HLN:  Voortaan kan je een speelkaart downloaden met daarop alle speelplekken in Aarschot. De stad ontwikkelde de kaart in samenwerking met tekenaar Eva Mouton. Jeugdcentrum De Klinker doet mee en organiseert in maart zelfs een schattenjacht door de stad.

“We hopen met deze kaart kinderen nog meer zin te geven om te spelen en erop uit te trekken in Aarschot en de deelgemeenten”, legt schepen van Jeugd Geert Schellens het initiatief uit.

Op woensdag 22 april is er de jaarlijkse buitenspeeldag en dan komt de kaart van pas. Op vier locaties in de stad kunnen kinderen zich dan uitleven, maar in maart staat er ook al iets spannends op het programma.

De speelkaart kan je downloaden via de websites www.jcdeklinker.be en www.aarschot.be. Een papieren versie kan je afhalen bij de verschillende stadsdiensten zoals het stadhuis, het jeugdcentrum, de sportdienst of anderen. Je krijgt er dan meteen stickertjes bij waarmee kinderen op de speelkaart kunnen aanduiden waar ze wonen, waar hun school is en waar ze het liefst spelen.

http://bit.do/fuqQs

 Categorie: Nieuws