HLN:

KFC Diest haalt zes nieuwkomers binnen voor volgend seizoen. Bruno Versavel: “Allemaal jongens met ervaring op hoger niveau”

KFC Diest zag onlangs plots een paar van zijn vaste waarden vertrekken naar de buren uit Averbode, maar reageerde niet veel later zelf met de bekendmaking van een paar gerichte inkomende transfers. De Warandeclub wil ook volgend seizoen een goed figuur slaan in derde amateurklasse.

“De manier waarop sommige jongens vertrokken zijn, is jammer”, reageert sportief verantwoordelijke Bruno Versavel. “Ik had graag nog een keer met hen gesproken, maar goed. Dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. KFC Diest wil nog altijd vooruit, dus we hebben meteen gereageerd. Ik heb zelfs het gevoel dat we ons nog meer versterkt hebben.”

Zes nieuwe namen werden reeds bekendgemaakt. Charle-Victor Jaspers (21) en Stef Reynders (28), allebei verdedigers, komen over van Sporting Hasselt (tweede amateurklasse). Doelman Brecht Mombaerts (21, KVK Wellen), middenvelder Pieter-Jan Van Oudenhove (34, KVK Beringen) en aanvaller Thomas Weydisch (33, RC Mechelen) werden weggeplukt bij enkele reeksgenoten. Middenvelder Danton Maes tenslotte maakt de overstap van tweede amateurklasser RC Hades Hasselt.

Van de huidige kern hebben Redouan Belhafat, Jordy Briels, Yarne Claessens, Vince Colpaert, Bünyamin Emanet, David Habarugira, Harlem Iouta, Brian Moding, Emmanuel Muala, Nicolas Vanderhaegen en Jens Vos intussen hun akkoord gegeven voor een contractverlenging.

Ervaren nieuwkomers

“Bij de nieuwkomers zitten een aantal spelers met de nodige ervaring op hoger niveau”, licht Versavel toe. “Dat gaan we zeker kunnen gebruiken, want in het moderne voetbal gaat het er steeds sneller aan toe. We zijn nog op zoek naar een jonge doelman en er zijn nog gesprekken bezig met een bijkomende spits. Die onderhandelingen hopen we deze week af te ronden. En met Maxim Tombeur en Giel Juchtmans worden twee van onze eigen jongeren overgeheveld naar de A-kern. Daarmee zou ons huiswerk rond moeten zijn.”

Voor wat de eerste ploeg betreft tenminste, want KFC Diest moet volgend seizoen ook een volwaardig B-elftal op de been zien te brengen. “Daarvoor zijn er al een zestal toezeggingen”, besluit Versavel. “Er is dus nog werk aan de winkel, maar we zijn er volop mee bezig.”

https://bit.ly/3qGp5Bh

 Categorie: Nieuws