Weekend- en weekkalender vanaf zaterdag 2 maart 2024

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

Lay-out: Michel De Groot

Zaterdag 2 maart

· tussen 8 en 14u kan je in Sportcentrum Hercules te Herk-De-Stad de fiets op voor een afgepijlde rit van 40 of 70 km. Basisprijs: 6 euro. De opbrengst gaat naar het kankeronderzoek.

· om 9u30 kan je in de abdijkerk van Averbode genieten van Noord-Duitse orgelmuziek.

· tussen 11u30 en 20u organiseert SC Aarschot in de voetbalkantine t.v.v. de jeugdwerking een steakdag. Naast de steakgerechten worden vidé, curryworsten en scampi’s geserveerd.

· van 16 tot 22u gaat de Loterbol open in de Michel Theysstraat te Diest. Tijdens een rondleiding verneem je meer over de productie van o.a. Roodebol, Loterbol, Sint-Jan en Tuverbol. Groepen spreken bij voorkeur af via loterbol@skynet.be.

· om 19u30 gaat Ina Stabergh in de Openbare Bibliotheek van Bekkevoort in dialoog met Juliaan Lauwers over haar nieuwste boek ‘In het Oog van de Stilte: een parel’. Ina zelf en kleindochter Silke lezen enkele fragmenten. Enkele leden van de Koninklijke Fanfare De Eendracht zorgen voor muzikale intermezzo’s. Je kunt een gesigneerd exemplaar aankopen.

· om 19u30 speelt de Koninklijke Fanfare Strijd naar Eendracht uit Testelt in zaal Concordia tijdens haar jaarconcert tal van populaire deuntjes. Gratis toegang.

· vanaf 19u30 vindt in het Oosterhof te Lummen ‘the Legends of Rock Tribute Tour’ plaats. Je luistert er naar hits van o.a. AC/DC, Queen en Aerosmith. Basistarief: 20 euro.

· om 20u beleef je in de Buiting te Paal het concert ‘Songs for an Early Spring’. Dat wordt gebracht door Mixed Voices, een gemengd popkoor uit Beringen.

· om 20u15 kan je in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden luisteren naar het concert ‘La Guitarra’ door het Baltic Guitar Quartet. Basisprijs: 16 euro.

· om 20u30 brengt het KVT in het KVT-Theater te Diest de musical ‘Nonsens’ met live zang. Door een foutje met de vissoep zaten enkele nonnen in het klooster letterlijk aan hun laatste avondmaal. De overlevende nonnen organiseren een show om hen een degelijke begrafenis te kunnen geven. Reserveer via kvt.be! De resterende data lees je in ‘Momenteel’. Er kan alleen nog maar gereserveerd worden voor de extra vertoningen van 19 en 22 maart.

· om 22u30 kan je in de Stadsfeestzaal te Aarschot dansen op New Wave-klassiekers – afgewisseld met nieuwere muziek uit het genre. Basistarief: 12 euro.

· VOETBAL:

om 18u: Keiberg B – Sparta Schaffen /

om 19u30: KFC Diest – Berg en Dal / Langdorp – Begijnendijk / Tielt-Winge B – RWL Sport B /

Sporting Molenbeek – FC Werchter /

om 20u: Betekom – Wellen / Herk FC B – Diepenbeek B /

om 20u15: Keiberg – Hoegaarden B /

· BASKETBAL

heren:

om 20u: Aarschot – Ninane /

om 20u30: Toyota Wouters Diest – Triton Leuven /

– dames:

om 15u30: Aarschot – Asse-Ternat /

om 18u: Clem Scherpenheuvel – Triton Leuven /

· VOLLEYBAL – dames:

om 20u30: Golazo Averbode – Liedekerke /

om 21u: Aarschot – Haasrode D /

Zaterdag 2 en zondag 3 maart

· voert toneelkring Nele in de Griffel te Tessenderlo de komedie ’Stoeien in het Park’ op. Zaterdag begint de opvoering om 20 en zondag om 19u. Een ticket van 10 euro is te bestellen via toneelkringnele@gmail.com – of op 0479/27 65 03.

· brengt Tovrisa in den Hoek te Kortenaken een opvoering van de komedie ‘De dorstige Kelen’. Zaterdag begint die om 20u en zondag om 14u30. Kaarten kosten 8 euro voor kinderen onder 12 jaar – en 10 euro voor de anderen. Je bestelt ze online via toneelgroep Tovrisa.

