Weekend- en weekkalender vanaf zaterdag 07 december 2019

Zaterdag 7 december

· van 10 tot 22u. vindt in cafetaria De Vruen te Waanrode een spinningmarathon voor fietsers plaats. Per ploeg betaal je 50 euro. De opbrengst gaat naar een goed doel. Inschrijven doe je via www.kortenaken.be.

· om 16u. gaat de Loterbol open in de Michel Theysstraat te Diest. Tijdens een rondleiding verneem je meer over de productie van o.a. Roodebol, Loterbol, Tuverbol en Sint-Jan. Nieuw is de mosterd – ambachtelijk gemaakt met Loterbol blond – door vzw Martine Van Camp. Groepen spreken bij voorkeur op voorhand af via loterbol@skynet.be.

· vanaf 17u. brengt de winteravond je in de eindejaarssfeer aan de Groenpoort te Tessenderlo met een drankje, een hapje en achtergrondmuziek. Tot 21u. kan je van daaruit op stap voor de zaklampentocht. De inkom is gratis. Voor deelname aan de wandeling (inclusief één consumptie) betaal je 4 euro. Alle opbrengsten gaan naar de Stichting tegen Kanker.

· van 18 tot 21u. wordt in de Halve Maan te Diest ‘Putteke Winter’ georganiseerd. In een sprookjesachtige sfeer kom je genieten van mysterieuze figuren, vuurshows en vertellingen! Ook aan een glaasje jenever, chocomelk of een frietje is er geen gebrek.

· om 20u. is o.a. Ivo Pauwels te gast in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Chez Nonkel Jef’. Om uit de kosten te komen bouwt Nonkel Jef zijn boerderij om tot een pop-up restaurant. Als hij verliefd wordt op een klant, zitten ze op de boerderij met de gebakken peren… Een ticket kost 25 euro.

· om 20u. is theatermaakster Elena Peeters in het Cultuurhuis te Tessenderlo te gast met ‘Johnnyboy’. Entree: 10 euro.

· om 20u. wordt in het Aleydistheater te Aarschot ‘De Freudjes – geen familie’ opgevoerd. De drie zussen Anna, Renée en Mathilde heten weliswaar Freud, maar zijn geen familie van Sigmund, de grondlegger van de psychoanalyse. Basisprijs: 10 euro. Tickets kunnen besteld worden op de website van Aleydis Aarschot – tel. 016/56 02 22.

· om 20u. wordt in De Griffel te Tessenderlo ‘Ik wil Achilles’ opgevoerd. Een ticket kost 6 euro en kan besteld worden op 0479/83 45 25.

· om 20u11 begint in den Amer te Diest het Prinsenbal. Je beleeft er ook de aanstelling van de nieuwe Prins of Prinses Carnaval. De inkom is gratis.

· om 20u30 brengt het KVT ‘Voornaam’ in het KVT-theater aan de Nijverheidslaan te Diest. Marcel verbijstert iedereen door de voornaam te verklappen van de telg die ze verwachten. De discussie ontaardt algauw in persoonlijke aanvallen… Reserveer via www.kvt.be.

· VOETBAL:

– om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Lierse Kempenzonen / Bekkevoort B – Lubbeek B /

Ham United – Linkhout /

– om 20u.: Beringen – Betekom /

– om 20u30: Sint-Truiden – Club Brugge /

· VOLLEYBAL – heren: om 20u30: Golazo Averbode – Achel B /

Zaterdag 7 en zondag 8 december

· van 17 tot 23u. is Marc’s Kerstmannenhuis, Doorstraat 7 te Nieuwerkerken, gratis toegankelijk. Voor meer gegevens ben je welkom op 0474/29 86 76.

Zondag 8 december

· om 11u. brengen Harp & Bones met ‘Lullaby’ een aperitiefconcert in den Egger te Scherpenheuvel. Een ticket kost 14 euro.

