HLN:  Kristel Verbeke en UNICEF België bundelen krachten in strijd tegen kinderarmoede.

ZKristel Verbeke (45) wordt ambassadrice van UNICEF. Samen met vier andere afgevaardigden – Tom Waes, Helmut Lotti, Nafi Thiam en Henri PFR – helpt het voormalige K3’tje de rechten van ieder kind te verdedigen. Kristel zal zich vooral inzetten in de strijd tegen kinderarmoede. “Ik heb een blijvende connectie met kwetsbare kinderen, want ik was ooit één van hen.”

In de kinderrechtenweek van 15 november plant UNICEF België een sensibiliserende campagne rond kinderarmoede. “In België leeft 1 op de 5 kinderen in armoede. Dat is onaanvaardbaar”, zegt Dirk Jacxsens, algemeen directeur van UNICEF België. “Wij zijn bijzonder verheugd dat we op de steun van Kristel kunnen rekenen om samen met ons dit onrecht onder de aandacht te brengen. Via haar televisiereeks ‘Zorgen voor mama’ liet ze zien en voelen wat het betekent om in armoede op te groeien. Samen met haar willen we kinderarmoede bestrijden.”

Kristel Verbeke staat volledig achter de campagne. Doordat ze zelf in armoede leefde als kind, beseft ze als geen ander hoe weerloos je bent. “Kinderen in kwetsbare situaties moeten kunnen rekenen op onze onvoorwaardelijke hulp. Ik heb een blijvende connectie met kwetsbare kinderen, ik was ooit één van hen. Ik vond het zelf heel moeilijk om te delen dat ik ook in armoede geleefd heb. Als je iets deelt waar je niet trots op bent, moet je stevig in je schoenen staan. Ik had dat gevoel lang niet. Maar ik doe dit nu om het taboe te doorbreken. Armoede gaat verder dan je bankrekening, het zit in je hele lijf en je raakt er nooit helemaal van hersteld.”

https://bit.ly/3cd6qar

 Categorie: Nieuws