Van zaterdag 2 tot en met maandag 4 maart

· staat de kermis op het marktplein van Beringen. Zondag laten de kinderen zich grimeren.

Zondag 3 maart

· tussen 7u en 14u30 kan je vanuit zaal Kalendries te Lummen op stap voor de Bekentocht door de omgeving. Basistarief: 5 euro.

· van 10 tot 16u ben je op het begijnhof van Diest welkom op de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten.

· om 10u30 is er in Cultuurcentrum Begijnhof Diest een Literaire Babbel met Erik Vlaminck. Inkom: 7 euro.

· van 11u30 tot 14u30 – en tussen 16u30 en 19u30 organiseert Jeugdconcertband De Heren van Zichem in zaal Munte te Zichem met ‘It’s Pasta Time’ een pastadag. Op het menu staan allerhande pasta’s, croques en chocomousse – ook in kinderporties. Inschrijven is noodzakelijk en gebeurt o.m. op secretariaat-info@herenvanzichem.be – of met de QR-code.

· tussen 12u en 18u30 wordt in zaal Ourodenberg te Aarschot een pannenkoekendag georganiseerd. De opbrengst gaat naar projecten op het vlak van onderwijs, gezondheid & hygiëne en van sport in Senegal. Volwassenen betalen voor een portie 9 – en kinderen 7 euro.

· tussen 13 en 17u openen de musea in Diest hun deuren. Gratis toegang.

· – met vrij vertrek tussen 13 en 17u – organiseert KSA Scherpenheuvel een winterwandeling van 5, 8 en 12 km. Startplaats is het KSA-plein aan de Rozenstraat. Gratis voor leden. Niet-leden betalen 3 euro.

· om 13u én om 14u30 organiseert coach Ines Schots in de Allerheiligenkapel te Diest een yogasessie voor beginners. Het evenement is volzet.

· om 14u vertrekt in het Bezoekerscentrum Schulensbroek te Lummen een speurtocht naar vogels die er overwinteren of uitrusten tijdens hun trektocht. De activiteit is toegankelijk voor maximum 30 personen. Inschrijven is dus aangeraden via Natuurpunt Schulensbroek. Basistarief: 2 euro.

· om 14u33 wordt de carnavalstoet in Scherpenheuvel georganiseerd.

· VOETBAL: om 15u:

Bekkevoort – Tielt-Winge / Averbode-Testelt-Okselaar – Butsel / FC Geetbets – Binkom /

Meensel-Kiezegem – Lubbeek / Rummen – Neerwinden / SK Meldert – Vliermaalroot /

Linkhout – Halve Weg Zonhoven / Zelo Halen A – SV Breugel /

Lummen – Zonhoven United B /

· VOLLEYBAL – dames: om 18u30: Molenstede – Betekom /

Maandag 4 maart

· om 14u stelt Erik Burke in Cultuurcentrum Begijnhof Diest enkele notoire lastigaards voor. Leden van Okra betalen 8 euro – voor de anderen is de inkom 10 euro.

· om 19u30 geeft Bart Vleeschouwers in de kerk van Bekkevoort meer uitleg over hoe de stuurgroep Ecokerk wil ageren tegen de klimaatverandering en de verloedering van onze leefomgeving. Iedereen is welkom.

Dinsdag 5 maart

· om 19u30 wordt de bibliotheek van Aarschot een Filolabo. Dit keer is het thema ’machtsvrij communiceren’. Deelname: 5 euro.

· om 20u zijn Guido Belcanto & Roland te gast in de Amer te Diest met ‘Les stratiers de la chanson’. Het evenement is uitverkocht.

· om 20u15 draait in de Bogaard te Sint-Truiden de zebrafilm ‘The Miracle Club’. Lily, Eileen en Dolly winnen een pelgrimstocht naar Lourdes. Zo krijgen ze de kans om te genieten van hun onafhankelijkheid. Een ticket kost 8 euro.

