Hola Hageland:

De examenperiode start nu echt op maar covid-19 zorgt er toch voor dat dit op een heel andere manier wordt ervaren door de studenten. Veel studenten staan onder grote mentale druk. Ze hebben al weken geen lessen meer gekregen en de informatie over de organisatie van de examens komt niet altijd even vlot door.

Ook op een rustige manier studeren in een stille en inspirerende omgeving is geen evidentie. Dat gebeurde de laatste jaren in veel bibliotheken maar de meeste bibs zijn nog gesloten.

De bibliotheek van Averbode maakt nu een uitzondering. Het team van de bib maakt een lokaal klaar waar studenten in een virusveilige omgeving kunnen studeren. Het lokaal is toegankelijk vanaf dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 26 juni Van 8 uur ’s morgens tot 12 uur ’s middags en van 13.00 uur ’s middags tot 17.00 uur ’s avonds. Op donderdagnamiddag en op zon- en feestdagen is het lokaal gesloten.

Er is een kwalitatieve wifiverbinding beschikbaar en er zijn stopcontacten om je laptop aan te sluiten op het stroomnet.

Reserveren

Wie gebruik wil maken van de faciliteit moet reserveren. Dat kan via mail naar bibliotheek@scherpenheuvel-zichem.be of via telefoon naar 013/77 11 51. Je kan meteen voor meerdere dagen reserveren. Indien er meer aanvragen zijn dan ruimte, zullen er alternatieve locaties ter beschikking worden gesteld.

Afspraken

Wie een plaats gereserveerd heeft meldt zich aan, aan de ingang van de bib. Daar kan je je handen ontsmetten. Het is evident dat je op ieder moment een veilige afstand behoudt tegenover de andere aanwezigen. In dat geval ben je niet verplicht om neus- en mondbescherming te dragen.

Studenten mogen eten en drinken meebrengen. Als je het lokaal verlaat moet je opnieuw je handen ontsmetten. https://bit.ly/2MmEmVn

 Categorie: Nieuws