HagelandActueel:

Vijf atleten van Taekwondoschool Keumgang uit Diest namen deel aan het Europees kampioenschap taekwondo voor miniemen (kids) in het Roemeense Boekarest en presteerden daar heel sterk. Ze kaapten maar liefst drie medailles weg voor de neus van verscheidene nationale teams: een Europese titel en twee Vice-Europese titels. Vorig jaar vond het EK miniemen plaats in het Estse Talinn en toen keerde Keumgang huiswaarts met één Europese titel.

Het toernooi was sterk bezet met de nationale teams van alle prominente landen, dat kon de Diestse atleten niet van de wijs brengen.

Liam Preuveneers kwam bij de miniemen jongens tot 30 kg uit. Hij overklaste zijn tegenstanders en won met zwaar overwicht zijn 4 kampen tegen Oekraïne, Griekenland, Moldavië en Bulgarije. Met grote overtuiging kroonde Liam zich tot Europees kampioen. Een geweldige prestatie voor deze jonge snaak.

In de miniemencategorie tot 27 kg werd Torre Goethals Vice-Europees kampioen. Hij moest in de finale nipt de duimen leggen voor de kamper uit Azerbeidzjan na gewonnen matchen tegen Georgië en Griekenland. Puik werk!

Bij de meisjes tot 30 kg kon Alicia Badji kampen voor een verlenging van haar Europese titel uit 2021. Jammer genoeg greep ze net naast het Europese goud en moest ze tevreden zijn met zilver. Als kersvers Vice-Europees kampioen sloot ze winnende matchen af tegen Servië en Litouwen. In de finale trok de atlete uit Oekraïne aan het langste eind.

Met deze nieuwe Europese medailles staat de teller voor Keumgang op 13 Europese medailles, in alle leeftijdscategorieën: kids (miniemen), cadetten, junioren en senioren. Sinds 2015 bracht de Diestse taekwondoclub al 5 Europese kampioenen voort.  https://bit.ly/3WP23J2

 Categorie: Nieuws