· om 20u30 brengt het KVT in het KVT-Theater te Diest de musical ‘Nonsens’ met live zang. Door een foutje met de vissoep zaten enkele nonnen in het klooster letterlijk aan hun laatste avondmaal. De overlevende nonnen organiseren een show om hen een degelijke begrafenis te kunnen geven. Reserveer via kvt.be! De resterende data lees je in ‘Momenteel’. Er kan alleen nog maar gereserveerd worden voor de extra vertoningen van 19 en 22 maart.

Woensdag 6 maart

· tussen 14 en17u organiseert Basisschool Momentum te Sint-Truiden een Koffieklets. Buiten een babbel is er gelegenheid tot een gezelschapsspel – of je snuistert in het ruilboekenhoekje.

· om 19u30 organiseert Unizo Hageland in Zaal Bergendal te Waanrode – i.s.m. lokale besturen, waaronder Bekkevoort – een gratis infosessie voor ondernemers. Daarbij worden overheidsopdrachten belicht. Schrijf in via bekkevoort.be/infosessie-voor-ondernemers.

· om 20u wordt in the Roxy Theatre in Beringen de zebrafilm ‘Das Lehrerzimmer’ gedraaid. Een middelbare school wordt getroffen door een diefstallenplaag. Wanneer lerares Carla Novak ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat grote gevolgen heeft – ook voor haarzelf…

· om 20u loopt met ‘En cour(t)s de Route: In de beste families’ in Cinema Paradiso te Diest een kortfilmavond. In het kader van Internationale Vrouwendag worden films vertoond – telkens geregisseerd door een nieuwe generatie vrouwelijke filmmakers. Het betreft achtereenvolgens ‘Gun’, ‘Drôle d’oiseau’, ‘De Veestapel aan de Kribbe’, ‘L’indigestion’ – en ‘Se dit d’un cerf qui quitte son bois’. Een ticket van 7 euro is te bestellen via den Amer. Ter plaatse is er geen verkoop.

Donderdag 7 maart

· tussen 6u30 en 15u kan je vanuit het Buurthuis te Veerle-Heide vrij vertrekken voor de abdijwandeling die Sporton organiseert. Je kunt opteren voor een afstand van 5, 7, 10, 12, 15, 17 of 20 km. Basisprijs: 3 euro.

· van 17 tot 22u vindt in de polyvalente zaal van ’t Klaverke te Schoonderbuken een ruilbeurs plaats voor champagnecapsules. Gratis inkom. Voor meer informatie ben je welkom op willy.cuypers15@telenet.be.

· om 20u ben je in den Amer te Diest getuige van de Foreshadow. Acht acrobaat-dansers demonstreren op de tonen van experimentele rockmuziek. Basistarief in voorverkoop 21 en aan de kassa 23 euro. De toeschouwers zijn minstens 14 jaar oud.

· om 20u is William Boeva met zijn theatershow ‘13’ te gast in den Egger te Scherpenheuvel. De zaal is uitverkocht.

· om 20u draait in de UGC Cinema’s in Aarschot de zebrafilm ‘The Miracle Club’. Drie huisvrouwen uit Dublin winnen in 1968 een pelgrimstocht naar Lourdes… Een ticket kost 12,60 euro.

· om 20u presenteren The Marble Sounds in de Christus Koningkerk in Aarschot hun nieuwe album, dat de naam van de groep draagt. Inkom: 16 euro.

· om 20u15 komt Nadia Nsayi naar de Academiezaal te Sint-Truiden. Ze belicht haar boek ‘Dochter van de dekolonisatie’, waarin ze het verhaal van haar familie verweeft met de relaties tussen België en Congo sinds de koloniale periode. Inkom: 9 euro.

· om 20u15 komt Joost Van Hyfte met zijn show naar de voetbalkantine van Herk FC B in Donk. Het evenement is uitverkocht.

Vrijdag 8 maart

· om 20u quizt Eendracht Zelem in de Rietbron te Halen voor ploegen tot 5 personen. Je schrijft in op quiz-eendrachtzelem@outlook.com – en betaalt ter plaatse 25 euro.

· om 20u brengt Wim Opbrouck in den Egger te Scherpenheuvel tijdens ‘Ik ben de walvis’ een erg persoonlijke voorstelling. Basistarief: 20 euro.

· om 20u treedt stand-upcomedian Arnout Van den Bossche op in het Gasthuis te Aarschot. Inkom: 22 euro.

