HLN: Met de nieuwe functie van Google Maps kan je drukke buurten vermijden

De technologiegigant Google zal allerlei nieuwe functies toevoegen aan Google Maps, de online kaartendienst waarmee gebruikers geografische locaties kunnen opzoeken. Een van de nieuwe functies, ‘Area Busyness’, maakt het mogelijk om na te gaan hoe druk het in bepaalde buurten is. De nieuwe tool zal voor de feestdagen wereldwijd beschikbaar zijn op Android- en iOS-toestellen. Zo zullen kerstshoppers bijvoorbeeld kunnen checken hoe druk het is in bepaalde winkelstraten.

‘Area Busyness’ is een uitbreiding van Google Maps, aangezien de tool nu al een schatting geeft van de drukte op bepaalde locaties, waaronder restaurants en winkels. Wat er verandert, is dat de functie vanaf nu ook informatie zal geven over hoe druk het is in een volledige buurt. Op die manier hoopt Google dat gebruikers massamenigten kunnen vermijden of – indien ze dat wensen – net kunnen opzoeken.

De functie zal van toepassing zijn op alle luchthavens, shoppingcentra, stations, enzovoort waarvan Google data heeft. Gebruikers zullen eveneens kunnen zien welke voorzieningen er zijn, zoals parkeerplaatsen en eet- en drinkgelegenheden. Daarnaast toont de app basisinformatie, waaronder openingsuren en klantenbeoordelingen.

Naast de druktefunctie zal Google Maps de reviews van restaurants gedetailleerder maken, met meer informatie over prijzen, bezorgingsopties en zitgelegenheden.

https://bit.ly/3Hprvgm

 Categorie: Nieuws