UPDATE WOONZORGCENTRUM SINT-ROCHUS: STAND VAN ZAKEN 📣
Het is alweer bijna 2 weken geleden dat ons woonzorgcentrum getroffen werd door een zware brand. We hebben in die tijd niet stilgezeten. Hieronder lees je meer over de huidige stand van zaken.
𝐖𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐟𝐠𝐞𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐛𝐞𝐮𝐫𝐝?
Er is erg hard gewerkt om alle technische installaties in het woonzorgcentrum te testen en te herstellen waar nodig. Alle installaties zijn inmiddels opnieuw gekeurd en kunnen veilig weer in werking worden gesteld.
𝐈𝐬 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐨𝐨𝐧𝐳𝐨𝐫𝐠𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦 𝐝𝐚𝐧 𝐚𝐥 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠 𝐛𝐞𝐰𝐨𝐨𝐧𝐛𝐚𝐚𝐫?
Vandaag vond een controle door de brandweer plaats en kregen we groen licht om het gelijkvloers en de eerste verdieping opnieuw in gebruik te nemen. De tweede verdieping liep grote brandschade op en nemen we voorlopig niet in gebruik.
𝐊𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬 𝐚𝐥 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐨𝐨𝐧𝐳𝐨𝐫𝐠𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦?
Een groot deel van de bewoners kan heel binnenkort inderdaad terugkomen naar het woonzorgcentrum. Dat gaat dan om alle bewoners van het gelijkvloers en de eerste verdieping. Daaronder vallen de volledige afdelingen van de Statie, de Molen, de Begijn en de Vest. Het gaat in totaal om 129 bewoners.
𝐖𝐚𝐧𝐧𝐞𝐞𝐫 𝐦𝐨𝐠𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧?
Het gaat om een grote groep bewoners, waarvan er velen minder mobiel zijn. Dat vergt dus een grote inspanning en een goede organisatie. Om alles vlot te laten verlopen, regelen we de verhuizing volgende week in drie fases:
• Maandag 8 augustus verhuizen de bewoners die opvang kregen in de Kouter, Sint-Vincentius, het Demerhof en Stuivenberg.
• Dinsdag 9 augustus verhuizen de bewoners die opvang kregen in het Dorp, Zonneweelde en Middelheim.
• Woensdag 10 augustus verhuizen de bewoners die opvang kregen bij hun familie of andere woonzorgcentra.
Voor de verhuis van maandag en dinsdag voorzien we zelf aangepast vervoer, zowel liggend als zittend, aangepast aan de noden van de bewoners. Het is belangrijk dat de familie het vervoer dan niet zelf regelt. De verhuis van woensdag werken we momenteel nog verder uit.
𝐖𝐚𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐰𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐭𝐰𝐞𝐞𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐢𝐞𝐩𝐢𝐧𝐠?
De bewoners van afdeling de Kolk op de tweede verdieping kunnen momenteel nog niet terugkomen naar het woonzorgcentrum. Het is dus belangrijk om voor hen een oplossing te vinden voor de iets langere termijn. We zijn daar volop mee bezig en houden je op de hoogte als we meer info hebben.
 Categorie: Nieuws