· om 20u15 kan je in zaal Casino te Beringen terecht voor de theaterproductie ‘Loos’. Vier levens – met elk hun eigen specifieke probleem – verstrengelen zich… Een ticket kost 21 euro.

· om 21u treedt de Leuvense groep Sovjet War op in de Loods te Aarschot. Met hun muziek balanceren ze op de grens tussen oldschool punk en duistere postpunk. Inkom: 10 euro, maar gratis voor Knoetleden.

· BASKETBAL – heren: om 21u: Toyota Wouters Diest – Fenics Leuven /

Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart

· organiseert Sporting Molenbeek in zaal Mardijk te Molenbeek-Wersbeek restaurantdagen. Vrijdag opent de keuken om 18u en zaterdag vanaf 17u. Op het menu staan soep, scampi, varkenshaasje, kipfilet, koude schotel, vidé, stoofvlees, curryworst en ijs. Je reserveert op spm7920@hotmail.com.

· om 20u brengt Tovrisa in den Hoek te Kortenaken een opvoering van de komedie ‘De dorstige Kelen’. Kaarten kosten 8 euro voor kinderen onder 12 jaar – en 10 euro voor de anderen. Je bestelt ze online via toneelgroep Tovrisa.

· om 20u30 brengt het KVT in het KVT-Theater te Diest de musical ‘Nonsens’ met live zang. Door een foutje met de vissoep zaten enkele nonnen in het klooster letterlijk aan hun laatste avondmaal. De overlevende nonnen organiseren een show om hen een degelijke begrafenis te kunnen geven. Reserveer via kvt.be! De resterende data lees je in ‘Momenteel’. Er kan alleen nog maar gereserveerd worden voor de extra vertoningen van 19 en 22 maart.

· om 20u30 voert toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest ‘Americana’ op. De politie van een Amerikaans provinciestadje tast in het duister aangaande de moord op een minderjarige en doet een beroep op de FBI. Je reserveert via www.uilenspiegel.nu/bestel. De resterende data vind je terug in ‘Momenteel’.

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart

· viert Aarschot carnaval op de Grote Markt en Bonewijk. Vrijdag om 16u wordt in ‘t Bruine Café de macht overgedragen aan Prins Carnaval. In de Stadsfeestzaal kan je uit de bol tijdens het verklede carnavalsbal. Zaterdag om 19u11 vertrekt de lichtstoet. Er is dan ook een carnavalsfuif met gratis inkom. Zondag is er een kindercarnavalsstoet met vertrek om 14u11 aan het Gasthuis. Al die tijd staat de kermis op de Grote Markt en in de Bonewijk.

· brengt Webbekomedie in de Schuur te Webbekom de komedie ‘De schoonste Dag’. Alex en Ingrid zijn nog altijd niet getrouwd. Volgens hem kost dat alleen maar veel geld. Wanneer vader Lucien diens nieuwe liefde ten huwelijk vraagt, zet de familie alles op alles om van hun trouw de mooiste dag van hun leven te maken… De opvoering begint vrijdag en zaterdag om 20u – zondag om 15u. De resterende data lees je in ‘Momenteel’. Een ticket kost 10 euro, maar kinderen onder 12 jaar komen kijken voor 7 euro. Reserveren gebeurt via www.webbekomedie.be of op 0477/42 72 89.

Zaterdag 9 maart

· van 10 tot 17u ben je in de Kringwinkel van o.a. Aarschot en Diest welkom voor een retrodag. Je vindt er een extra aanbod tweedehands – aangevuld met unieke stukken en met originele hebbedingen. Gratis toegang.

· tussen 14 en 18u is de Beraat Moskee aan de Vervoortplaats te Diest gratis toegankelijk n.a.v. de internationale vrouwendag. Je kunt er deelnemen aan de workshops. Vanaf 16u30 is kebab verkrijgbaar. Inschrijven is niet nodig.

· om 15u organiseren de Gezinsbond Schaffen en van Diest in Cultuurcentrum Begijnhof Diest met ‘Rommel De Bommel’ een muzikaal theater. De uitvoering door ‘Theater Spoor 6’ is bedoeld voor kinderen van 3 tot 9 jaar en hun ouders en/of grootouders. Je schrijft in op de website van Gezinsbond Diest.

· om 19u begint in het Oosterhof te Lummen een quiz voor ploegen van 4 à 6 personen. Per team betaal je 50 euro voor deelname – inclusief 6 drankbonnen. Schrijf in via KLJ Linkhout!