· van 13u30 tot 18u. organiseert de Culturele Dorpsraad van Waanrode in zaal Bergendal een kerstmarkt met streekproducten. Via allerlei proevertjes maak je er kennis mee. Kunstenaars uit Kortenaken stellen hun werk tentoon. De kinderen kunnen de Sint uitwuiven en de Kerstman verwelkomen. De inkom is gratis.

· vanaf 14u. wordt in Beverbeekhuis, Tulpenstraat 2A te Diest, een kerstfeest gehouden met een brunch in buffetvorm. Inschrijven doe je via sonia.laermans@skynet.be – tel. 0475/81 09 72.

· om 14u. organiseren de Sint-Jorisvrienden van Motbroek de gratis en geleide wandeling van circa 8 km ‘Van Motbroek naar Tielt-Berg en terug’. Onderweg gaat de aandacht ondermeer naar een bomkrater, naar de Kwade Poel, naar de gerenoveerde O.-L.-Vrouwekerk en de gerestaureerde pastorie van Tielt-Berg. Stevig schoeisel is geen luxe. Voor meer informatie ben je welkom bij louis.vandenberg @hotmail.com – tel. 016/50 20 82.

· om 17u. brengt het trio Lucifer Mo’Blues traditionele en meer recente bluesnummers in de Loods te Aarschot. Gratis toegang – een vrije gift is welgekomen.

· VOETBAL:

– om 14u.: Averbode-Okselaar B – Zichem /

– om 14u30: Wezemaal – Keiberg / Averbode-Okselaar – Butsel / Rummen – Scherpenheuvel /

Kortenaken – Boutersem / Testelt – Langdorp / Deurne – Begijnendijk /

Herk FC – Park Houthalen / Zelem – Lommel / Loksbergen – Kortessem /

– om 15u.: Bekkevoort – Houtem-Oplinter / Waanrode – Houtem-Oplinter B /

Maandag 9 december

· tussen 19u en 21u. organiseert Envie Leuven een babbelbox voor kankerpatiënten in ViaVia aan de Naamsesteenweg te Heverlee. Ook familie en vrienden zijn welkom voor – naar keuze – een korte of een lange babbel in groep of ‘face-to-face’. Inschrijven is niet nodig.

· om 20u30 brengt het KVT ‘Voornaam’ in het KVT-theater aan de Nijverheidslaan te Diest. Marcel verbijstert iedereen door de voornaam te verklappen van de telg die ze verwachten. De discussie ontaardt algauw in persoonlijke aanvallen… Reserveer via www.kvt.be.

Dinsdag 10 december

· om 20u. kan je in De Pelgrim te Scherpenheuvel ‘Aan tafel met… de Koerdische kwestie’. Tijdens het aperitief wordt het thema ingeleid. Daarna kan je er op een informele manier over natafelen met de gastspreker. Deelname: 15 euro.

· om 20u. wordt in het Cultuurhuis te Tessenderlo de film ‘Burning’ gedraaid. Lee Jong-su komt Shin Hae-mi tegen. Ze is een oud-klasgenote van hem en vraagt of hij tijdens haar reis naar Afrika voor haar kat wil zorgen. Wanneer hij naar haar appartement komt voor instructies dienaangaande, komt het tot seks… Inkom: 6 euro.

· om 20u15 kan je in Cinema Cameo te Sint-Truiden kijken naar de zebrafilm ‘Portrait de la Jeune Fille en Feu’. In een Bretoense school – anno 1770 – geeft Marianne schilderles aan jonge meisjes. Op een bepaald moment gaat het over een schilderij achter haar: een portret van een vrouw van wie de jurk in brand staat. Dat doet Marianne denken aan de tijd toen ze bij een gravin in het geheim een portret moest schilderen van de dochter. Een ticket kost 6 euro.

Woensdag 11 december

· om 19u. speelt Marc Van Eyck een aantal bekende en minder bekende kerstliederen op de Vredesbeiaard van Aarschot. Ideale luisterplaatsen zijn: het kerkplein, de Raskinkade en aan het Vredegerecht.

