Weekend- en weekkalender vanaf zaterdag 27 april 2024

Samenstelling en redactie: Frits van Perk

Lay-out: Michel De Groot

ZATERDAG 27 APRIL

· staat over heel Vlaanderen lokaal muzikaal talent in de spotlights. Onder meer in Diest ontdek je gratis ontluikend talent in Jeugdhuis Tijl, Smurf Schaffen, Trekstaal, Club Hell, Stamineeke Webbekom en in Cultuurcentrum Diest.

· tussen 7 en 15u kan je vanuit het Buurthuis te Zelk op stap voor de bloesem- en hollewegentocht. Basistarief: 3 euro.

· tussen 8 en 10u kan je vanuit de terreinen van KK Bekkevoort vertrekken voor de Hageland Challenge van 90 of 140 km. De registratie kost 14 euro.

· tussen 10u en 14u wordt de speelplaats van basisschool Trip Trap te Kortenaken omgetoverd tot een rommelmarkt vóór en dóór de kinderen. Naast speelgoed zijn kledij, huis-, tuin- en keukenspulletjes welkom. Ook randanimatie is voorzien. De bezoekers krijgen gratis toegang.

· om 14u vertrekt aan de ingang van de Warande aan de Sint-Jansstraat te Diest een vertelwandeling rond Prinsje Filips Willem voor kinderen van het 3e tot het 6e leerjaar. Zij leren er allerlei over interessante dieren. Inschrijven is verplicht via Visit Diest.

· om 14u wordt van aan de Sporthal in Gelrode een troostpad van 4 km ingelopen. Samen met een gids kijk, hoor, proef, ruik en voel je onderweg om bvb. troost te vinden in het verlies van een geliefde. Het pad loopt deels over verharde en onverharde wegen. Inschrijven kan via karlien.vanpee@aarschot.be.

· om 18u30 begint in zaal Bergendal te Waanrode het fanbal van Gunther F met tal van gastoptredens. Kaarten kosten in voorverkoop 15 euro. Aan de kassa betaal je 20 euro.

· om 19u ben je in den Amer te Diest welkom voor de familievoorstelling van ’Vuurtoren’ door Laika & Het Paleis. Kaarten kosten in voorverkoop 10 en aan de kassa 12 euro.

· om 19u30 concerteert het Susato Trio in de abdij van Averbode. Op het programma staat muziek van Beethoven en van de Oekraïense componist Barvinsky. Inkom: 25 euro.

· om 20u wordt in het Aleydis Theater in Aarschot de absurde komedie ‘De Geit of wie is Sylvia?’ opgevoerd. Je beleeft er een geestige persiflage op het midlifecrisis-drama. De resterende data lees je in ‘Momenteel’.

· om 20u vertrekt de middeleeuwse nachtwachter vanop de Grote Markt te Diest voor een tocht door de historische stad. Met zijn verhalen voert hij je mee naar de tijd van kasteelheren en jonkvrouwen, van ridders en troubadours en van paters en begijntjes. Basistarief: 3 euro – gratis voor kinderen tot 12 jaar.

· om 20u30 brengt het KVT in zijn theater te Diest ‘Er is er één jarig’. Bernard viert zijn verjaardag met zijn vrouw in hun chalet. Maar ook zijn minnares zal er zijn. Om dàt te verdoezelen moet zijn beste vriend haar minnaar spelen. Je reserveert via kvt.be. De resterende data vind je onder ‘Momenteel’.

· vanaf 21u maak je met ‘Ambiance XL’ in de Stadsfeestzaal te Aarschot een optreden mee van o.a. Willy Sommers, Johan Veugelers, Jettie Pallettie, Sam Gooris en Laura Lynn. Tickets zijn online verkrijgbaar. Een staanplaats kost 25 – en een zitplaats 35 euro. Voor een VIP-plaats betaal je 90 euro.

· VOETBAL: om 19u30: Thes Sport Tessenderlo – Hoogstraten /

· BASKETBAL – heren: om 20u30: Toyota Wouters Diest – Opwijk /

ZATERDAG 27 en ZONDAG 28 APRIL

· van 10 tot 17u ben je welkom in de Begijnhofkerk van Diest voor een kanttentoonstelling. Die kreeg dit jaar ‘Warmte’ als motto mee. Gratis toegang.