· om 19u30 interpreteert de pianist-verteller Marc Erkens in zaal Casino te Beringen het icoon Elton John. Daarna wordt de film ‘Rocketman’ vertoond. Basistarief: 17 euro.

· om 20u concerteert het folktrio Lyre Lyre uit Schotland in de Sint-Pieterskerk van Testelt. Inkom: 20 euro.

· om 20u treedt Jelle Cleymans op in de uitverkochte Gildezaal van Laren – Lummen.

· om 20u15 komen Senne Guns en Lokko naar de Bogaard te Sint-Truiden. Ze schuiven humor en intimiteit netjes tegen elkaar. Een ticket kost 16 euro.

· VOETBAL:

om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Heist / Tielt-Winge – KDN United /

Sparta Schaffen – Deurne /

om 20u: Sporting Hasselt – Racing Mechelen / RWL Sport B – Keiberg B /

· BASKETBAL – heren: om 20u30 : Clem Scherpenheuvel – Sint-Truiden /

Zondag 10 maart

· tussen 9u en 11u30 komt de postzegelkring Germinal Beringen samen in de Parochiezaal van Korspel-Beverlo. Vrije toegang voor iedereen.

· van 10 tot 13u ben je in de Gildezaal in Schaffen welkom op de tweedehands beurs. Je vindt er babyuitzet, kleding voor baby’s en kinderen – evenals speelgoed.

· van 10 tot 16u vindt op de campus Kamsa Aarschot een boekenmarkt plaats. Gratis toegang. Deelnemers schrijven zich in via boekenmarkt.aarschot@gmail.com.

· om 10u komt de gespreksgroep Levensbeschouwingen samen in den Egger te Scherpenheuvel om er teksten te lezen en te bespreken van een vooraf bepaalde auteur.

· van 11u30 tot 15u ben je in het Oosterhof te Lummen welkom voor een tweedehands beurs voor kinderspullen. Inkom voor een volwassene: 0,50 euro.

· van 11u30 tot 18u30 organiseren de Scouts en de Chiro van Hulst-Tessenderlo in de Griffel een pastadag. Je kunt inschrijven via de leiding van de jeugdbeweging of via kampmenu@haeidonck.be.

· tussen 12 en 21u organiseert KVC Langdorp in de voetbalkantine een eetdag. De menukaart voorziet in scampi’s, vidé, stoofvlees en een koude schotel – evenals een dessert. Er zijn ook kinderporties voorzien.

· met vrij vertrek tussen 13 en 17u organiseert KSA Scherpenheuvel een winterwandeling van 5, 8 en 12 km. Het bijzondere daarbij is dat je je weg moet vinden aan de hand van onvervalste KSA-tochttechnieken! Je gaat op stap vanop het KSA-plein aan de Rozenstraat te Scherpenheuvel. Basistarief voor deelname: 3 euro.

· van 13 tot 18u vindt op de Grote Markt te Diest het fashion en lifestyle event ‘Ladies CityDeluxe’ plaats. Gratis toegang.

· vanaf 13u30 is het Spelletjesdag in De Vruen te Waanrode.

· om 14u draait in Cinema Paradiso te Diest de familiefilm ‘Rosa, de kleine bloemenfee’. Deze fleurige animatiefilm toont hoe goede vrienden elkaar uitdagen en het beste in elkaar naar boven brengen. Tickets bestel je via den Amer, want ter plaatse is er geen verkoop.

· om 14u verkennen de Sint-Jorisvrienden vanuit de Motbroekstraat te Sint-Joris-Winge het Walenbos. Dat ontwaakt uit de winterslaap en ademt lente. Op de terugweg wacht nog een klim naar de top van de Alsberg. Iedereen is welkom op een gezonde gratis lentewandeling. · om 14u vertrekt op de parking aan de Sint-Willibrorduskerk te Meldert een natuurwandeling langs de vallei van de Zwarte Beek. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel – de anderen betalen 1 euro.

· om 14u30 concerteren de solisten en het koor van Aquila in het Gasthuis te Aarschot. Op het programma staan klassiekers uit operettes, musicals en opera’s. Inkom: 18 euro.