· om 20u. wordt in den Egger te Scherpenheuvel de film ‘Yesterday’ gedraaid. Na een vreemd voorval is Jack de enige in heel de wereld die zich nog The Beatles herinnert… Een ticket heb je voor 5 euro.

· om 20u30 wordt in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘Will Tura, Hoop doet leven’ gedraaid. Regisseur Dominique Deruddere brengt het verhaal van de keizer van het Vlaamse lied met archiefbeelden. Met zijn warme stem kruipt Jan Decleir in de huid van Will. Een ticket kost 6 euro.

· om 20u30 brengen Filip Jordens en zijn muzikanten in den Amer te Diest een hommage aan Jacques Brel. Entree: 19 euro.

Donderdag 12 december

· om 19u30 brengt Annelore Roose in De Klapstoel te Halen een lezing over ‘De kracht van de slaap’. Zij zoekt naar middeltjes om te komen tot een gezonde slaap. Verder peilt ze ernaar hoe we slaapstoornissen kunnen herkennen. Entree: 7 euro.

· om 20u. is toneelgezelschap Wuivend Riet te gast in den Egger te Scherpenheuvel met ‘Queenies’. Daarin staan de verhoudingen centraal in het fictieve geslacht Van Seksen-Hamburg. Wie hier het Belgische Koningshuis in herkent, heeft – naar verluidt – last van teveel fantasie… Je kunt het uitproberen voor 17 euro.

· om 20u. wordt in de UGC Cinema’s te Aarschot de zebrafilm ‘Les hirondelles de Kaboul’ vertoond. Deze animatiefilm situeert zich in de Afghaanse hoofdstad die in de late jaren ’90 gebukt gaat onder de terreur van de Taliban. Een ticket kost 9,40 euro.

· om 20u. wordt in het Cultuurhuis te Tessenderlo ‘Soetopia’ opgevoerd. Een jonge artiest beleeft een ultieme feelgoodshow. Maar toch krijgt hij ook te maken met tegenslagen. Een ticket van 10 euro kan besteld worden via het Cultuurhuis.

· om 20u30 kunnen theaterliefhebbers in den Amer te Diest terecht voor ‘Zakman’. In Gent heeft een clochard zijn permanente intrek genomen in een bushokje. De reacties gaan van ergernis tot jolijt, maar aanvankelijk laat men begaan… Een ticket kost 19 euro.

· om 20u. staan Stijn Verdegem, Piet De Praitere & Ygor garant voor een ‘Comedy night’ in het Gasthuis te Aarschot. Een ticket kost 16 euro.

· om 20u30 is het Anne Wolf Quatuor te gast in de Loods te Aarschot. Op het programma staan nummers met aandacht voor melodie en exotische toetsen… Inkom: 10 euro.

Donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 december

· om 20u. brengt toneelgezelschap Lido Waanrode in den Hoek te Kortenaken ‘Taxi Taxi Online’. Een taxichauffeur is getrouwd met Marleen uit Waanrode én met Vera uit Kortenaken. Bij beide vrouwen heeft hij een kind… Kaartjes van 9 euro kunnen besteld worden via kaarten@toneelwaanrode.be – of je belt naar 0486/71 13 58.

Vrijdag 13 december

· van 14 tot 17u. kunnen 65+ers in de Markthallen te Herk-De-Stad ‘Op de koffie’ met Danny Fabry. Dat gebeurt in het kader van een kerstshow met danseressen en zangers. Deelname: 8 euro – inclusief koffie en gebak.

· om 14u. brengen Lisa Del Bo en Bart Herman in de kerk van Bekkevoort de 55+ers in kerststemming. Een ticket van 20 euro kan besteld worden via senioren@bekkevoort.be – tel. 013/46 05 65.

· om 16u. worden in Aarschot op de Grote Markt twee weken Winterfeest ingezet met de Fermerie. Dat is een boerenmarkt, waarbij de producten rechtstreeks van de producent naar de verbruiker gaan.

