HLN: Via een online formulier kan je vanaf vandaag stemmen voor een persoon, vereniging of onderneming uit Beringen die de ‘Groene Pluim’ verdient. Met die onderscheiding wil de lokale afdeling van Groen figuren in de spotlight zetten die hebben bijgedragen aan duurzame initiatieven. 

Alle inwoners, verenigingen en ondernemingen die zich in het voorbije jaar duurzaam, ecologisch en/of sociaal hebben geëngageerd, komen in aanmerking om de ‘Groene Pluim’ te winnen. Men kan kiezen uit verschillende reeds genomineerde inwoners, verenigingen en ondernemingen of zelf een initiatief nomineren. Een week lang zal het stemformulier online staan. De winnaars van de ‘Groene Pluim’ worden bekendgemaakt in de week van 22 februari.

Kunstwerkjes

De uitreiking van de ‘Groene Pluim’ geldt meteen ook als alternatief voor de nieuwjaarsreceptie die dit jaar niet kon doorgaan. De partij vraagt daarmee ook aandacht voor de culturele sector en kunstenaars die getroffen worden door de pandemie. De winnaars maken kans op één van de drie kunstwerkjes die werden ontworpen door Atelier Gwen Rotsaert uit Beringen. De prijs wordt aan de winnaars overhandigd tijdens een coronaproof ontmoeting met de betrokken winnaars.

Het online formulier om te stemmen voor de ‘Groene Pluim’ is beschikbaar via forms.gle/aasPhTRoFm6Au2vh8. Stemmen kan tot en met zondag 21 februari.

https://bit.ly/3s3HJDd

 Categorie: Nieuws