HLN:

Iedereen zal volgend jaar zijn volledig vakantiegeld krijgen. Vakbonden en werkgevers hebben daar binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) een akkoord over gevonden, zo is vernomen bij de sociale partners. Ze vragen de regering om bedrijven in moeilijkheden bij te springen bij de uitbetaling. Ook de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen willen ze nog een tijd bevriezen.

Over dat vakantiegeld is al een tijd discussie. Om de koopkracht van werknemers te beschermen, werd eerder afgesproken dat dagen tijdelijke werkloosheid gelijkgesteld worden voor het recht op jaarlijkse vakantie. De werkgevers vreesden evenwel een hoge factuur, terwijl de omzet van heel wat bedrijven door de coronacrisis een knauw kreeg.

Binnen de NAR is nu een akkoord gesloten. De dagen tijdelijke werkloosheid worden tot het einde van het jaar gelijkgesteld voor het recht op jaarlijkse vakantie. Dat moet er voor zorgen dat iedereen in 2021 volledig vakantiegeld krijgt. Aan de regering wordt gevraagd om bedrijven die zwaar lijden onder de impact van de crisis daarbij te ondersteunen.

lees meer: https://bit.ly/32vw7iy

 Categorie: Nieuws