· van 18 tot 22u. ben je in basisschool De Schuit te Schulen welkom op de kerstmarkt. Die wordt opgeluisterd door het plaatselijke zangkoor.

· om 20u. komt de tribute band Body Cunt naar jeugdhuis Tijl te Diest. De punkband Arrogänt verzorgt het voorprogramma. De toegang is gratis voor jongeren tot 21 jaar – de anderen betalen 10 euro.

· om 20u. zorgt Fergal Ó Murchú met ‘Irish Christmas’ voor een Iers muzikaal feest in den Egger te Scherpenheuvel. Basisprijs: 24 euro.

· om 20u. treedt het Casablanca Circus op in de wintertent op de Grote Markt van Aarschot.

· om 20u. komt Guido Belcanto met zijn grootste successen en rariteiten – waaronder een aantal onuitgebrachte songs – naar het Gasthuis te Aarschot. Inkom: 25 euro.

· om 20u. vindt in het Cultuurhuis van Tessenderlo de Kampioenenhulde plaats. Gratis inkom.

· om 20u30 draait in Cultuurcentrum Begijnhof Diest de film ‘El Amor menos pensado’. Het huwelijk van Marcos en Ana loopt na 25 jaar op de klippen. Maar al gauw komt twijfel bovendrijven… Een ticket kost 6 euro.

Vrijdag 13 en zaterdag 14 december

· om 20u. brengt toneelgroep Halfjassen in het Parochielokaal aan de Beekstraat te Sint-Truiden de komedie ‘Olé Olé Mi Amor!’. De familie Van Neste keert terug uit vakantie in Benidorm… Een entreekaartje van 8 euro kan besteld worden op halfjassen@telenet.be – of je belt naar 0474/43 66 18.

· om 20u30 brengt het KVT ‘Voornaam’ in het KVT-theater aan de Nijverheidslaan te Diest. Marcel verbijstert iedereen door de voornaam te verklappen van de telg die ze verwachten. De discussie ontaardt algauw in persoonlijke aanvallen… Reserveer via www.kvt.be.

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december

· vinden de Mosselfeestdagen van Herk FC plaats in het clubhuis. Daarnaast kan je kiezen voor stoofvlees, een halve haan, hamburger of een vegetarische schotel. Vrijdag en zaterdag schuif je aan tussen 17 en 20u. – zondag kan dat tussen 11 en 14u. – en van 17 tot 19u. Je kunt vooraf inschrijven tot maandag 9 december via wim.hayen.herk@telenet.be – of bij Vic Verstreken op 0479/62 87 62.

Van vrijdag 13 t/m dinsdag 31 december

· wordt op de Grote Markt van Aarschot en op de kade langs de Demer het Winterfeest gevierd. Het huis van de Kerstman valt gratis te bezoeken van 11 tot 21u. Tot 28 dec. kan je deelnemen aan de fotozoektocht in het centrum. De prijsuitreiking daarvan vindt plaats op maandag 30 december om 19u. Verder lichten we uit het programma: theatervoorstellingen voor alle leeftijden, wandeltochten, een seniorendag en een tractor lichtstoet op 20 dec.

Van vrijdag 13 december t/m zondag 5 januari

· is het stadsmuseum De Hofstadt te Diest gratis toegankelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11 tot 17u. – en op zaterdag en zondag van 13 tot 18u. De kinderen kunnen zich uitleven tijdens een spel in kerstthema. De volwassenen kunnen er unieke kerstwensen versturen.

Zaterdag 14 december

· sluit wandelclub De Grashoppers haar seizoen af met een wintertocht doorheen de Zuiderkempen. Je kunt eraan beginnen tussen 6u30 en 15u. vanuit de Sint Norbertuszaal te Blauberg-Herselt. Daarbij kan je kiezen voor een afstand van 7, 10, 12, 16, 20, 25, 30 of 42 km. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. Federatieleden betalen 1,10 – en niet-leden1,50 euro. Voor meer informatie ben je welkom bij Jan Van Schil op 0499/75 60 13.