· treedt het Toneelateljee op in het Uilenspiegeltheater te Diest. In ‘De HiHiHilias’ brengen ze een totaal nieuwe kijk op het epos van Homeros. Zaterdag begint de voorstelling om 20u30 – en zondag om 15u.

ZONDAG 28 APRIL

· tegen 7u spreken deelnemers voor de gratis Vroege Vogelwandeling af aan het Bezoekerscentrum van de Halve Maan te Diest om te luisteren naar de vogelgeluiden bij het ontwaken van de dag.

· tussen 8u en 10u30 vertrekt vanuit de voetbalkantine van SK Deurne een mountainbike-toertocht van 31, 38, 47 of 68 km. VWB-leden betalen 5 – en de anderen 7 euro.

· tussen 9 en 17u vindt in het centrum van Scherpenheuvel een rommelmarkt plaats. Gratis toegang! Standhouders schrijven zich in via pcdenegger.be/rommelmarkt-2024.

· worden in Okselaar stratenlopen georganiseerd met startplaats aan het voetbalveld. Om 9u30 vertrekt men voor 12 km – om 10u45 voor 2 en 6 km. Om 11u45 gaan de deelnemers aan de G-run van start. Tot slot zijn er om 12u de kinderlopen. Supporters op post!

· van 10 tot 17u zijn de Lindemolen aan de Halve Maan te Diest én de molen in Schaffen gratis toegankelijk. Je bekijkt de molen binnenin, terwijl de molenaar een woordje uitleg geeft en toont hoe het graan gemalen wordt.

· om 11u brengt het Duo Tokàr in den Egger te Scherpenheuvel tijdens het aperitiefconcert verborgen parels uit de Belgische romantiek. Basistarief: 15 euro.

· van 11 tot 16u wordt door het Oudercomité in de school De Kleine Prins aan het Weerstandsplein te Diest een tweedehandsbeurs georganiseerd voor speelgoed, kledij en boeken. Inkom: 1 euro, maar gratis voor kinderen.

· vanaf 13u30 organiseert de Landelijke Gilde Schaffen-Vleugt op de Schellekensberg te Schaffen een zeepkistenrace. Voor elke deelnemer is inschrijven verplicht. Zowel de deelname als de toegang zijn gratis.

· van 13u30 tot 17u ben je in den Amer te Diest welkom voor het Repaircafé. Gratis toegang.

· om 14u gidsen de Sint-Jorisvrienden je door de bloesems van Meensel. Je vertrekt voor een wandeltochtje van 6 km aan het Statieplein te Meensel-Kiezegem. Onderweg wordt ook aandacht besteed aan enkele merkwaardige locaties. De deelname aan de wandeling is gratis.

· om 14u begint aan Sportcentrum Hercules te Herk-De-Stad ‘Herk loopt!’. Het criterium bestaat uit 12 loopwedstrijden – meer bepaald een kidsrun van 300 en van 1000 meter – en voor de groteren is er een parkoers van 5 en 10 km. · van 14u tot 16u30 vertrekt vanuit Streekmuseum De Reinvoart te Loksbergen een bloesemwandeling.

· om 15u gaan in zaal Concordia te Testelt de optredens van start van diverse muziekmaatschappijen uit de regio. Dat gebeurt n.a.v. het Fanfarefestival dat georganiseerd wordt door Koninklijke Fanfare Strijd naar Eendracht. Gratis toegang.

· van 18 tot 20u luister je op Radio Demerstad naar het laatste Sportcafé voor dit seizoen.

