Het Nieuwsblad:  “Als Olympische Spelen verplaatst worden naar 2021, is het gedaan”, zegt Pieter Timmers

Vier jaar geleden kende Pieter Timmers zijn hoogtepunt op de Olympische Spelen in Rio. De Limburger zwom er naar onverhoopt zilver op de 100 meter vrije slag, het koningsnummer. Deze zomer wil hij in Tokio in schoonheid afscheid nemen van de topsport, tenzij het coronavirus er anders over beslist. “Als de Spelen worden verplaatst naar 2021, dan is het gedaan”, zegt hij zaterdag aan Belga. “Ik kan en wil me niet nog eens meer dan een jaar opladen.”

Heel wat atleten zijn door de strenge quarantainemaatregelen beperkt in hun bewegingsvrijheid en kunnen daardoor niet de gewenste trainingen afwerken. De 32-jarige Timmers kan gelukkig wel terecht in het vertrouwde Antwerpse Wezenbergbad. Toch kan hij ook niet de ideale voorbereiding afwerken.

Lees het vervolg, http://bit.do/fEsWA

 Categorie: Nieuws