijzigingen aan de mobiliteit in de omgeving om de parking te bereiken.

De Ferdinand Allenstraat wordt volledig heringericht en de rijweg wordt deels naar rechts verlegd tegen de gebouwen van Proximus. Dit doen ze om 2 redenen: ten eerste, om aan de schoolzijde een afgebakende strook van 3 meter voor voetgangers en fietsers te creëren om geen vermenging te hebben tussen de zwakke weggebruiker en het gemotoriseerd verkeer. De afbakening wordt uitgevoerd met de gekende rood-witte jerseys tot voorbij het kruispunt met de Oude Tramweg, in pvc-materialen.

De andere reden is om enerzijds de auto’s een makkelijke toegang te verschaffen na het Proximusgebouw tot de parking Verversgracht met een nieuwe in- en uitrit, anderzijds om het werfverkeer verderop toe te laten de werfzone veilig te bereiken, ter hoogte van de gekende schouw.Het zebrapad vanaf de parking naar de school wordt verlegd naast de nieuwe in- en uitritten, om ook hier de voetganger uit dit autoverkeer te houden.

Kinderen ophalen op Verversgracht-parking

De ouders worden op de hoogte gebracht per brief via het schoolplatform. De stad vraagt uitdrukkelijk aan de ouders om niet langer hun kinderen op te halen in de Ferdinand Allenstraat. Dit kan wél aan de Verversgracht-parking. Politie Demerdal zal hier toezicht houden om foutgeparkeerde auto’s te verbaliseren.

Hinder

Het is een grote werf die ongetwijfeld hinder met zich zal meebrengen. Met de aannemer werd afgesproken om zo min mogelijk aan- en af te rijden bij begin en einde van de schoolmomenten. Aanlevering van materialen kan gebeuren vanaf 6 uur ‘s morgens, om deze uren te compenseren.

Het einde van deze werken is voorzien in september 2024. De toegang van deze parking zal achteraf via deze weg behouden blijven.

Spoed blijft bereikbaar

Spoed kan via auto en fiets nog steeds bereikt worden via de Statiestraat, zoals dat vandaag het geval is. De stad excuseert zicht alvast voor de ongemakken die deze werf met zich mee zal brengen.

Meer communicatie volgt deze week.

https://bit.ly/3ExMXhM

 Categorie: Nieuws