VRIJDAG 20 MEI 2022 OM 19:30

Dorpstafel over de toekomst van de dorpskern van Schakkebroek

parochiezaal Amandina, Schoolstraat 35, 3540 Schakkebroek
Herk-de-Stad en UHasselt organiseren twee dorpstafels over de toekomst van de dorpskernen van Berbroek en Schakkebroek. Aan de hand van maquettes en kaartmateriaal stellen onderzoekers van UHAsselt en PARCUM scenario’s voor die mogelijke toekomsten van de dorpskernen voorstellen, met de focus op de toekomstige organisatie van het gemeenschapsleven. Bijzondere aandacht gaat uit naar de kansen voor de parochiekerken. Deelnemers krijgen de kans om de scenario’s te becommentariĆ«ren en om wijzigingen voor te stellen. Het gaat tijdens de dorpstafels namelijk niet enkel om de ruimtelijke contouren, maar ook om de waardering voor de plekken en gebouwen en de menselijke bezieling ervan. Inschrijven kan via bibliotheek@herk-de-stad.be
https://www.facebook.com/events/2810435189261530/?ref=newsfeed
 Categorie: Nieuws