· VOETBAL: om 15u:

KFC Diest – Betekom wordt gespeeld op de terreinen van Thes Sport in Tessenderlo /

Bekkevoort – Averbode-Testelt-Okselaar B /

Averbode-Testelt-Okselaar – Woluwe-Zaventem / Aarschot – Holsbeek /

RWL Sport A – Melsbroek / FC Geetbets – Keiberg / Tielt-Winge – Glabbeek /

Meensel-Kiezegem – Kortenaken / Langdorp – Tielt-Winge B /

RWL Sport B – Deurne / Waanrode – Rummen / Linkhout – Unico Tongeren /

Nieuwerkerken – Stevoort / Zelo Halen B – SK Meldert /

MAANDAG 29 APRIL

· van 13u30 tot 15u30 wisselt de lees- en praatgroep ‘Samen op verhaal komen’ in de Markthallen te Herk-De-Stad van gedachten rond teksten, spreuken en diverse vragen… De deelname is gratis, maar bij voorkeur schrijf je in via bibliotheek@herk-de-stad.be.

DINSDAG 30 APRIL

· van 17 tot 22u ben je op het Gemeenteplein van Lummen welkom voor de avondmarkt.

· om 20u brengt de Nederlandse zanger Bouke Scholten songs van Elvis Presley naar den Egger te Scherpenheuvel. Het evenement is uitverkocht.

· om 20u30 brengt het KVT in zijn theater te Diest ‘Er is er één jarig’. Bernard viert zijn verjaardag met zijn vrouw in hun chalet. Ook zijn minnares is er. Om dàt te verdoezelen moet zijn beste vriend haar minnaar spelen. Reserveer via kvt.be! De andere data vind je in ‘Momenteel’.

· om 21u treedt in de Knoet te Aarschot Fuzz Bucket op. Gratis toegang.

WOENSDAG 1 MEI

· om 7u vertrekt aan het Damiaancentrum in Tremelo een bedevaarttocht van circa 34 km naar Scherpenheuvel. Je kunt ook instappen in één van de rustpunten – met name tussen 8u30 en 12u30 op de Eikelberg in Gelrode of aan het Nijswolkje in Rillaar tussen 10 en 16u.

· van 9 tot 13u wordt in ’t Steltje te Testelt een kinderrommelmarkt gehouden. Daar worden spullen voor kinderen van 0 tot 14 jaar te koop aangeboden. Gratis inkom.

· vindt aan den Amer in Diest ‘Pleinafair’ plaats. Tussen 12 en 14 u kan je deelnemen aan de barbecue, mits ingeschreven te zijn bij Suzy Deferme op 0476/70 55 87. Tussen 14 en 18u kan je genieten van live optredens van Tania, Guy Swinnen en Cosmos Foger-T. Voor de jongsten is een springkasteel voorzien. Tegen honger en dorst wordt continu gezorgd. Gratis toegang.

· vanaf 14u kan je in de Hoek te Kortenaken luisteren naar evaluatieconcerten van diverse muziekmaatschappijen uit onze regio. Gratis toegang.

· van 14 tot 19u organiseert oldtimerclub STOF een Static Meeting op het vliegveld van Brustem. Je toont of bekijkt er oldtimer auto’s, motto’s en brommers. In de Hangaar is er animatie en bestaat de mogelijkheid om virtueel te “vliegen” met een Mirage.

· om 14u30 danst de Balletschool Josée Nicola – afdeling Wezemaal – in den Egger te Scherpenheuvel op de muziek van Italiaanse componisten. Basistarief: 14 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 12 euro.

· om 20u kijk je in Cinema Paradiso te Diest naar de zebrafilm ‘Human forever’. De 24-jarige Teun Toebes woont op de gesloten afdeling van een woonzorgcentrum al jaren samen met mensen met dementie… Je ticket bestel je via den Amer.

DONDERDAG 2 MEI

· van 17 tot 22u vindt in de polyvalente zaal van ’t Klaverke te Schoonderbuken een ruilbeurs plaats voor champagnecapsules. Gratis inkom. Voor meer informatie ben je welkom op willy.cuypers15@telenet.be.

· om 20u ben je in den Amer te Diest getuige van de theaterproductie ‘Egmont’. Tekst en muziek brengen een onpartijdig relaas van de historische feiten op de Grote Markt van Brussel rond de onthoofding van Graaf van Egmont onthoofd. Op de scène herken je o.a. Jan Decleir en Roy Aernouts. Tickets kosten in voorverkoop 24 en aan de kassa 26 euro.