· om 15u brengen Thomas Van Caeneghem en Lander Severins met ‘Botskop’ in het Gasthuis te Aarschot een cabaretfeest, waar humor en ontroering dicht bij elkaar liggen. Inkom: 12 euro.

· VOETBAL:

om 14u30: Herk FC – Bree-Beek /

om 15u: Aarschot – Nossegem / RWL Sport A – Vissenaken / Kortenaken – Keiberg /

Averbode-Testelt-Okselaar B – FC Geetbets / Waanrode – Heide Linter /

Nieuwerkerken – Bolderberg /

Maandag 11 maart

· om 20u30 brengt het KVT in het KVT-Theater te Diest de musical ‘Nonsens’ met live zang. Door een foutje met de vissoep zaten enkele nonnen in het klooster letterlijk aan hun laatste avondmaal. De overlevende nonnen organiseren een show om hen een degelijke begrafenis te kunnen geven. Reserveer via kvt.be! De resterende data lees je in ‘Momenteel’. Er kan alleen nog maar gereserveerd worden voor de extra vertoningen op 19 en 22 maart.

Dinsdag 12 maart

· om 20u brengt Webbekomedie in de Schuur te Webbekom de komedie ‘De schoonste Dag’. Alex en Ingrid zijn nog altijd niet getrouwd. Volgens hem kost dat alleen maar veel geld. Wanneer vader Lucien diens nieuwe liefde ten huwelijk vraagt, zet de familie alles op alles om van hun trouw de mooiste dag van hun leven te maken… Een ticket kost 10 euro, maar kinderen onder 12 jaar komen kijken voor 7 euro. De overige opvoeringen vind je terug in ’Momenteel‘. Reserveren gebeurt via www.webbekomedie.be of op 0477/42 72 89.

· om 20u ben je in het Gasthuis te Aarschot welkom voor een infoavond betreffende lokale energievoorziening. Gratis inkom.

· om 20u15 draait in de Bogaard te Sint-Truiden de zebrafilm ‘Anselm’. Centraal daarin staat de Duitse schilder en beeldhouwer Anselm Kiefer. Zijn werk zit vol verwijzingen naar historische gebeurtenissen en wetenschappelijke theorieën…

Momenteel…

· kan je intekenen voor deelname aan de bingonamiddag van de Voedselbank in de Hemmekes in Zichem. Die vindt plaats op 10 maart om 14u. De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van voeding. Reserveren is aangewezen en gebeurt via jean.peeters5@hotmail.com.

· reserveer je voor ‘Nonsens’ door het KVT in het KVT-Theater te Diest. De musical met live zang staat nog geafficheerd op 14, 15, 16 en 17 maart. In de week begint de opvoering om 20u30 – en op zondag om 15u. Reserveer via kvt.be! Er kan alleen nog maar gereserveerd worden voor de extra vertoningen van 19 en 22 maart.

· kan je bij toneelgezelschap Uilenspiegel reserveren voor een opvoering van ‘Americana’. Er wordt nog gespeeld op 15, 16, 21 en 22 maart – telkens om 20u30. Reserveer via www.uilenspiegel.nu/bestel!

· kan je reserveren voor een opvoering van de komedie ‘De schoonste Dag’ door Webbekomedie. Er zijn nog opvoeringen in de Schuur te Webbekom op 13, 15 en 16 maart om 20u. Een ticket kost 10 euro, maar kinderen onder 12 jaar komen kijken voor 7 euro. Reserveren kan via www.webbekomedie.be of op 0477/42 72 89.

· kan je bij KWB-Zichem inschrijven om op 16 maart vanaf 19u in Zaal Munte te Zichem een moordmysterie te ontsluieren. Dat doe je aan de hand van voorwerpen en raadsels. KWB-leden speuren gratis – de anderen betalen 3 euro. Het aantal deelnemers is beperkt tot 24. Inschrijven is dus de boodschap via secretariaat@kwbzichem.be!

· Zijn online via den Egger te Scherpenheuvel tickets te verkrijgen voor een staande dansversie waarvoor BETTES Soul Experience op 22 maart voor present tekent in den Egger. Tickets kunnen online via den Egger besteld worden. Er zijn wel 190 zitplaatsen op het balkon.