· van 10 tot 12u. nodigt de Diestse Vereniging Voor Familie- en Heemkunde je in haar lokaal op de Citadel in Diest uit voor een gratis Stamboombabbel. Je kunt er de bibliotheek van de vereniging raadplegen met indexen, akten en naslagwerken. · van 13 tot 18u. organiseert het oudercomité van Basis- en Tienerschool Herx in de school een kerstmarkt. Je kunt er ook zoek naar geschenkjes voor de eindejaarsdagen terwijl je proeft van ondermeer jenever, warme choco, soep, hamburgers, bokes met spek. De inkom is gratis.

· vanaf 17u15 openen de scouts van Hulst-Tessenderlo hun winterbar in de Waterstraat. Bij het kampvuur kan je genieten van chocomelk en jenever. Gratis inkom.

· om 20u. komt Guga Baúl met ‘Studio Guga’ naar den Egger te Scherpenheuvel. De stemmenimitator maakt tijdens ‘Ongehoord’ gebruik van nieuwe eigen nummers. De show is uitverkocht.

· om 20u. worden kerstliedjes gezongen in de kapel van Bergvijver aan de Tieltse baan te Aarschot. Gratis inkom.

· om 20u15 komen Lucien Van Impe en Freddy Maertens in de Markthallen te Herk-De-Stad vertellen over de koers onder het motto ‘Mannen in geel en groen’. Reserveren doe je via de Markthallen. Een ticket kost 15 euro.

· om 20u30 ben je in de Sint-Sulpitiuskerk van Diest getuige van ‘A Whisper of Paradise’. Het concert wordt gebracht door het Iers koor Anúna. Een ticket van 25 euro is te bestellen via Cultuurcentrum Diest – tel. 013/46 06 40.

· VOETBAL:

– om 19u30: Tielt-Winge B – Deurne /

– om 20u.: KFC Diest – Sporting Kampenhout / Keiberg – Haacht / Loksbergen – Heusden /

· BASKETBAL – heren: competitie:

– om 20u30: Beringen – Hansbeke / Toyota Wouters Diest – Kapelle-op-den-Bos /

– om 20u45: Aarschot – Bornem /

· VOLLEYBAL: heren: om 20u30: Golazo Averbode – Dilsen-Stokkem /

Zondag 15 december

· tussen 8 en 10u. kan je op pad vanuit de Griffel te Tessenderlo voor een winterwandeling van ± 5 km met ontbijt. Voor kaarten vooraf kan je daar nog terecht tot vrijdag 13 december. · kan je al wandelend genieten van de kerstsfeer in Sint-Truiden. Aan Parochiezaal De Kajaan, Grevensmolenweg, ga je vanaf 8 u. op stap. Voor de 20 km kan dat tot 13 – en voor de 10 en 13 km tot 14u. Deelname: 1,50 euro.

· van 10u15 tot 12u15 kan je in Tessenderlo deelnemen aan een recreatieve winterjogging op onverharde wegen. Startplaats is Gerhagen aan de Zavelberg. Je kunt opteren voor een trip van 4, 8 of 12 km. Deelname: 2 euro.

· om 13u45 vertrekt aan het stadhuis van Sint-Truiden een gratis klimaatwandeling.

· om 14u. sluit Natuurpunt Regio Zelem het werkjaar af met een wandeling door het natuurgebied. Plaats van vertrek is het kruispunt van de Broek- en de Bakelstraat. Nadien wordt er nog wat nagebabbeld rond een houtvuurtje met een drankje in aanslag.

· om 14u30 brengen de coverband Emmily & The 4 Stars – samen met het Cantemus-koor van Paal Beringen – kerstsfeer in den Egger te Scherpenheuvel. Met een gastoptreden van Marc Dex. Een ticket kost 15 euro.

