HLN:

Stad Beringen organiseert een huis-aan-huisbedeling van de mondmaskers. Volgende week woensdag, 20 mei, valt een pakketje met het juiste aantal mondmaskers in elke brievenbus.

“Om ervoor te zorgen dat iedere inwoner het mondmasker ook effectief ontvangt, zullen we de pakketjes aan huis bedelen. Heel wat stadsmedewerkers gaan de komende dagen aan de slag om de verdeling voor te bereiden. Daarnaast schakelen we op woensdag 20 mei 178 medewerkers in om bij alle 18.383 Beringse huishoudens in de loop van de dag een pakketje in de bus te laten vallen”, legt burgemeester Thomas Vints (CD&V) uit.

Filters federale overheid

In dit pakketje zitten naast een mondmasker ook twee filters. De federale overheid kocht twee soorten filters aan, beide van hoge kwaliteit. Het kan dus zijn dat vrienden of familieleden een ander type filter ontvangen. De stad heeft nog niet alle filters in ontvangst gekregen, waardoor niet elke inwoner die al ontvangt. Begin juni volgt er een tweede bedeling.

“Beringen was de voorbije weken meer dan ooit een warme stad. Onze inwoners hebben solidariteit, creativiteit en veerkracht getoond. Blijf ook de komende weken in de exitstrategie de richtlijnen goed opvolgen. Draag zorg voor jezelf en verlies je naasten en buren niet uit het oog. Samen komen we hier sterker uit”, besluit Vints. https://bit.ly/2WViSUv

 Categorie: Nieuws