· lopen de inschrijvingen voor het Amateur Darts Toernooi dat de Koninklijke Fanfare De Eendracht organiseert op 24 maart. Dat vindt plaats in de Mardijk te Molenbeek-Wersbeek en begint om 11u30. Er worden maximaal 48 deelnemers aanvaard. Inschrijven is dus de boodschap: info@kf-eendracht.be.

· zijn tickets verkrijgbaar voor het staand concert van Clouseau op 23 april in den Amer te Diest.

· zijn online tickets verkrijgbaar voor ‘Ambiance XL’ in de Stadsfeestzaal te Aarschot. Op 27 april vanaf 21u maak je er een optreden mee van o.a. Willy Sommers, Johan Veugelers, Jettie Pallettie, Sam Gooris en Laura Lynn. Een staanplaats kost 25 – en een zitplaats 35 euro. Voor een VIP-plaats betaal je 90 euro.

· kunnen standhouders zich melden voor de rommelmarkt die op 28 april plaatsvindt in het centrum van Scherpenheuvel. Je stuurt een mail naar pcdenegger.be/rommelmarkt-2024.

· kunnen standhouders zich inschrijven voor deelname aan de vlooien- en vintagemarkt van 19 mei op de Citadel in Diest. Je neemt contact op met info@otac.be.

· is de stad Aarschot op zoek naar jongeren tussen 14 en 30 jaar om te figureren in de evocatie ‘Bitterzoet, het verhaal van de seizoenarbeider’. Die vindt plaats in Rillaar. Geïnteresseerden contacteren evenementen@aarschot.be. Voor de bijhorende expo zijn ook nog voorwerpen, foto’s, straffe verhalen, merkwaardige documenten, enz. over de seizoenarbeiders welkom. Materiaal dat je wilt uitlenen, breng je binnen in het Stedelijk Museum van Aarschot.

· is de toeristische gids van Sint-Truiden beschikbaar bij informatiecentra, attracties en logies.

Tot en met…

· 3 maart worden in stadsmuseum De Hofstadt te Diest unieke archiefstukken tentoongesteld die een licht werpen op de geschiedenis van de Oranjestad.

· 6 maart stelt Trees De Mits tentoon in museum Lomak te Tessenderlo. Gratis toegang.

· 8 maart kan je inschrijven voor de brunch die de vzw Mama Lufuma organiseert op zondag 17 maart. Tussen 8u30 en 13u worden in de Hemmekes in Zichem warme en koude gerechten geserveerd. Volwassen betalen 20 – en kinderen tot 12 jaar 10 euro. Reservatie van een tafel voor groepen vanaf 12 personen is mogelijk. De inschrijvingen worden ingewacht op naam van Mama Lufuma vzw – en je betaalt op IBAN: BE66 7440 2041 3843. De opbrengst gaat integraal naar een opvanghuis en opleidingscentrum in Congo-Central.

· 17 maart exposeert de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten in het Cultuurhuis te Tessenderlo.

· 23 maart wordt in de bibliotheek van Bekkevoort een gratis Vos- en Haasspeurtocht georganiseerd voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Zij krijgen vijf opdrachten voorgeschoteld – en maken zo kans op een pretpakket.

· 29 maart wordt – telkens op vrijdag om 20u – in zaal Munte te Zichem het KWB-kaartcriterium ‘Troeven’ georganiseerd. Er wordt een klassement opgesteld op basis van de beste 10 resultaten over de hele periode. Deelname per avond en per tafel: 1,50 euro. Iedereen is welkom.

· 30 maart exposeert Debby Termonia in de Bogaard te Sint-Truiden portretten van 12 fotogenieke mensen. Hun thema was ‘Doe alsof. Maar doe het alsof je leven ervan afhangt!’

· 30 maart kan je in de bibliotheek van Beringen een tentoonstelling van prentenboeken bezoeken. Die zijn het werk van leerlingen van de scholen aldaar – gaande van de kleuterklassen tot en met het tweede leerjaar. De toegang is gratis toegankelijk tijdens de gewone openingsuren van de bib.

· 30 april exposeert Guido Massoels schilderijen in het Cultuurhuis te Tessenderlo. Gratis toegang.

· 24 juni om 13u vertrekt – telkens op maandag – aan de kerk van Hulst-Tessenderlo een begeleide wandeling. Je kunt kiezen voor een parkoers van 5 of 10 km.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info ten minste drie weken op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!