· om20u kan je in de Buiting te Paal terecht voor een toespraak van Leander Janse over de toestand en de verdere ontwikkeling momenteel in deze wereld. Eli Habraken legt een persoonlijke getuigenis af. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Willy en Tony Appermont. Gratis toegang.

Vanaf  DONDERDAG 2 MEI

· kan je inschrijven om deel te nemen aan de deathride van de Maagdentoren te Zichem. Die vindt plaats op 8 juni tijdens Dwars door het Hageland. De deelname is gratis. Voor alle zekerheid schrijf je je in via de website van Scherpenheuvel-Zichem.

VRIJDAG 3 MEI

· om 20u ben je in Jeugdhuis Tijl te Diest getuige van het optreden van The Hickey Underworld. Basistarief in voorverkoop 16 en aan de kassa 18 euro.

· om 20u kijk je in Cinema Paradiso te Diest naar de zebrafilm ‘Scrapper’. Na de dood van haar moeder woont het twaalfjarige meisje Georgie alleen. Aan haar omgeving vertelt ze dat haar oom Winston Churchill voor haar zorgt. Om rond te komen, steelt ze fietsen… Je reserveert via den Amer.

· om 20u brengen Filip Jordens en zijn gezelschap in den Egger te Scherpenheuvel een hommage aan Jacques Brel. Basistarief: 21 euro.

VRIJDAG 3 en ZATERDAG 4 MEI

· om 20u wordt in het Aleydis Theater in Aarschot de absurde komedie ‘De Geit of wie is Sylvia?’ opgevoerd. Je beleeft er een geestige persiflage op het midlifecrisis-drama. De resterende data lees je in ‘Momenteel’.

· om 20u30 brengt het KVT in zijn theater te Diest ‘Er is er één jarig’. Bernard viert zijn verjaardag met zijn vrouw in hun chalet. Ook zijn minnares is er. Om dàt te verdoezelen moet zijn beste vriend haar minnaar spelen. Reserveer via kvt.be! De andere data vind je onder ‘Momenteel’.

Van VRIJDAG 3 tot en met ZONDAG 5 MEI

· voert toneelgezelschap De Gevallen Toren in De Kalen Dries te Lummen de komedie ‘Zeer Geestig’ op. De schrijver Charles en zijn tweede vrouw Ruth houden een seance met een medium. Daarbij roept hij per ongeluk de geest van zijn overleden eerste vrouw op… Vrijdag en zaterdag begint de opvoering om 21u – en zondag om 16u. Een ticket kost 10 euro.

ZATERDAG 4 MEI

· wordt in de Knoet te Aarschot een koppeldartstoernooi georganiseerd voor teams van 3 tot 5 personen Je schrijft in via Dcknoet@outlook.be. Deelname per team 30 euro – te voldoen op BE63 7340 6717.

· om 6u vertrekt aan de Watersnip te Koersel een vroege vogelwandeling. Daarna kan je genieten van een ontbijt met boterhammen. Inschrijven in de Watersnip is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Deelname: 6 euro.

· om 7u30 vertrekt aan de kerk van Langdorp een Vroege Vogelwandeling doorheen de Demerbroeken. Gratis deelname.

· van 11 tot 18u zet illustrator en striptekenaar Isabel Baele de deuren van haar atelier aan de Ezeldijk te Diest open. Gratis toegang.

· vanaf 13u treden verspreid in het centrum van Aarschot diverse koren uit België en Nederland op. Zij brengen diverse genres als klassiek, operette, chanson, folk, pop en wereldmuziek…

· om 13u30 begint op de Heide de voetbalhappening, georganiseerd door VVV-Molenstede. De kleinsten kunnen zich uitleven in het springkasteel. Tegen honger en dorst kan je doorlopend terecht in de frituur en in het VVV-café. Vanaf 21u kan je de dansbeentjes uitslaan met Diamonds and Bubbles 2.0.

· van 14 tot 17u organiseert KSA Scherpenheuvel in de Rozenstraat een KUBB-toernooi voor ploegen tot 4 personen – gekoppeld aan een barbecue.

