HLN: Sint-Truiden kan het tij in de strijd met het coronavirus voorlopig niet keren. In de nacht van maandag op dinsdag verloren opnieuw twee personen hun strijd tegen Covid-19. Professor Herman Goossens van UAntwerpen ziet in de Truiense carnavalsstoet een zeer aanvaardbare verklaring voor het hoge aantal besmettingen in Sint-Truiden.

Op zoek naar een verklaring voor zoveel besmettingen blijft het zoeken naar antwoorden. “Wij kijken samen met de federale overheid of er potentiële besmettingshaarden gedetecteerd kunnen worden”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V) wiens partner momenteel zelf voor zijn leven vecht in het Sint-Trudo Ziekenhuis.

Meer en meer wordt gekeken naar de verschillende carnavalstoeten in Zuid-Limburg en Zoutleeuw. Maar het was vooral de 75ste Verloure Moondagstoet die op maandag 24 februari door de straten van Sint-Truiden trok en tienduizenden Truienaren op straat lokte. In tegenstelling tot andere Limburgse gemeenten werd de stoet in Sint-Truiden niet afgelast. “Achteraf gezien hadden we die stoeten nooit mogen laten doorgaan”, zegt professor Herman Goossens van UAntwerpen.

Volledig krantenartikel:https://bit.ly/3dr9wXL

 Categorie: Nieuws