Hageland Expres:

Op woensdag 7 oktober nam ook de politiezone Demerdal-DSZ deel aan de nationale flitsmarathon. Tussen 7 en 21 uur controleerden verschillende patrouilles de snelheid van 1736 bestuurders in Scherpenheuvel-Zichem en 1274 in Diest. Er werden respectievelijk 225 en 132 overtredingen vastgesteld. Uitschieters waren 104 km/u in een zone 50 en 114 km/u in de zone 70.

We zetten de gegevens in onderstaande grafiek waaruit blijkt dat een kleine 90 procent van de bestuurders zich keurig hield aan de opgelegde maximum snelheden.

Die tien procent van de bestuurders die zich woensdag niet hield aan de maximumsnelheid ligt alvast hoger dan eind augustus. Toen ondersteunde de politie de ‘Graag Traag’ campagne met korte flitsmomenten op verschillende tijdstippen en verschillende plaatsen. De tussentijdse resultaten leerden ons dat toen 5% zich niet hield aan de geldende snelheidslimieten, nu dus het dubbele.

Aansluitend werden er ook gewone verkeerscontroles uitgevoerd die resulteerden in 24 processen-verbaal voor het gebruik van de GSM achter het stuur, twee parkeerovertredingen en een voor onaangepast rijgedrag . https://bit.ly/2Fgm8VC

 Categorie: Nieuws