· vanaf 14u organiseert de KSA van Diest op de Citadel haar Openluchtcafé. Op het Paradeplein word je geanimeerd met live muziek, kinderanimatie en een bierkaart van meer dan 50 soorten. Om 22u30 start het feestje. Gratis inkom.

· om 14u30 zingen de Joorzangers uit Leuven in het Orleanshof te Aarschot in hun dialect populaire volksliedjes. Gratis inkom.

· om 16u openen aan ontmoetingscentrum Mardijk te Molenbeek-Wersbeek de attracties n.a.v. de concertdag van de Koninklijke Fanfare De Eendracht. Het thema daarvan is ‘Kermissen’. Diverse cultuursegmenten komen aan bod zoals poëzie – foto – en muziek. Zo stellen zij het ‘dorpsgebeuren’ centraal. Ook componist Ludo Mineur, fotograaf David Vanthienen, dichteres Ina Stabergh en Musikverein Hünningen verlenen hun medewerking.

· van 16 tot 22u gaat de Loterbol open in de Michel Theysstraat te Diest. Tijdens een rondleiding verneem je meer over de productie van o.a. Roodebol, Loterbol, Sint-Jan en Tuverbol. Groepen spreken bij voorkeur af via loterbol@skynet.be.

· om 18u wordt aan de Maagdentoren te Zichem een Silent Rave georganiseerd – met een mix van dj’s en muziekstijlen. Enkel wie een ticket heeft, krijgt toegang.

· om 19u30 trakteren de Koninklijke Fanfare Sint-Amandusvrienden & de Koninklijke Harmonie De Heren van Zichem en haar jeugdconcertband je in het Molenhuis te Molenstede op een magische avond vol heldenmuziek. Kaarten zijn in voorverkoop aan 12 euro te bestellen o.m. naar secretariaat-info@herenvanzichem.be. Ter plaatse betaal je 14 euro. Gratis toegang voor kinderen onder 12 jaar.

· BASKETBAL – heren: om 20u30: Clem Scherpenheuvel – Bornem /

ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 MEI

· van 11 tot 18u ben je gratis welkom in het kunstatelier van Angelique Baeyens aan de Zeven Weeënstraat te Diest.

· van 11 tot 18u ben je gratis welkom in het atelier van kunstschilder Hilde Plessers te Testelt.

· van 11 tot 18u ben je in Aarschot welkom in de kunstateliers van Gert Janssens, Marc Hendrickx, Nicky Myny, Wilfried De Cock, Idriz Jossa en bij Annekes Art Atelier. Gratis toegang. · van 11 tot 18u ben je in Sint-Truiden gratis welkom in de kunstateliers van Art of Mind, Mara’s Pottery en Femma Schilderclub.

· van 11 tot 18u heb je in Beringen gratis toegang tot de kunstateliers van Liesbet Nouwen, StudioSjik, Els van der Leede, Denis Bleuckx, AteljeeR44 en ook dat van De Juffer & de Veer.

· staan in Loksbergen in het teken van de herdenking van August Cuppens. Zaterdag om 18u wordt een herdenkingsdienst opgedragen in de parochiekerk – gevolgd door een bloemenhulde. Zondag vanaf 12u toont het museum De Reinvoart unieke historische stukken i.v.m. hem. Verder kan je deelnemen aan een vrije of aan een begeleide wandeling. Om honger en dorst te lessen kan je proeven van streekproducten.

· kan je twee fietsroutes volgen of een wandeling ondernemen om bij verschillende streekproducenten te stoppen voor een ‘fruitig’ hapje of drankje. De trajecten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende handelaars, bij De Maere, en bij Sporthal ’t Solveld.

ZONDAG 5 MEI

· om 10u kan je in Kortenaken vrijblijvend deelnemen aan een wandeling heen en terug van fruitboerderij Morren naar die van Borgugnons. Om 11u stelt Ella Michiels in Plezant Hageland haar verzamelbundel ‘Brieven aan mijn lieven’ voor. Ze wordt daarbij begeleid door gitarist Wido Uvin. Deelname: 10 euro.

· tussen 10 en 12u kan je op Dassenaarde te Molenstede terecht voor de ‘Run for Nature’ doorheen het natuurgebied. Basistarief: 5 euro, maar gratis voor de kidsrun.

