HLN:

 In de jaren tachtig was Lionel Richie (70) een van de gangmakers achter ‘We Are The World’. Met het lied werd geld ingezameld om de hongersnood in Afrika aan te pakken. Zondagavond komt er een nieuwe versie van de song. Lionel maakt die samen met vroegere kandidaten van American Idol.

We Are The World was in 1985 de tegenhanger van ‘Do They Know It’s Christmas’, het lied waarmee Britse artiesten eind 1984 onder leiding van Bob Geldof en Midge Ure geld inzamelden voor Afrika.

Voor de nieuwe versie heeft Lionel collega’s Katy Perry en Luke Bryan gestrikt. Zij vormen samen met hem de jury van de talentenjachtshow. Verder doen oud-deelnemers Jordin Sparks, Lauren Alaina, Scotty McCreery en Fantasia mee. De huidige deelnemers aan American Idol mogen ook meezingen.

Bruce Springsteen

Het is de derde versie van ‘We Are The World’. Na 1985 werd er in 2010 een nieuwe gemaakt om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti.

Lionel Richie schreef ‘We Are The World’ in 1985 samen met Michael Jackson. De opbrengst ging naar de organisatie United Support Of Artists For Africa (USA For Africa). Beide sterren waren natuurlijk in de clip van de wereldhit te zien, maar de meeste aandacht ging uit naar Bruce Springsteen, die mede door zijn bijdrage aan de song definitief doorbrak bij het grote publiek.

https://bit.ly/2ZbIA9S

 Categorie: Nieuws