HagelandActueel:

Tennisclub KTC Diest heeft een nieuwe voorzitter. Annick Draelants neemt de kapiteinsband over van Dick Lahou die intusen al meer dan 30 jaar in het dagelijks bestuur zetelt en is daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter sinds 1935. Dick blijft voorzitter van de raad van bestuur.

De club werd opgericht in 1935 en werd tot op heden alleen bestuurd door mannen, Draelants wordt dus de eerste vrouwelijke voorzitter en wordt omring door een bestuur dat ongeveer evenveel mannen als vrouwen telt. De club heeft dan ook jaarlijks zo’n 1000 leden waarvan 55% meisjes/dames.

“Kisten Flipkens, Kim Clijsters en recent Vicky Van Peer (WTA 698) zijn mooie Diestse voorbeelden van het feit dat vrouwen zeker meetellen op internationaal niveau. Ook bij onze jeugdige toptalenten zitten heel wat speelsters die aan hun internationale weg timmeren “, zegt Dick.

“Zo combineren Nanou Thys, Maaike Vanschoenbeek, Zita Berckmans en Kaat Van den Berg tennis en studie in samenwerking met De Prins & KSD te Diest. Onze samenwerking met de lokale scholen is uniek in Vlaanderen, hierdoor kunnen we onze spelers een volwaardig topsportprogramma aanbieden”, gaat Annick verder.

Ondertussen is de interclubcompetitie volop aan de gang en de club vaardigt maar l60 Diestse ploegen af, waarmee ze naar eigen zeggen tot de besten van de klas behoren.

“Aan de basis van de ploegen zitten heel wat talenten uit eigen bodem dankzij onze succesvolle tennisschool en deze worden omringd door talenten uit de buurt die passen binnen het profiel van onze club.”

Op 13 en 14 mei gaan beide nationale interclubploegen in eigen huis aan de slag. Zaterdag 13 mei spelen de nationale dames om 14 uur en op zondag zijn de nationale heren aan de beurt om 11 uur.  https://bit.ly/41BMaGI

 Categorie: Nieuws