· om 15u. vindt in de Sint-Martinuskerk te Herk-De-Stad het Hartendiefconcert plaats t.v.v. Kom op tegen Kanker. Tickets kosten in voorverkoop 5 – en aan de kassa 7 euro. Reserveren kan via hartendiefconcert@gmail.com – of bij Carmen Aerts op 013/55 24 87.

· tegen 17u. is het op de Grote Markt van Aarschot verzamelen geblazen voor een vertel- en lampionnenwandeling door de Demerstad. De wandelaars worden begeleid door de kasteelvrouw en een kasseistamper. Alle kinderen krijgen een lampion mee. De tocht is tevens buggytoegankelijk.

· VOETBAL: om 14u30:

Aarschot – Tervuren-Duisburg / Testelt – Lubbeek / Rummen – RWL Sport A /

FC Geetbets – Binkom / Kortenaken – Langdorp / Molenbeek – Averbode-Okselaar B /

SK Meldert – Zelem /

· TAFELTENNIS: om 16u30: Hasselt – PW Diest /

Maandag 16 december

· om 13u. organiseert Okra Trefpunt Scherpenheuvel een kerstfeest in den Egger.

Dinsdag 17 december

· om 20u. komen Les Guitares Magiques naar het Winterfeest in Aarschot. Het trio brengt vroege jazz, blues en wereldmuziek uit het interbellum.

· om 20u15 brengt Bert Gabriëls zijn eindejaarsconference in de Bogaard te Sint-Truiden. Een ticket kost 18 euro.

· om 20u15 draait in Cinema Cameo te Sint-Truiden de zebrafilm ‘El amor menos pensado’. Het huwelijk van Marcos en Ana loopt na 25 jaar op de klippen. Maar al gauw komt twijfel bovendrijven en steken levensvragen de kop op… Een ticket kost 6 euro.

· om 20u30 zorgen Robin Verheyen en Bram De Looze met ‘Mixmonk’ voor een jazzconcert in den Amer te Diest. Inkom: 20 euro.

Momenteel…

· tussen 18 en 20u. kan je op Radio Demerstad ’s zondags luisteren naar het Sportcafé voor uitslagen en interviews.

· is ‘Toen de post nog brieven bracht’ van Ina Stabergh en Luk De Laat aan 22 euro verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel of via Bol.com. Het brieven-dagboek situeert zich in de woelige jaren 1989-90.

· schrijf je in voor een workshop ‘Aperitiefhapjes maken’. Die wordt georganiseerd door KWB Zichem in Zaal Munte op donderdag 19 december vanaf 19u30. Je leert er op een eenvoudige manier aperitiefhapjes bereiden voor de eindejaarsfeesten. Deelnemen kan vanaf 18 jaar. Leden betalen 4 – en niet-leden 6 euro. Inschrijven verplicht via rsca2000@scarlet.be – of bij Karel Peeters op 0475/41 92 02.

· zijn kaarten in voorverkoop verkrijgbaar voor het kerstconcert in den Egger te Scherpenheuvel. Dat vindt plaats op zaterdag 21 december om 19u. – en wordt verzorgd door Harmonie Sint-Cecilia en haar jeugdconcertband – samen met de Sint-Amandusvrienden en haar jeugdensemble Den Heerd. Kaarten in voorverkoop zijn tegen 8 euro te verkrijgen via secretariaat-info@herenvanzichem.be, in café Heren van Zichem – en op 0475/41 92 02.

· worden kaartjes aangeboden voor het kerstconcert van de Koninklijke Fanfare ‘In vriendschap en vrede’ uit Loksbergen. Dat wordt uitgevoerd op zaterdag 21 december om 20u. in de Sint-Andreaskerk te Loksbergen. Gastzanger is Gene Thomas. Na afloop kan je genieten van een hartverwarmend drankje in de parochiezaal van de school. Kaarten van 15 euro zijn te verkrijgen via fanfareloksbergen@hotmail.com – of bel naar 0476/21 66 97.