· van 10 tot 16u ben je op het begijnhof van Diest welkom op de beurs voor tweedehands boeken en oude documenten.

· om 11u geniet je op de boerderij Borgugnons van een aperitiefconcert, gebracht door gitarist Wido Uvin en Ella Michiels. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer dus op https://reservaties.kortenaken.be/.

· van 11 tot 18u ben je gratis welkom in het kunstatelier van Evy Kennes te Tessenderlo.

· tussen 13 en 17u openen de musea in Diest hun deuren. Gratis toegang.

· van 13 tot 18u vindt bij Fruitbedrijf Morren te Kortenaken een Familiebloesemdag plaats. Je maakt er een begeleide wandeling – of neemt deel aan een tocht met scooter, huifkar of fiets. Je kunt ook gewoon meerijden met de pluktrein. Basistarief: 10 euro.

· om 14u begeleiden de Sint-Jorisvrienden je tijdens een wandeling van 7 km door het Wingedal. Plaats van afspraak is de parking tegenover de Post te Sint-Joris-Winge. Onderweg wordt aandacht geschonken aan merkwaardige gebouwen en bedrijven. Iedereen is welkom voor deze gratis wandeling.

· om 14u vertrekt aan het Bezoekerscentrum Schulensmeer een begeleide speurtocht naar de weidevolgels in het broek. Deelname: 2 euro.

· om 14u vertrekt aan de Watersnip te Koersel een begeleide wolvenwandeling. Onderweg krijg je een antwoord op heel wat vragen over zijn comeback en levenswijze.

· tussen 14 en 17u loopt op en de rond de Grote Markt van Diest een ‘Kinnekesmêt’. De kinderen brengen zelf oud speelgoed en/of zelfgemaakte werkjes aan de man. Op het spellenplein kan je terecht voor heel wat animatie.

· VOETBAL: om 15u: Sporting Hasselt – Hades /

· TAFELTENNIS: om 18u: PW Diest – Castellinoise /

Van ZONDAG 5 MEI tot en met ZONDAG 19 MEI

· loopt in het gemeentehuis van Westerlo een tentoonstelling met werk van Bert Verbeek. Zijn oeuvre omvat tekeningen, aquarellen en schilderijen. Je kunt dat alles komen bekijken tijdens de normale openingsuren van het gemeentehuis. In het weekend is de kunstenaar aanwezig tussen 13 en 17u.

MAANDAG 6 MEI

· om 20u30 brengt het KVT in zijn theater te Diest ‘Er is er één jarig’. Bernard viert zijn verjaardag met zijn vrouw in hun chalet. Ook zijn minnares is er. Om dàt te verdoezelen moet zijn beste vriend haar minnaar spelen. Reserveer via kvt.be! De andere data vind je onder ‘Momenteel’.

· Om 20u30 opent toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater te Diest met veel humor het Tejaterkaffee. De resterende data vind je terug in ‘Momenteel’.

DINSDAG 7 MEI

· om 20u leggen filmjournalist Robin Broos en Ennio Morricone-kenner Tom Pélé Peeters heel wat filmhistorie bloot in Cinema Paradiso te Diest. Tickets van 15 euro bestel je via den Amer.

· om 20u belicht Neils Klerkx tijdens een lezing in het Gasthuis te Aarschot ‘Kunst in de openbare ruimte’. Basistarief: 8 euro.

· om20u wordt in het Cultuurhuis te Tessenderlo de film ‘Baghdad Messi’ gedraaid. Die gaat over een jongen die profvoetballer wil worden, maar wiens leven radicaal verandert wanneer hij het slachtoffer wordt van een aanslag… Voor een ticket betaal je 6 euro.

MOMENTEEL…

· brengt het KVT in zijn theater te Diest ‘Er is er één jarig’. Er zijn nog opvoeringen gepland op 10 en 11 mei – telkens om 20u30 –Je reserveert via kvt.be.

· kan je reserveren voor een opvoering van de absurde komedie ‘De Geit of wie is Sylvia?’ door Aleydis in het Aleydistheater te Aarschot. Je kunt nog opteren voor 10 en 11 mei – telkens om 20u.

