HagelandActueel:  Maurice werd 94: “Man uit de duizend”

Trouwe supporter van KFC Diest Maurice Sempels is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de club op haar Facebookpagina en haar website.

“Met diepe droefheid melden we het overlijden op 94-jarige leeftijd van Maurice Sempels, jarenlang trouwe supporter van K.F.C. Diest”, staat er te lezen.

Maurice werd geboren in Assent op 1 juli 1928 en overleed op 24 juli thuis in Okselaar.

Hij werd enkele jaren geleden nog in de bloemetjes gezet omdat hij de oudste nog actieve supporter was van de club.

“Tijdens de match had Maurice meestal een speciale ratel bij de hand. Die hanteerde hij tijdens de match om ambiance te maken. Supporters hadden daar wel plezier in. We gaan hem echt wel missen”, zegt secretaris Rik Devos.

Match bijwonen werd moeilijk maar telefonisch wedstrijdverloop volgen was een must

Voor Maurice werd het sedert enkele jaren mobiel almaar moeilijker om fysiek aanwezig te zijn op de wedstrijden maar bleef hij wel graag telefonisch geïnformeerd over het verloop van de wedstrijden. “ Tot vier jaar geleden zagen wij hem nog in het stadion, tot hij in het rusthuis werd opgenomen. Iemand met zo’n inzet is amper te vervangen. We zochten jonge mensen, maar die zijn echt niet te vinden. We begrijpen dat wel. Hun vrije tijd is immers beperkt.”

Een icoon verdwijnt uit het K.F.C.Diest-leven, zo vatten die van KFC Diest het overlijden van Maurice samen. “Maurice was een man uit de duizend. Ik heb hem altijd gekend als een heel trouwe supporter van de club en een heel bereidwillige vrijwilliger. Als er iets moest gedaan worden, was hij steeds van de partij, of het nu ging om lijnen op het veld te trekken of parkeerplaatsen af te bakenen, op hem kon je steeds een beroep doen. Hij ging echt door het vuur voor zijn ploeg. Ook voor de jeugd sprong hij regelmatig in de bres. Het was zijn ploeg.”

Op hun sociale media betuigt de ploeg en de KFC familie hun medeleven aan echtgenote, kinderen en kleinkinderen, iets waar wij ons bij aansluiten.

Maurice wordt begraven op dinsdag 2 augustus om 10.30 uur in Julis, Vervoortstraat 11 in Diest.

https://bit.ly/3oB7lYq

 Categorie: Nieuws