· kan je in de Dienst Toerisme van Diest aan 20 euro een bon kopen voor deelname aan een culinaire belevingstocht. Op zaterdag 21 en zondag 22 dec. strijkt de Cera Christmas Tour neer in onze Oranjestad. Om 10u. geeft Paul Van Himst het startschot op de Citadel voor een trip – via de kerstmarkt – naar het begijnhof.

· kan je kaartjes verkrijgen voor een voorstelling van ‘Vrij gezellige vrijgezellen‘ door het Bekke-Voorts Volkstoneel. Die staan geprogrammeerd op 17, 18, 25, 26 en 31 januari en op 1 februari in zaal De Kring te Bekkevoort. Reserveren doe je via hetbekkevoortsvolkstoneel@gmail.com. Je kunt ook terecht in ’t Letterhuisje te Bekkevoort – en op 013/33 79 16.

· kan je intekenen voor deelname aan de quiz, georganiseerd voor teams tot 6 personen door Jeugd Muziek Atelier Testelt in zaal Concordia. Die vindt plaats op zaterdag 18 januari om 20u. Per ploeg betaal je 25 euro. Let op: er worden slechts 30 ploegen toegelaten. Tijdig inschrijven is dus de boodschap via www.jmamuzeland.be.

· zijn voor 65+ers tickets verkrijgbaar voor een aflevering van ‘Op de koffie’ met Danny Fabry. Die staan geprogrammeerd op 24 januari, 21 februari en 20 maart. Je kunt ervoor terecht aan de balie van de Markthallen in Herk-De-Stad – tel. 013/35 99 50.

Tot en met…

· 10 december kan je intekenen voor een ontmoeting met mensen van een andere religie of overtuiging. Die vindt plaats op zaterdag 14 december in museum De Mindere te Sint-Truiden. De ontmoeting begint om 18u. Het avondmaal met hapjes wordt geserveerd om 19u30. De deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht op info@demindere.be – of via 011/67 29 71.

· 15 december vindt in de Markthallen te Herk-De-Stad een groepstentoonstelling plaats van lokale kunstenaars uit alle disciplines. Gratis toegang op maandag van 9 tot 19u. – op dinsdag en donderdag van 9 tot 17u. – vrijdag tussen 9 en 12 – en ’s zondags van 14 tot 17u.

· 15 december kan je via KWB Keiberg inschrijven voor deelname aan de Driekoningentocht. Die trekt op zondag 5 januari langsheen sociale initiatieven van Sint-Joost ten Node te Brussel. Deelnemen kan zowel in groep als individueel. In de lokettenzaal van Brussel-Noord kan je tussen 13 en 15u. vertrekken met een gids. De wandeling wordt afgerond met een warme drank en kramiekboterham. KWB-leden betalen 5 – en niet-leden 7 euro. Inschrijven kan op kwbkeiberg@gmail.com of via 013/77 19 58.

· 2 maart kan je in Herk-De-Stad deelnemen aan een winterse fotozoektocht. Het formulier is tegen 2,50 euro af te halen bij Toerisme Herk-de-Stad, waar de tocht ook begint en eindigt. De opdracht bestaat erin de foto’s in de juiste volgorde te zetten. Er zijn aparte vragenlijsten voor kinderen en volwassenen.

· 27 maart loopt – telkens op vrijdag om 20u. – het kaartcriterium ‘troefspel’ van de KWB in zaal Munte te Zichem. Iedereen kan deelnemen. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de beste tien resultaten over alle avonden. Voor meer inlichtingen: Fille Didden op 013/77 45 39.

Gaat niet door:

· vrijdag 13 december om 20u15: ‘Whatever happened’ door Annelore Stubbe & Mieke Laureys in de Bogaard te Sint-Truiden.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info daarover ten minste een weekje of drie op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!

Samenstelling en redactie: Frits van Perk