· kan je reserveren voor het Tejaterkaffee dat toneelgezelschap Uilenspiegel in het Uilenspiegeltheater opent op 8, 10, 11 17, 18, 19, 24, 25, 31 mei en op 1 juni om 20u30 – evenals van 13 september tot 5 oktober – telkens om 20u30.

· kan je inschrijven voor de Sinksenkwis in Averbode op 17 mei op het Sint-Jansplein. Deelname per team tot 5 personen: 25 euro. Inschrijven kan via de QR-code of via www.sinksenkoers.be/shop.

· kunnen standhouders zich inschrijven voor deelname aan de vlooien- en vintagemarkt van 19 mei op de Citadel in Diest. Je neemt contact op met info@otac.be.

· kan je je inschrijven om deel te nemen aan het Sportcafé, dat de Sportdienst van Diest in het Molenhuis te Molenstede organiseert op 23 mei. Inschrijven is noodzakelijk via sport@diest.be of op 0476/49 61 02.

· kan je tickets kopen voor LoForLife, dat in Scherpenheuvel plaatsvindt op 13 en 14 september t.v.v. het onderzoek naar ALS. Een combiticket kost 46 en een dagticket 28 euro.

TOT en MET…

· 30 april exposeert schilder Guido Massoels in het Cultuurhuis te Tessenderlo. Gratis toegang. · 4 mei staat de Stedelijke Openbare Bibliotheek te Diest in het teken van de Erfgoedweken. Aan de hand van postkaarten en straatnamen ontdek je het verleden van de bibliotheek en van de Peter Dorlandsite. Gratis toegang tijdens de gewone openingsuren.

· 10 mei kan je inschrijven om deel te nemen aan de Seniorennamiddag van 24 mei te Rillaar. Die begint om 14u op het terrein van RWL aan de Langestraat. De inkom bedraagt 10 euro (2 pistolets en een consumptie inbegrepen). Voor kaarten kan je o.m. terecht in café Het Gemeentehuis te Rillaar.

· 16 mei kan je inschrijven voor een wandeltochtje op 19 mei om 14u30 met kinderen van 3 tot 9 jaar vanuit Huize Hageland te Tielt-Winge door de omgeving. De verhalenfee vertelt allerlei weetjes over fauna en flora. De inschrijvingen gebeuren via toerisme@tielt-winge.be of – in de voormiddag op 016/46 82 73. Deelname: 2 euro.

· 20 mei kan je inschrijven voor de spaghettidag die de Torendraaiers organiseren in zaal Den Berg te Ransberg. De gerechten zijn ook verkrijgbaar in kinderporties. Je kunt je aanmelden o.a. bij Anja op 0495/85 40 43.

· 26 mei ben je in de Sint-Mattheuskerk van Meensel welkom voor de kunstcollectie over de concentratiekampen van Buchenwald en Neuengamme. Die werd uitgebreid met huisraad uit die periode. Gratis toegang elke zaterdag en zondag tussen 10 en 17u.

· 31 mei organiseert Toerisme Vlaams-Brabant ‘Bloeiend Hageland.’ Dertien gemeenten voorzien in een aanbod voor fietsers en wandelaars – met rustpunten onderweg. Het programma is globaal terug te vinden op www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/wandelen-onder-de-bloesems.

· 24 juni om 13u vertrekt – telkens op maandag – aan de kerk van Hulst-Tessenderlo een begeleide wandeling. Je kunt kiezen voor een parkoers van 5 of 10 km.

· 28 oktober vanaf 12u is er elke maandag rommelmarkt op het Gouden Kruispunt te Sint-Joris-Winge. Gratis inkom!

GAAT NIET DOOR op

· 27 april: het optreden van Steven Mahieu in de Markthallen te Herk-De-Stad.

Socio-culturele en sportieve activiteiten kan je op Radio Demerstad gratis laten omroepen in de loop van onze programma’s door de info ten minste drie weken op voorhand in te sturen naar info@radiodemerstad.be met als mededeling “Info Radio Demerstad”. Dank bij voorbaat en graag tot jullie dienst!